ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> امام محمد باقر (ع) بنیان گذار انقلاب فرهنگی و نهضت علمی اسلام بوده است | عصر هامون
تاریخ انتشار :شنبه ۱۲ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۵۴
حجت الاسلام والمسلمین علی بامری(نجف) گفت: از مهم ترین امتیازات امام محمد باقر (ع) این بود که آن حضرت، بنیان گذار انقلاب فرهنگی و نهضت علمی اسلام بوده است
امام محمد باقر (ع) بنیان گذار انقلاب فرهنگی و نهضت علمی اسلام بوده است
به گزارش عصرهامون به نقل از دلگان پرس، حجت الاسلام علی بامری (نجف) معاون تهذیب حوزه علمیه سفیران هدایت دلگان با اشاره به سالروز میلاد امام باقر (ع)، اظهار کرد:
امام محمدباقر (ع) فرزند امام سجاد (ع)، پنجمین امام شیعیان است در سال 57 هجری اول ماه رجب در شهر مدینه ، دیده به جهان گشود.
وی با بیان اینکه دارای پنج پسر و دو دختر بود، تصریح کرد: مدت امامت آن بزرگوار 19سال و در سال 114 هجری در مدینه به شهادت رسید.
معاون تهذیب حوزه علمیه سفیران هدایت دلگان بیان کرد: صحبت در مورد ابعاد زندگانی آن امام همام دامنه گسترده ای می طلبد، اما از مهمترین امتیازات آن حضرت که زمان، زمینه آن را فراهم کرد، این است که آن بزرگوار بنیانگذار انقلاب فرهنگی و نهضت علمی شیعه وبلکه اسلام شمرده می شود.
 حجت الاسلام بامری اضافه کرد: در اینجا به طور اختصار به میراث علمی امام در رشته های مختلف علمی می پردازیم:
در بحث تفسیر - امام باقر (ع) بخشی از وقت خویش را به بیان مباحث تفسیری اختصاص داده بود که برگزاری جلسات تفسیر و پاسخ به سوالات و شبهات دانشمندان و سایر مردم از جمله آنهاست. وی ادامه داد: گفته می‌شود امام باقر (ع) کتابی در تفسیر قرآن نوشته است که محمد بن اسحاق ندیم در کتاب الفهرست، از آن نام برده است.
معاون تهذیب حوزه علمیه سفیران هدایت دلگان تصریح کرد: پیشوای پنجم شیعیان، معرفت و شناخت قرآن را منحصر در اهل بیت (ع)می‌دانست.
حجت الاسلام بامری گفت: امام باقر (ع) می فرماید:" ما اهل بیت (ع)فقط می‌توانیم محکمات قرآن را از متشابهات و ناسخ و منسوخ تشخیص دهیم و چنین علمی  در نزد هیچ کس غیر از خاندان عترت(ع) وجود ندارد، به همین دلیل است که فرمودند: هیچ چیزی به‌اندازه تفسیر قرآن از عقل مردمان دور نیست. چرا که یک آیه که کلامی متصل است اول آن درباره یک مسئله و آخر آن درباره مسئله دیگر، و این کلام متصل به چند وجه برگشت داده می‌شود."
وی بیان کرد: در حوزه علم حدیث،  به شکلی خاص به احادیث رسول اکرم(ص) اهمیت می‌داد، تا جایی که جابر بن یزید جعفی هفتاد هزار  حدیث از آنحضرت از پیغمبراکرم(ص) نقل کرده است، همچنان که ابان بن تغلب و سایر شاگردان آن حضرت مجموعه بسیار بزرگی از این میراث عظیم را از آن بزرگوار روایت نموده‌اند.
معاون تهذیب حوزه علمیه سفیران هدایت دلگان اضافه کرد: امام محمد باقر (ع) تنها به نقل حدیث و انتشار آن اکتفا نکرده، بلکه اصحاب خود را به همت گماشتن در فهم حدیث و آشنایی پیدا کردن با معانی آن فرا می‌خواند.
وی تصریح کرد: ایشان در جمله‌ای فرموده اند: "مراتب شیعیان ما را با میزان روایت‌کردن آنان از احادیث اهل بیت (ع)و معرفتشان به آن احادیث  بشناسید، و معرفت، همان شناخت روایت و درایة الحدیث است، و با درایت و فهم روایت است که مؤمن به بالاترین درجات ایمان می‌رسد."
حجت الاسلام بامری ادامه داد: رشته علمی آن امام در بحث کلام در زمان امام باقر (ع) با توجه به فرصت ایجاد شده و کمتر شدن فشار و کنترل از سوی حاکمیت، زمینه برای ظهور و بروز عقاید و افکار مختلف بوجود آمد که خود این باعث ایجاد و رواج افکار انحرافی در جامعه شد.
وی اضافه کرد: در این شرایط امام می‌بایست ضمن بیان عقاید اصیل و صحیح شیعی و رد عقاید باطل، شبهات مربوطه را پاسخ دهد.
معاون تهذیب حوزه علمیه سفیران هدایت دلگان افزود: لذا امام بحث‌های کلامی خود را ناظر به این امور مطرح می‌کرد. از جمله این مباحث می‌توان به عاجز بودن عقل انسان از درک حقیقت خداوند ، ازلی بودن واجب الوجود ، و وجوب اطاعت امام(ع) اشاره کرد.
وی بیان کرد: میراث دیگری نیز از امام به یادگار مانده است که میراث فقهی و میراث تاریخی از آن جمله است.
حجت الاسلام بامری ادامه داد: مناظرات امام باقر (ع) ازجمله فعالیتهای علمی آن بزرگوار ، مناظره با افراد مختلف در موضوعات گوناگون است.
معاون تهذیب حوزه علمیه سفیران هدایت دلگان خاطر نشان کرد: مناظره امام با اسقف مسیحیان، مناظره با حسن بصری،مناظره با هشام بن عبدالملک، مناظره با محمد بن منکدر، مناظره با نافع بن ازرق، مناظره با عبدالله بن معمّر لیثی و مناظره با قتادة بن دعامة برخی از مناظرات آنحضرت با اندیشمندان است.
انتهای پیام/8306 https://www.asrehamoon.ir/vdccmxqo.2bq108laa2.html
منبع : دلگان پرس
نام شما
آدرس ايميل شما