تاریخ انتشار :شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۰۵:۳۵
روزهای آخر عمر دولت یازدهم سپری می‌شود در حالی که هیچکدام از شعارهایی که دولت در ابتدای روی کارآمدنش سر می داد به سرانجام نرسیده البته تورم تک رقمی یکی از مواردی است که دولت آن را به مدال افتخاری برای خود تبدیل کرده است اما آیا تک رقمی شدن تورم در ازای کاهش قدرت خرید جامعه معادله درستی است؟!
تورم تک رقمی در ازای پائین آمدن قدرت خرید/ دولت در زمینه اقتصاد مقاومتی فقط شعار داد
به گزارش عصرهامون به نقل از کار ایرانی دولت یازدهم در واپسین روزهای عمر کاری خود به سر میبرد در شرایطی که 4 سال پیش در چنین روزهایی شعارهایی همچون ایجاد اشتغال در 100 روز برای جوانان سرداده می‌شد و یا بسیاری دیگر از وعده وعیدهای توخالی که در این روزهای پایانی هم حتی هیچکدام به نتیجه نرسید.
جالب است که رئیس دولت یازدهم طی این چند روز اخیر وعده 100 روزه خود را دروغی بزرگ خوانده و دراین باره اظهار : «من نگفتم مشکلات را صد روزه حل می‌کنم، من گفتم اگر به دولت برسم گزارش صد روزه‌ای از کارهایی که کردم به مردم ارائه می‌دهم. کسی که مشکلات را یک شبه حل می‌کرد رفته است. من چهارسال منتظر این سؤال بودم که این دروغ را آشکار کنم.»
با این وجود وقتی نگاهی گذرا به بخش اقتصادی کشور می‌اندازیم مشاهده می کنیم که در هیچ یک از بخش های اقتصادی رونقی وجود ندارد و رکود بر همه بخش های اقتصادی کشور را فراگرفته است.
تعطیلی کارخانجات تولیدی یکی از نشانه های بارز این وضعیت بد اقتصادی در کشور است و  باید با تقویت تولید داخلی و اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی  که مقام معظم رهبری در این چند سال اخیر بارها و بارها روی آن تاکید داشتند و به بیان اهمیت این موضوع برای مردم و مسئولین پرداختند از چنین فجایعی در کشور جلوگیری کرد اما هنوز مفهوم این موضوع برای بسیاری از مسئولین اجرایی ما ظاهرا ناشناخته است.
با مراجعه به آمار واردات در سال گذشته نیز مشاهده میکنیم که آمار واردات سال به سال در حال افزایش است و در بخش صادرات هم عمده صادرات ما منابع خام نفتی و معدنی است که اگر شرایطی فراهم شود تا بتوانیم همین منابع نفتی خود را در کشور خودمان فرآوری کنیم علاوه بر اشتغال زایی که صورت می گیرد سالانه میلیون ها دلار ارز آوری و افزایش بهره‌وری برای کشور خواهد داشت که می توان صرف زیر ساخت ها و بهبود عملکرد در حوزه اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی کرد.
صادرات منابع خام نفتی ضربه ای مهلک به اقتصاد مقاومتی
موسی الرضا ثروتی نماینده مجلس دهم در رابطه با همین موضوع اظهار داشت: طی این چند سال گذشته یکی از موضوعات بسیار مهمی که مقام معظم رهبری روی آن تاکید داشتند بحث اقتصاد مقاومتی بوده است که متاسفانه دولت نتوانسته به خوبی روی این بحث تمرکز کند چرا که اعتقاد قلبی به این موضوع ندارد.
وی با توجه به خام فروشی بیش از حد منابع نفتی که در کشور صورت میگیرد افزود: یکی از راهکارهای تقویت اقتصاد مقاومتی افزایش صادرات است اما نه صادرات منابع نفتی و خام کشور که می تواند در امر تولید و اشتغال تاثیر گذار باشد،  دولت در این دوره در بحث صادرات نفت خام به حدی پیش رفته که حتی سوخت پالایشگاه ها برای حفظ میزان صادرات خود در سال قطع کرده است.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه در کشور ما قانون به درستی اجرا نمی‌شود افزود: مشکل کشور ما نبود قانون نیست بلکه این عدم اجرای صحیح قوانین است که باعث شده در بسیاری از موارد با مشکل مواجه شویم.
ثروتی در پایان خاطر نشان کرد: فکر می کنم دولت در حوزه اقتصادی تنها 40 درصد توانسته مثمر ثمر عمل کند و نمره ای که می توانم به عملکرد آن در این چند سال اخیر بدهم 8 از 20 می باشد.
تک رقمی شدن تورم در ازای خالی شدن جیب مردم
نادر قاضی پور عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز در رابطه با ادعای دولت مبنی بر تک رقمی شدن تورم اظهار داشت: طبیعی است وقتی که رکود بر کشور حاکم شود نرخ تورم نیز روند نزولی به خود خواهد گرفت، در واقع وقتی قدرت خرید مردم کاهش پیدا میکند و خرید و فروشی صورت نمیگیرد تورم معنایی پیدا نمی کند.
وی با اشاره به اینکه ادعای کاهش تورم در زمانی که مردم قدرت خرید ندارند ادعایی واهی و اشتباه است، بیان داشت: مقایسه تورم فعلی با سال‌های گذشته کار درستی نیست چرا که در این چند سال اخیر بازار دچار رکود شده و قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته است بنابراین زمانی می‌توان چنین مقایسه ای را انجام داد که قدرت خرید مردم در حد مطلوبی باشد و خرید و فروشی در بازار صورت بگیرد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با عنوان اینکه متاسفانه اختلاف طبقاتی شدیدی در کشور ما بوجود آمده است، افزود: اکثریت مردم کشور ما را قشر مستضعف تشکیل داده اند که در پرداخت قبوض ماهانه آب و برق و گازشان مانده اند با این تفاسیر تورم برای این قشر که اصلا قدرت خریدی ندارند چه معنایی می تواند داشته باشد، تورم زمانی صورت میگیرد که خرید و فروشی در بازار وجود داشته باشد.
دولت در زمینه اقتصاد مقاومتی تنها شعار داد
قاضی پور با توجه به عملکرد اقتصادی دولت در سال گذشته عنوان کرد: سال گذشته شاهد بودیم که دولت در زمینه اقتصاد مقاومتی شعارهای زیادی داد و حتی ستادی به نام ستاد اقتصاد مقاومتی را تشکیل داد اما با  این وجود واردات بی رویه همانطور به قوت خود باقی ماند.
وی با اشاره به یکی از مشکلات عمده دولت فعلی در زمینه اقتصاد مقاومتی، بیان داشت: یکی از اصلی ترین معضلات دولت فعلی در زمینه اقتصاد مقاومتی نداشتن فرمانده‌ای واحد در حوزه اقتصاد مقاومتی است و در حال حاضر هر کدام از مسئولین حاضر در کابینه دولت می خواهند حرف خودشان را به کرسی بنشانند.
قاضی پور در پایان با بیان نمره عملکرده دولت در حوزه اقتصادی خاطر نشان کرد: قطعا نمره دولت در حوزه اقتصادی نمره قابل قبولی نیست و بدون شک نمره مردودی بین 5 تا 6 را برای دولت در نظر خواهم گرفت.
دولت عملا اقتصاد مقاومتی را به سخره گرفته است
عبدالمجید شیخی کارشناس اقتصادی و مدرس دانشگاه با توجه به بحث واردات کالا برای ایجاد محیطی رقابتی برای تولید کنندگان داخلی عنوان کرد: این بحثی که واردات کالای خارجی باید در کشور وجود داشته باشد برای رقابت و تقویت کالاهای تولیدی خودمان موضوعی است که دشمن برای ضربه زدن به ما این مسئله را بوجود آورده است در واقع این مسئله همچون بمب متحرکی است که دشمن برای ما مهیا کرده است تا بتواند از این حوزه ضربات سنگینی را به ما وارد کند، رقابت باید در شرایط برابر و یکسان صورت بگیرد و رقابت در شرایط نابرابر ظلم به ضعفاست.
وی ادامه داد: دشمن با برنامه ریزی های خود عناصرغربزده تهی مغزی را که شعارهای منسوخ شده غرب را که 50 سال از عمر آن ها گذشته سر میدهند را در اقتصاد ما گماشته است.
کارشناس اقتصادی با بیان اینکه دولت عملا اقتصاد مقاومتی را به سخره گرفته است، بیان داشت: دولت تا به الان هر اقدام عادی را که انجام داده اسم اقتصاد مقاومتی را روی آن گذاشته و در عمل اقتصاد مقاومتی را به سخره گرفته است.
شیخی با عنوان نمره دولت در اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: دروازه های باز به سمت واردات کالا، قاچاق، قراردادهای ترکمن چای با ترکیه، قرار داد با رنو و سیتروئن و .... همه دست به دست هم داده و باعث شده تا دولت در حوزه اقتصاد مقاومتی حتی 20 نمره زیر صفر را هم نتواند بگیرد.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdccs1qo.2bq1m8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما