تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۲۴
مدیر کل جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه فقدان شغل و خشکالی های اخیر عامل اصلی مهاجرت ها بوده، گفت:اجرای طرح آبیاری مزارع سیستان باعث کاهش هدر رفت آب می شود.
فقدان شغل و خشکسالی عامل اصلی مهاجرت/ اجرای طرح آبیاری مزارع سیستان باعث کاهش هدر رفت آب می شود
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، صبح امروز نشست خبری با حضور مجری طرح انتقال آب به دشت سیستان در زابل برگزار شد.
 
در این نشست نجفی مدیر کل جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان با بیان اینکه طرح آبیاری 146 هزار هکتار بزرگترین طرح اقتصادی در حال اجرا از لحاظ تولید و اشتغال است، گفت: مشکلات چند ساله اخیر سیستان سبب شد تا به این نتیجه برسیم که آب را مدیریت و از آب تامین شده به درستی و خوبی استفاده کنیم.
 
وی خشکسالی را عامل اصلی مهاجرت دانست و افزود: با همراهی متخصصین منطقه و رسانه ها توانستیم 26 فروردین ماه 93 بیش از هزار و 500 میلیارد تومان تصویب و با نظر مقام معظم رهبری به اجرا در آمد.
 
مدیر کل جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه 500میلیون دلار  اعتبار برای سیستان و بیش از سه هزار شغل ایجاد شده است، تصریح کرد: پیش بینی می شود در آینده 500 هزار شغل دیگر نیز ایجاد شود که این اقدامات باعث توسعه و پیشرفت سیستان می شود.
 
نجفی دلیل اصلی مهاجرت را فقدان شغل و خشکسالی دانست و خاطر نشان کرد: با اجرای این طرح تلفات آب در خطوط انتقال ، توزیع و عدم پایداری آب از ۷۵درصد به کمتر از ۵درصد می رسد.
 
وی با بیان اینکه در هر سال 300 میلیون متر مکعب آب تبخیر می شود،  گفت: با اجرای این طرح 70 درصد مصرف آب کاهش و با سه برابر تولید روبرو هستیم.
وی با اشاره به یک هزار و 500 واحد گلخانه در منطقه سیستان ، تصریح کرد:  در سال های اخیر دو هزار هکتار از باغات انگور از بین رفته است که اکنون با این طرح باغات این منطقه را حدود دو ملیون هکتار رساندیم.
 
نجفی با بیان اینکه با الگوهای جدید در آمدافزایش یافته است، اظهار داشت: مشارکت مردم در اجرای این طرح بی نظیر بوده است.
در ادامه این مراسم صالحی مدیر پروژه خاطر نشان کرد: در سال 94 بیش از دو میلیارد تومان هزینه این طرح برآورد شده بود که امیدواریم تا سال 97 این طرح به بهره برداری برسد.
وی با بیان اینکه طرحآبیاری 46 هزار هکتاری 70 هزار نفر را تحت پوشش قرار می دهد، افزود: ۱۷ایستگاه پمپاژ و 20 هزار هکتار آبیاری قطره ای را تا پایان ۹۶به بهره برداری می رسانیم.
صالحی با بیان اینکه قبل از اجرای آبیاری تحت فشار باید چهار هزار کیلومتر لوله اجرا کنیم، خاطر نشان کرد: تامین مواد و ساخت آن در منطقه کاری سخت است که با مشارکت بخش خصوصی کارخانه لوله در منطقه ایجاد شد.
 
مدیر پروژه آبیاری تحت فشار افزود: بیش از ۱۸۶دستگاه الکترونیکی پمپ در 17 ایستگاه پمپاژ پیش بینی شده که به  برق نیاز است.
وی با بیان اینکه این طرح تا کنون 3 هزار شغل به صورت مستقیم و تعداد قابل توجهی به صورت غیر مستقیم ایجاد کرده است، گفت: تا کنون جلسات زیادی با تسهیلگران طرح برگزار شده است که سه هزار و 396 کارگاه توانمند سازی در سطح گروه‌های هم آب تاکنون برگزار شده است که 22 هزار و 386 نفر در این کارگاه ها حضور داشته اند.
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcd5k0n.yt0sz6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما