تاریخ انتشار :يکشنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۳۹
مدیرکل نهادکتابخانه های سیستان وبلوچستان با بیان اینکه ۴ سال پیش زمینی برای ساخت کتابخانه استاندارد در کنار دهکده المپیک در نظر گرفته شد، گفت: با گذشت چهار سال همچنان اعتباری برای ساخت آن از سوی استان دیده نشده است.
انتظار ۴ ساله مردم استان برای آغاز به کار ساخت تنها کتابخانه استاندارد/ 500 هزارجلد کتاب سهم 76کتابخانه در استان
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، اسفندیار زید آبادی مدیر کل نهاد کتابخانه های استان به مناسبت روز جهانی کتاب جهت بازدید و گفت و گو در دفتر پایگاه خبری عصرهامون حضور یافت.
وی با بیان اینکه وضعیت مطالعه در سیستان وبلوچستان بد نیست، اظهار داشت: هر چه ظرفیت، تجهیزات و فضای کتابخانه ها مناسبت تر و شاداب تر باشد قطعا به همان اندازه استقبال مردم از کتاب و کتابخانه بیشتر خواهد شد.
زید آبادی با بیان اینکه مردم باید مدت مطالعه خود را افزایش دهند، گفت: اگر مکان مطالعه در مرکز ثقل جمعیتی باشد اثرگذاری بیشتری بر حضور مردم در کتابخانه ها دارد همچنین اگر نوع کتاب های موجود با سلایق وعلایق مردم همسوتر باشد مخاطب بیشتری نیز جذب کتابخانه ها خواهد شد.
 
76 کتابخانه سهم پهناورترین استان کشور
مدیرکل نهادکتابخانه های سیستان وبلوچستان با بیان اینکه کتابخوانی باید در خانواده فرهنگسازی و نهادینه شود، افزود: بر اساس چشم انداز مطالعه مفید در شورای انقلاب فرهنگی مصوب شده که تا سال 1404 باید به ازای هر 100 نفر هشت متر زیربنای کتابخانه ای در استان وجود داشته باشد که طبق آن 30درصد از مردم باید عضو و به ازای هر نفر هم چهار کتاب مهیا باشد؛ اما آنچه در این استان شاهد هستیم این است که به ازای هر 100 نفر 66 سانتی متر زیربنا وجود دارد.
وی با بیان اینکه در استان 76کتابخانه وجود دارد، گفت: از این تعداد59 کتابخانه روستایی، 13کتابخانه شهری(نهادی) و13کتابخانه مشارکتی است به گونه ای که کتابخانه های مشارکتی بیشتر در زندان ها مستقر است.
زید آبادی با بیان اینکه بیشترین عضو کتابخانه ها به دانش آموزان اختصاص دارد، ادامه داد: کتابخانه ها از دو قشر دانشجو و دانش آموز و افرادی که به صورت آزاد برای مطالعه می روند، تشکیل شده  است که در بخش عموم بیشتر کتاب های مطالعاتی ، رمان ، تاریخ و در بخش دانشجویان و دانش آموزان نیز بیشتر کتاب های درسی، دانشگاهی و کنکوری مطالعه می شود.
 
4سال چشم انتظاری برای ساخت کتابخانه ای استاندارد در استان
وی با بیان اینکه به کتاب علاقه زیادی دارد و وقت زیادی را به این کار اختصاص می دهم، تصریح کرد: کتاب های تاریخی و تفیر را بیشتر مطالعه می کنم.
زیدآبادی در ادامه با اشاره به ظرفیت پایین فضای کتابخانه ای در استان خاطر نشان کرد: چهار سال پیش زمینی برای ساخت یک کتابخانه استاندارد در کنار دهکده المپیک شهرستان زاهدان در نظر گرفته شد که هنوز با گذشت چهار سال اعتباری برای ساخت آن از سوی استان دیده نشده است.
 
ناهماهنگی و بی عدالتی در بخش جغرافیایی وجود دارد
وی در تکمیل مطلب فوق تصریح کرد: در جامعه ای که عدالت در بخش های مختلف وجود نداشته باشد نقایصی وجود دارد لذا در سیستان وبلوچستان ناهماهنگی و بی عدالتی در بخش جغرافیایی است به این دلیل که برخی ادارات مکان بزرگ با زیربنای 3 یا 4هزار متر داشته و این در حالی است که در استان کتابخانه مناسب وجود نداشته و ساختمان اداری کل این نهاد نیز استیجاری می باشد.
500 هزار جلد کتاب سهم 76 کتابخانه در استان
این مسئول 500 هزار جلد کتاب را سهم 76 کتابخانه در استان عنوان کرد و گفت: مدت سه سال است که در یک طرح ملی اقدام به مستقر کردن 19 پایگاه مطالعاتی در مکان های پرتردد استان به نام ایستگاه مطالعه کرده که بیشتر در فرودگاه ها، بیمارستان ها، ترمینال و برخی ادارات قرار دارد.
وی ادامه داد: در این مدت حدود ۶۰۰ هزار جلد کتاب در ایستگاه های مطالعاتی به صورت امانت در اختیار مردم قرار گرفته که اگر به طور میانگین هرکتاب را سه نفر مطالعه کرده باشند در مجموعه حدود یک میلیون  و 800 هزار نفر در چهار میلیون ساعت کتاب مطالعه کرده اند.
 
7 نسخه خطی در کتابخانه استاد کامبوزیا وجود دارد
وی از طرح نشست کتابخانه ای در مدارس و کتابخانه ها به عنوان دو طرح ملی اجرایی در استان یاد کرد و افزود: در این نشست مولفین کتاب های خود را معرفی کرده به گونه ای که حدود 500 عنوان کتاب توسط مولفان برای 5 هزار نفر معرفی شده است.
مدیرکل نهادکتابخانه های استان با بیان اینکه بیشترین نسخ خطی در کتابخانه های اسبق ملی نگهداری می شود، گفت: پنج یا هفت نسخ خطی در کتابخانه استاد کامبوزیا در حال نگهداری است.
وی با بیان اینکه کتابخانه ها از دو منبع تملک دارایی ها توسط استانداری و بودجه های جاری از محل نیم درصد شهرداری ها تامین می شوند، ادامه داد: در این راستا استانداری در بخش تملک دارایی برای تجهیز، تعمیر و فضا سازی کمک کرده اما شهرداری ها جز شهرداری منطقه یک هیچکدام کمک نکرده اند.
 
مسئولین برای مطالعه به کتابخانه های استان مراجعه نکرده اند
زیدآبادی با بیان اینکه مسئولین تاکنون برای مطالعه به کتابخانه های استان مراجعه نکرده اند، افزود: اگر خواهان جامعه ای پویا، زنده و فعال هستیم باید کتاب های ارزشی در جامعه القا و مسئولین وقت خود را به خواندن کتاب اختصاص دهند تا علاوه بر ارتقای زمینه فرهنگی، سایر شهروندان هم از آنان الگو گرفته و کتابخوانی فرهنگسازی شود.
وی در ادامه به بیان برخی مشکلات موجود پرداخت و تصریح کرد: استیجاری بودن ساختمان اداری، عدم ساخته شدن کتابخانه استاندارد، کمبود فضا و بودجه از جمله مشکلات موجود است.
مدیر کل نهاد کتابخانه های استان این کتابخانه برای اخت به ۳ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، افزود: طی مکاتباتی که با استانداری داشته ایم مقرر شد ۳۰ درصد توسط خیرین، ۳۰ درصد توسط خود نهاد کتابخانه هاو ۳۰ درصد از محل اعتبارات استان تامین شود که تا کنون خیری برای ساخت کتابخانه پیدا نشده است.
گفتنی است جشنواره رضوی هر سال به مناسبت میلاد با سعادت امام رضا(ع) در دو بخش کودک و بزرگسال در فضای مجازی و مکتوب در کشور برگزار می شود.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdj90n.yt0sj6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما