ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> عصر هامون - بندر کنارک قطب ملی شیلات - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در دومین جلسه اقتصاد مقاومتی مطرح شد؛

بندر کنارک قطب ملی شیلات

سايت خبری باشگاه خبرنگاران جوان , 10 ارديبهشت 1396 ساعت 18:40

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: بندر کنارک با داشتن 4 اسکله صیادی زمینه تبدیل شدن به قطب ملی شیلات را در کشور دارد.


به گزارش عصرهامون به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان،علی اوسط هاشمی استاندار در دومین نشست ستاد راهبری و اقتصاد مقاومتی استان  ضمن تأکید در خصوص تکمیل و رفع نواقص سند توسعه شیلات با در نظرگرفتن زیرساخت های مورد نیاز در این بخش اظهار داشت: در این طرح باید همه امکانات بالقوه منطقه را به بالفعل تبدیل و قلمرو صادرات و بازار فروش افزایش یابد. 

ایجاد منطقه ویژه اقتصادی شیلات و بورس تن ماهیان با هدف دستیابی به سهم جهانی حق استان است 

استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: با توجه به پتانسیل تولید 70 درصد تن ماهیان کشور در استان استفاده از فرصت های منطقه ویژه اقتصادی شیلات و ایجاد بورس تن ماهیان با هدف دستیابی به سهم جهانی حق استان است. 

وی ادامه داد:  آماده سازی و ایجاد زیرساخت شهرک صنعتی شیلات با هدف گذاری بر روی صادرات ضرورت دارد . 

وی ضمن اشاره در خصوص توسعه صنایع فرآوری شیلات افزود : لازم هست ساختاری جذاب برای رشد سرمایه گذاری خارجی و فرآورده های متنوع شیلاتی با رویکرد منطقه ای استان برنامه ریزی شود. 
 سرمایه گذاری در زمینه پرورش ماهی در قفس  
 
 استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اعلام آمادگی سرمایه گذار نروژی برای در اختیار گذاشتن تکنولوژی مازاد بر ظرفیت کشورش در زمینه پرورش ماهی در قفس به ایران گفت : کشور نروژ تامین کننده بازار 60 کشور جهان است می توان با یک شریک و سرمایه گذار نروژی در زمینه پرورش ماهی در قفس وارد مذاکره شد و از موقعیت و تجربه و تخصص آنها بهره گرفت . به گفته وی هدف گذاری ها برای پرورش ماهی در قفس باید خیلی بزرگ باشد و تمام توانمان را در این بخش بسیج کنیم . 
 
خرید دستگاه لایه روبی 
 
وی از خرید دستگاه لایه روبی از محل اعتبارات بندر خبر داد و ابراز امیدواری کرد : با شروع بکار آن بخشی از دغدغه ها ی حوزه صید و صیادی رفع خواهد شد. 

استاندار با اشاره به ایجاد هزار و 100 نفر شغل در حوزه شیلات و فعال نمودن استخرهای غیرفعال در استان افزود: چنین اقداماتی که دارای ارزش اقتصادی در حوزه اقتصاد مقاومتی است نباید از دید افکار عمومی غافل بماند . 

هاشمی ادامه داد: به عنوان مثال تولید بچه ماهی در چهار سال گذشته از رشد خوبی برخوردار بوده بطوریکه این استان در سال 91 بچه ماهی مورد نیاز خود را از سایر استانها وارد می کرد اما اکنون نه تنها به خودکفایی رسیده بلکه به سایر استانها نیز صادر می کند.  

استاندار ضمن اشاره به اهمیت جلوگیری از تبخیر آب سدها ، استخرها ، بندهای خاکی و ماندگاری آب ادامه داد : یکی از کارهای اساسی در این استان روش نگهداری آب است باید سرمایه گذاری شود تا آب دهها سد و منابع آبی مختلف استان را حفظ کنیم . 

وی به موضوع اتلاف ماهیان در دریاچه هامون در فصل خشکسالی پرداخت و گفت : ایجاد حوضچه های عمیق در دریاچه یا جابجایی ماهیان برای جلوگیری از اتلاف یک راهکار است اما باید در این زمینه مطالعه و بررسی بیشتری صورت بگیرد. 

وی تصریح کرد: صنعتی کردن ، پشتیبانی و ارتقای کیفی طرحهای شیلات موجب علاقه و رغبت صیادان می شود.  

استاندار امنیت و آرامش صیادان را با اهمیت توصیف کرد و گفت : ارزیابی این طرحها را با نظر سیستم های نظامی داشته باشیم تا صیادان با آرامش و اطمینان خاطر از پشتیبانی فعالیت کنند . 
 
مالکی رئیس سازمان برنامه و بودجه استان نیز در این جلسه بخش عمده سرمایه گذاری ها در استان را در زمینه شیلات و معادن برشمرد و افزود : با وجود آبهای ساحلی و ظرفیت های موجود در بخش تلفیقی کشاورزی و شیلات باید بتوانیم از ظرفیت استخرها ، قنوات و بندهای خاکی نهایت استفاده را ببریم . 
 
تحقق 105 درصدی اهداف  
همچنین سیستانی مدیر شیلات سیستان با اشاره به تصویب سند توسعه شیلات استان در شورای برنامه ریزی استان افزود : تولید درآمد و اشتغال در جوامع روستایی و ماندگاری مردم در روستاها از اهداف این سند بوده است که در این زمینه موفق عمل کرده ایم. 

سیستانی اظهار داشت : تا دو سال قبل وارد کننده بچه ماهی از سایر استان ها بودیم اما در حال حاضر با تولید سه میلیون و 750 هزار قطعه بچه ماهی در سال 95 و تحقق 105 درصدی اهداف به عنوان صادرکننده بچه ماهی به استانهای خراسان و کرمان به خودکفایی در تولید بچه ماهی رسیده ایم. 

وی افزود : با فعال نمودن واحدهای تولید بچه ماهی ، متوسط تولید در استخرهای خاکی و بتنی افزایش چشم گیری داشته است . 

گفتنی است میرمرادزهی مدیر شیلات جنوب استان نیز در این جلسه به ارائه گزارشی از روند اقدامات انجام شده در حوزه شیلات دریایی پرداخت.

انتهای پیام/4382


کد مطلب: 93828

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/93828/بندر-کنارک-قطب-ملی-شیلات

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir