تاریخ انتشار :شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۰۰
رئیس کمیته تصویربرداری بیماری‌های زنان و پستان انجمن رادیولوژی ایران:

ماموگرافی ۳۰ درصد مرگ و میر ناشی از سرطان پستان را کاهش می‎‌دهد

رئیس کمیته تصویربرداری بیماری‌های زنان و پستان انجمن رادیولوژی ایران با بیان اینکه سرطان پستان شایع‌ترین نوع سرطان در بین زنان است، گفت: با استفاده از ماموگرافی غربالگری می‌توان ۳۰ درصد مرگ و میر ناشی از سرطان پستان را کنترل کرد.
ماموگرافی ۳۰ درصد مرگ و میر ناشی از سرطان پستان را کاهش می‎‌دهد
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون، معصومه گیتی، عضو هیئت علمی گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌گو با خبرنگار سینا با تأکید بر غربالگری در بین زنان برای پیشگیری از سرطان پستان گفت: در حال حاضر روش‌های غربالگری بیماری‌های مختلف در جامعه وجود دارد و یکی از این روش‌ها، غربالگری سرطان پستان است که تقریباً در همه کشورهای پیشرفته ثابت کرده که می‌تواند مرگ و میر ناشی از این نوع سرطان را کاهش دهد.
 
عضو هیئت علمی گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه در اغلب جوامع دنیا شایع‌ترین نوع سرطان در بین زنان سرطان پستان است، اظهار کرد: سال‌ها پیش در بعضی از جوامع خیلی پیشرفته که زنان عادت به کشیدن سیگار داشتند سرطان ریه بیش از سرطان پستان شیوع داشت اما به طور عمده در 90 درصد کشورهای دنیا سرطان پستان شایع‌ترین سرطان است.
 
گیتی، گفت: اگر سرطان پستان زود تشخیص داده شود بیماری کشنده و خطرناکی نیست و ممکن است فرد عمر طبیعی داشته باشد چرا که مهمترین نکته تشخیص بیماری در مرحله اولیه و درمان از طریق جراحی و شیمی درمانی است.
 
وی با اشاره به اینکه ماموگرافی غربالگری تا 30 درصد مرگ و میر سرطان پستان را می‌تواند کنترل کند گفت: بهتر است ماموگرافی غربالگری از 50 سالگی هر 2 سال یکبار انجام شود اما برای زنانی که ریسک بالایی دارند باید هر سال یک بار بررسی شود.
 
رئیس کمیته تصویربرداری بیماری‌های زنان و پستان انجمن رادیولوژی ایران با تأکید بر اینکه بعد از انجام ماموگرافی ممکن است اقدامات دیگری برای بیمار انجام شود، اظهار کرد: این موضوع نباید باعث اضطراب فرد شود چرا که در بعضی از یافته‌های غیرطبیعی نیاز به نمونه برداری وجود دارد و زمانی که ما به خانمی می‌گوییم چیزی در سینه شما دیده شده و نیاز به بررسی بیشتر دارد به این معنا نیست که حتماً سرطان دارد.
 
گیتی، با اشاره به گسترش فرهنگ غربالگری در پایان بیان داشت: ما باید فرهنگ پیشگیری را ایجاد کنیم، بیمار باید بداند توجه به بیماری در مراحل ابتدایی و شناسایی موارد خطر می‌تواند از پیشرفت بیماری جلوگیری کند که در نهایت به نفع او است.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcewx8o.jh8efi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما