تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۸
یکی از مصادیق حقوق شهروندی تامین منابع و نیازهای اولیه هر شهروند است که متاسفانه در بسیاری از موارد این حقوق شهروندی نادیده گرفته می شود.
شیرهایی که قطره ای آب می فروشند/ هزینه هایی که بی جهت بر مردم زهک تحمیل می شود
به گزارش عصرهامون شهرستان زهک یکی از شهرهای مهم در شمال سیستان و بلوچستان به شمار می رود که دارای منبع عظیم آب در سد زهک و چاه نیمه است به طوری که آب شهرهای شمال استان و حتی زاهدان از آن تامین می شود.

علیرغم وجود منابع آبی سرشار در زهک به گفته اهالی شهرستان، آب با فشار بسیار اندک در لوله ها وجود دارد و بدون وجود پمپ قادر به استفاده از آن نیستند.

در گرمای شدید سیستان به ویژه در ایام ماه مبارک رمضان آب می تواند حرف اول را بزند و در صورت کمبود آن مشکلات فراوان ایجاد می شود چرا که مردم این خطه از کولر آبی استفاده می کنند و کمبود آب سبب ایجاد مشکل در تامین هوای سرد برای آنان شود.

شبکه آب شرب شهری در شهرستان زهک‌بسیار فرسوده و نامناسب است

عضو انجمن توسعه روستایی ایران عنوان کرد: شبکه آب شرب شهری در شهرستان زهک‌بسیار فرسوده و نامناسب است به طوری که مردم این شهر همیشه گلایه مند هستند.

عباس نورزایی به خبرنگار اوشیدا گفت: شهر زهک٬ تنها شهری است که رودخانه ی هیرمند از وسط آن عبور می کند و در ۵ کیلومتری دریاچه ی مصنوعی آب شیرین موسوم به «چاه نیمه» واقع شده است.

وی با بیان اینکه تصفیه خانه ی طرح بزرگ و جامع آب شرب ۱۰۰۰ روستایی سیستان در این شهر واقع است، تصریح کرد: با این موقعیت طلایی٬ شهروندان زهکی٬ آب شرب را به صورت قطره ای و با صرف هزینه ی پمپاژ مجدد خانگی و هزینه ی برق بالای مصرفی دریافت می کنند.

مدیر سابق جهادسازندگی منطقه سیستان و نیکشهر خاطرنشان کرد: شهروندان زهکی معتقدند که زهک٬ دارای شبکه ای فرسوده می باشد و شرکت آب و فاضلاب شهری استان٬ با نگاه شهروندان درجه ی دو به زهکی ها٬ برای تعمیر و بازسازی شبکه اقدامی انجام نمی دهد.

آب در لوله ها با فشار بسیار ضعیفی جاری است.

نورزایی با بیان اینکه آب در لوله ها با فشار بسیار ضعیفی جاری است، ابراز کرد: کارکنان این اداره نیز معتقدند که اگر فشار را بالاتر ببرند٬ شبکه مثل چلوصافی عمل می کند و کسی نیز برای تعمیر آن اقدامی نمی کند.

رئیس گروه پژوهشی برنامه ریزی، اقتصادکشاورزی و توسعه روستایی خاطرنشان کرد: شهری که حدود سه هزار و ۵۰۰ انشعاب دارد٬ چرا باید هر مشترک مجبور به پرداخت هزینه ی خرید یک پمپ خانگی باشد و هزینه های برق و تعمیر آن را هم متحمل شود؟

نورزایی همچنین گفت: شهروندان باید برای خرید هر پمپ٬ ۲۰۰ هزار تومان هزینه کنند. یعنی چیزی قریب به ۷۰۰ میلیون تومان و هر خانوار نیز ماهیانه حدود ۱۵ هزار تومان هزینه ی برق اضافی پرداخت کند. صدای ناهنجار پمپ نیز بماند.

وی تاکید کرد: چه کسی باید در مقابل این همه هزینه ی تحمیلی به مردم٬ پاسخگو باشد؟ مگر تحویل آب نباید با فشار استاندارد درب منزل صورت گیرد؟ آیا تحویل آب با فشار اندک و نامتعادل٬ از مصادیق کم فروشی و غش در مال محسوب نمی شود؟

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdciqua3.t1aw32bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما