تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۰۵
بی آبی در روستاهای دلگان سیستان و بلوچستان باعث اعتراض و گلایه مردم این منطقه از کشور شده است.
۲۰ دقیقه در روز سهم حیات روزه داران چاه محمد دلگان/ اینجا مردم به هم آب قرض می دهند
به گزارش عصرهامون به نقل از دلگان پرس، همزمان با فرارسیدن فصل گرما العطش روستاییان جنوب شرق کشور بلند شد.
درست زمانی که ساکنان شهر ها در گرمای تابستان ماشین های خود را در پارکینگ خانه با آب شرب آبکشی می‌کنند و سپس حیات خانه‌ های خود را با فشار آب لوله پاک می‌کنند و احساس پاکیزگی می‌کنند و در استخر خانه باغ خود  شیرجه می‌زنند و احساس آرامش و شادابی می‌کنند شیر آب را باز می‌گدارند تا بر روی ظرف‌ها برق بیفتد.
 اما آیا می‌دانی آن سوتر، در شهرستان دلگان استان سیستان و بلوچستان در این گرمای سوزان روستاهایی وجود دارد که به همدیگر آب قرض می‌دهند؟ آری چنین روستاهایی در کشورمان وجود دارد.
یکی از اهالی روستای چاه محمد دلگان به خبرنگار دلگان پرس گفت: کم آبی و یا بهتر بگویم، بحران بی‌آبی، حیات روستاهای شهرستان دلگان در جنوب شرق کشور را تهدید می‌کند.
وی با بیان اینکه منبع آب روستای کهنک لدی به عنوان تامین کننده آب آشامیدنی روستاهای کهنک لدی، حسین آباد لدی، سردشت، چاه الوند و چاه محمد است، افزود: ساکنان این روستاها فقط  20دقیقه در روز از آب آشامیدنی لوله کشی برخوردار هستند.
بامری تصریح کرد: این مردم روستاها در این فرصت کوتاه فرصت دارند آب جمع کنند و بدتر آنکه زنان خانه دار در روستاهای چاه محمد، چاه الوند و سردشت باید یک کیلومتر راه را طی کنند تا به آب موتور پمپ های کشاورزی برسند و با زبان روزه آب را با دبه های 20لیتری بر روی سر حمل کنند آن هم برای اینکه آب بیاشامند.
وی ادامه داد: حیات ابن روستاها در حال خشک شدن است، برخی از جوانان روستای چاه محمد هم فرار را بر قرار ترجیح داده‌اند و برای مهاجرت راهی شهرها شده‌اند.
مجید رخشانی دهیار روستای چاه محمد دلگان در این زمینه اظهار کرد: با بیان اینکه از سال 82 چهار روستای دلگان به صورت مجتمعی لوله کشی شده اند، گفت: متاسفانه آب لوله کشی آمده ولی مدیریت درست نمی شود لذا مردم روستا همیشه با کمبود آب مواجه اند.
وی ادامه داد: بار ها شده که یک هفته مردم آب نداشته اند و با پیگیری هایی که با اداره آب و فاضلاب، بخشداری و فرمانداری کردیم پس از یک هفته بی آبی روزی 30 دقیقه آب وصل می شد.
رخشانی بیان کرد: برخی از مردم آب آشامیدنی خود را از موتورپمپ های کشاورزی تهیه می کنند و برخی دیگر که وسیله ای دارند برای خرید آب به شهر مراجعه می کنند.
هوشنگ بامری فرماندار شهرستان دلگان در این خصوص به پایگاه خبری عصرهامون گفت: مردم روستا برای اینکه نتیجه بگیرند مشکل را بزرگ جلوه داده اند در حالی که این گونه نیست بلکه مشکل اصلی خود مردم روستاها هستند.
وی اضافه کرد: ما تا کنون چندین جلسه با بخشداری ،آب و فاضلاب و دهیاران این مجتمع داشتیم ولی متاسفانه مردم همکاری نمی کنند و این باعث افت فشار در این مجتمع شده است.

بامری تصریح کرد: مردم دریچه های آب را شکستند و هر زمان که بخواهند شیر فلکه را به سمت خود می چرخانند و باعث می شود سایر روستا دچار قطعی شود.
فرماندار شهرستان دلگان در ادامه افزود: برخی دیگر از مردم نیز اطراف خانه های خود باغچه های 5 هزار متری و یا یک هکتاری ایجاد کرده اند و با کشیدن انشعاب غیر قانونی اقدام به آبیاری این مزارع می کنند.
وی ادامه داد: اگر مردم روستاها همکاری کنند قطعا دچار این مشکلات نخواهند شد.
موضوع کم‌آبی فقط موضوع جدی روستاهای دلگان نیست بلکه کم‌آبی همه کشور را تهدید می‌کند که مطلوب است همه مردم در مصرف آب صرفه‌جویی کرده و با مدیریت و مصرف بهینه آب به یکدیگر کمک کنند تا با تنش و بحران شدید و جدی آب مواجه نشوند و مسئولان هم با برنامه ریزی و فراهم کردن زیرساخت های لازم زمینه آبرسانی به این روستاها را انجام دهند.
 
مجید بامری
انتهای پیام/8306
https://www.asrehamoon.ir/vdcaawno.49nmo15kk4.html
منبع : دلگان پرس
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها