تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۰۷
سرگردانی جوانان در بیراهه اعتیاد

سونامی اعتیاد به مخدرهای صنعتی در کمین جوانان

سن اعتیاد در جامعه به صورت نگران کننده ای در حال کاهش است و اعتیاد به انواع مواد مخدر صنعتی و روان گردان ها معضلی است که جامعه و نسل جوان و نوجوان را تهدید می کند.
سونامی اعتیاد به مخدرهای صنعتی در کمین جوانان
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل ازپایگاه خبری لادیز،اعتیاد علاوه بر به خطر انداختن سلامت جسمانی افراد،  تهدیدی بزرگ برای سلامت روانی جامعه است، اعتیاد در فرد معتاد بیش از آنکه باعث رنج های جسمانی شود،  موجب از بین رفتن امید و عزت نفس می‌شود و او را از رشد و پویایی‌ای که هر انسان نیازمند آن است، بی‌بهره می‌کند، اعتیاد هزینه‌های زیادی را به خانواده تحمیل می‌کند و از طرف دیگر به خاطر کاهش فعالیت اقتصادی فرد معتاد و همین‌طور نیاز شدید و روز افزون او به تهیه‌ی مواد،  باعث سوق داده‌شدن فرد به سمت اعمال مجرمانه می‌شود.

مصرف مواد مخدر  در میان جوانان معضلی است که این روزها گریبانگیر بسیاری از خانواده ها شده است، سونامی مصرف مواد مخدر که پس از تصادف، سکته قلبی و سوختگی چهارمین عامل مرگ و میر شناخته می شود جمعیت جوان کشور را نشانه گرفته و ضربه بزرگی را بر پیکر این جامعه هدف وارد کرده است این گرایش به مصرف مواد مخدر در میان جوانان در حالی است که هر روز استقبال این قشر، از مواد مخدر صنعتی بیشتر می شود.

اعتیاد در گذشته مربوط به بزرگسالان می‌شد و استعمال مواد مخدر گیاهی مرسوم بود، اکنون سن اعتیاد به صورت نگران کننده ای در حال کاهش است و اعتیاد به انواع مواد مخدر سنتی، صنعتی و روان گردان ها معضلی است که جامعه و نسل جوان و نوجوان را تهدید می کند و دراین بین گرایش جوانان به مواد مخدر صنعتی به دلیل سهولت در مصرف و قابل دسترس بودن این مواد یکی از بزرگترین تهدبدات نسل جوان است.

 بر اساس آمار و اطلاعات تمایل نوجوانان و جوانان به مصرف مواد اعتیاد آور صنعتی سبب پایین آمدن سن اعتیاد در کشور شده است،کنجکاوی، کسب لذت، تسکین درد، فراموش کردن مشکلات، شوخی و خنده، هیجان طلبی یا میل به خطر کردن، احساس بزرگ شدن، پیوستن به گروهی خاص از جمله عللی است که باعث اعتیاد میلیون‌ها انسان شده‌اند. بیشترین علت اعتیاد جوانان در ایران دو عامل کنجکاوی و کسب لذت است.

درمان 155 کودک معتاد در  کمپ های اعتیاد سیستان و بلوچستان

دبیرشورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان در این باره بیان کرد:فقر آگاهی و دانش تخصصی در برابر عوارض و تبعات ناشی از اعتیاد، فقر مهارتهای خود مراقبتی و خود کنترلی دربرابر آسیب ها، لذت طلبی های افراطی جوانان و نوجوانان و باور های غلط  از جمله علل گرایش جوانان و نوجوانان به پدیده شوم اعتیاد است.

محمد مهدی مرعشی افزود: بیش از 4 سال است که مبارزه با مواد مخدر ، شکل مردمی به خود گرفته و مردم در مبارزه با این پدیده شوم به مشارکت گرفته می شوند تا در کنار نیروهای نظامی و انتظامی در مبارزه با مواد مخدر سهیم باشند، همسایگی ما با کشورهای پاکستان و افغانستان مشکلات زیادی را در زمینه قاچاق مواد مخدر از این کشورها به وجود آورده است. افغانستان از این طریق 411 هزار فرصت شغلی ایجاد کرده است و با وجود مذاکرات فراوان در این زمینه، افغانستان حاضر نشد از سود بالای کشت مواد مخدر گذشته و کشت موادر در کشورش را متوقف کند.

وی خاطرنشان کرد: امروز مواد مخدر صنعتی معضل جدیدی است که جامعه جهانی با ان روبرو است و 5 تا 6 هزار میلیارد دلار گردش مالی مواد مخدر در جهان است بنابراین وظیفه سنگینی بردوش داریم، اقدامات خوبی برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر در استان سیستان و بلوچستان انجام شده است و این استان در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر است، در سال 95 حدود یک سوم کشفیات مواد مخدر کشور در این استان انجام شده است و نیروهای نظامی و انتظامی در این استان از تلاش زیادی برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر در استان انجام می دهند.

وی بااشاره به اینکه در سیستان و بلوچستان ۲۹۵ مرکز ترک اعتیاد وجود دارد ، ادامه داد: مراکز ویزه ترک اعتیاد کودکان و زنان نیز در استان ایجاد شده است و تعداد ۱۵۵کودک در این مراکز بهبود یافته اند و از این تعداد ۶۳کودک همچنان تحت پوشش بهزیستی قرار دارند.

انتهای پیام/4941

https://www.asrehamoon.ir/vdcay6no.49nmu15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما