تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۴۴
این روزها سخن از بیماری تب کنگو به شدت در جامعه ایرانی پیچیده به طوری که موجی از نگرانی به ویژه در کسانی که نسبت به این بیماری آگاه نیستند ایجاد کرده است.
رعایت توصیه های بهداشتی تنها راه مقابله با تب کنگو/ دارو به میزان کافی در مراکز درمانی وجود دارد
به گزارش عصرهامون به نقل از  اوشیدا؛ طبق گفته مسولان دانشگاه علوم پزشکی زابل خوشبختانه تاکنون هیچ گونه گزارشی مبنی بر آلودگی و ابتلا شخصی در شمال استان به بیماری تب کنگوارائه نشده است که این موضوع نشان از افزایش آگاهی مردم منطقه نسبت به این بیماری دارد.

با اینکه تاکنون شخصی در شمال استان مبتلا به بیماری کنگو نشده اما همچنان افزایش آگاهی و ارائه اطلاعات به مردم نباید فراموش شود چرا که تنها با آموزش می توان از بسیاری از بیماری ها و معضلاتی که در آینده گریبان جامعه را خواهد گرفت جلوگیری به عمل آورد.

خبرنگار اوشیدا به سراغ مدیرگروه بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل رفته تا با گفت و گو با وی به رسالت خبری خویش عمل کند که در ادامه می خوانید.

مدیرگروه بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل عنوان کرد: با توجه به شیوع تب کنگو در کشور، با رعایت توصیه های بهداشتی می توان از ابتلا به آن جلوگیری کرد.


تماس باخون وترشحات لاشه حيوان آلوده در زمان ذبح مهم ترین عامل انتقال بیماری تب کنگو در انسان


امیر بزی شاد در گفت و گو با خبرنگار اوشیدا؛ ابراز کرد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو يك بيماري تب دار، مسری و خونريزي دهنده است كه بوسيله كنه منتقل مي شود.

وی افزود: اگر بیماران مبتلا به تب کنگو دیر جهت درمان به بیمارستان مراجعه کند و یا دیر تشخیص داده شود از مرگ و مير بالایی برخوردار است.

بزی شاد خاطرنشان کرد: همه ساله با گرم شدن هوا به خصوص در فصل بهار و تابستان که فعالیت کنه های ناقل بیماری بیشتر می شود شاهد گزارش مواردی از ابتلای به بیماری هستیم.

مدیرگروه بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل ادامه داد: گزش كنه يا دستكاري و له كردن آن با دست، تماس باخون وترشحات لاشه حيوان آلوده در زمان ذبح و پس از آن که طبق بررسی های آماری، بیشترین موارد ابتلای انسانی از این طریق در کشور رخ داده است از جمله راه های انتقال بیماری تب کنگو به شمار می رود.

بزی شاد در این راستا افزود: انتقال انسان به انسان بیماری به دنبال تماس با خون و سایر مواد دفعی بيماران آلوده رخ می دهد.

وی تاکید کرد: قصابان، سلاخان و چوبداران، دامداران و كشاورزان، کارگران، كاركنان كشتارگاهها و شرکت های بسته بندی گوشت، دامپزشكان، پرسنل بهداشتی و درمانی به خصوص کارکنان شاغل در بيمارستانها و خانم های خانه دار مهم ترین گروه های در معرض خطر به شمار می روند.

بیمارای تب کنگو دارای دو مرحله است

بزی شاد با بیان اینکه ظهور بیماری تب کنگو دارای دو مرحله است، اظهار کرد: ظهور علائم بیماری در انسان بستگی به راه انتقال بیماری دارد، معمولاً بین یک تا ۱۳ روز متغیر می باشد.

وی ادامه داد: در مرحله قبل از خونريزي، علائم بيماري به صورت ناگهاني همراه با تب ولرز، دردعضلانی، سردرد، سرگيجه، تهوع واستفراغ و گلودرد می باشد حتی گاهي بیمار دچار اسهال، دردشكم، كاهش اشتها، بيقراري، افسردگي، سستي و ضعف و افت فشار خون نيز مي شود.

مدیرگروه بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل اضافه کرد: در مرحله خونريزي دهنده که معمولاً از روز سوم تا پنجم بيماري شروع مي شود و معمولا یک تا ۱۰ روز طول مي كشد؛ بیمار دچار خونريزي در مخاط، خون در مدفوع، خون در ادرار، خلط خونی، خونريزي از بيني، لثه، گوش و خونريزي ملتحمه چشم و رحم می شود.

وی تاکید کرد: بیماری در دام یا حيوانات اهلي هيچ گونه علامت مشخصي ندارد و دام به ظاهر سالم و سرحال می باشد.

دارو مورد نیاز درمان بیماری در بیمارستان موجود است

بزی شاد ابراز کرد: درطول مدتي كه بيمار در بيمارستان بستري است به شدت براي پرسنل درمانی و اطرافیان خود آلوده كننده است بنابراین توصیه می شود که جهت پیشگیری از انتقال بیماری حتماً از لوازم استاندارد حفاظت فردی شامل دستکش، ماسک، گان و پيش بندپلاستيكي استفاده شود.

وی تصریح کرد: در راستای درمان بیماری همشهریان هیچ نگرانی نداشته باشند چرا که دارو مورد نیاز درمان بیماری در بیمارستان موجود است فقط باید به این نکته توجه شود که درصورت ابتلا به بیماری سریع به مراکز خدمات جامع سلامت یا بیمارستان مراجعه کنند.

گوشت مصرفی خود را از مراکز مجاز تهیه کنید

بزی شاد بیان کرد: جهت حفظ سلامتی خود و خانواده حتماً به توصیه های بهداشتی که در خصوص راه های انتقال و پیشگیری از بیماری توسط پرسنل بهداشتی درمانی گفته می شود توجه خاص داشته باشید.

وی در این راستا ادامه داد: گوشت مصرفی مورد نیاز خود را از اماکن تهیه و توزیع و قصابی های مجاز که عرضه گوشت آنها دارای مهر شبکه دامپزشکی بوده و به تائید آن رسیده است تامین کنید.

مدیرگروه بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل همچنین گفت: گوشت تازه ذبح شده را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری و سپس خرد کنید چون این کار باعث کاهش خطر انتقال ویروس بیماری در صورت آلوده بودن گوشت می شود.

وی با بیان اینکه جگر به مدت ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری شود، تاکید کرد: خودداری از ذبح دام در منازل و اماکن غیربهداشتی و توصیه بر ذبح و کشتار دام ها دركشتارگاه ها، پرهیز از خوردن گوشت بصورت نیم پز و همچنین جگر خام، عدم جداسازي كنه با دست ازدام و تاکید بر مراجعه به شبکه دامپزشکی شهرستان جهت از بین بردن كنه ها بوسيله سم پاشي، پوشاندن نواحي در معرض گزش كنه با استفاده از پيراهن آستين بلند، شلوار بلند، چكمه و دستكش درهنگام تماس با دام و رعايت احتياط لازم در خصوص خون و ترشحات دفعی بدن بيماران با استفاده از لوازم استاندارد حفاظت فردی شامل كلاه، عينك، گان، پيش بندپلاستيكي و دستكش و چکمه از جمله راه های جلوگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو به شمار می رود.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcg7x9y.ak9nw4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما