تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۰۷
در ادامه مرگ و میر دام ها بر اثر تب کریمه کنگو در کشور این بار 29 راس گاو در منطقه نیمروز سیستان و بلوچستان تلف شدند که به گفته دامداران این بیماری با علائم خونریزی بینی و گوش است.
مرگ 29 راس دام در سیستان و بلوچستان/ جنون گاوی یا آنتروتوکسمی؟+ تصاویر
به گزارش خبرنگار حوادث عصرهامون، در ماه های اخیر شاهد مرگ و میر تعداد زیادی از دام ها در کشور بر اثر تب کریمه کنگو بودیم که در این بین تعدادی از شهروندان نیز بر اثر این بیماری جان باختند.
 
علی ای حال در حالی هنوز بیماری تب کریمه کنگو در کشور مهار نشده که در تماسی که در روزهای اخیر تعدادی از دامداران شهرستان نیمروز با این پایگاه خبری داشتند خبر از تلف شدن تعداد زیادی از گاوهای این منطقه بر اثر خونریزی گوش و بینی دادند.
 
یکی از دامداران با بیان اینکه نزدیک به دو هزار راس دام در سیستان وجود دارد، افزود: در سه ماهه اخیر تعداد 20 راس گاو در نیمروز تلف شدند که در هفته اخیر این تعداد به 9 راس می رسد.
 
وی با بیان اینکه در حال حاضر 10 راس گاو بیمار است، خاطر نشان کرد: بیشتر دام های آلوده در منطقه نیزار است که طی سال های اخیر به علت رشد نیزار در حاشیه صابری دامدارانی که گاو اصیل سیستانی دارند از سراسر سیستان به این منطقه کوچ کردند.
 
این دامدار با بیان اینکه ورود دام های غیر قانونی از آن طرف مرز و همجواری با دام های منطقه در منطقه نیزار سبب بروز این بیماری شده، اظهار داشت: این بیماری مدت دو سال است که وارد منطقه شده که بار اول به عنوان بیماری تب برفکی تشخیص داده شده است.
 
دامدار دیگری با بیان اینکه تا کنون دام های زیادی با علایم خونریزی گوش و بینی تلف شده اند، گفت: علی رغم اینکه دامداران گفته اند این بیماری جنون گاوی است اما مسئولین دامپزشکی از کمبود بودجه سخن گفته اند.
در ادامه در تماسی که خبرنگار حوادث عصرهامون با مهدی حسینی مدیر کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان داشت، وی ضمن تکذیب جنون گاوی گفت: بیماری که باعث تلف شدن دام ها در منطقه شده آنتروتوکسمی است.
 
وی با بیان اینکه این بیماری در تمام دام های شهرستان نیمروز وجود ندارد، افزود: این بیماری یک بیماری مدیریتی است و قابل انتقال به انسان نمی باشد.
 
مدیر کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه با تغییرفصل و جیره غذایی دام ها ، این بیماری به وجود می آید ، خاطر نشان کرد: دولت به هیچ عنوان برای بیماری های غیر استراتژیک هزینه نمی کند و خود دامداران باید اقدام به تهیه واکسن نمایند.
 
وی در ادامه با بیان اینکه مرگ ناگهانی دام سبب شده تا دامداران تصور کنند این بیماری جنون گاوی است، گفت: جنون گاوی هیچ علائمی ندارد و ممکن است سال ها با دام باشد.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdko0n.yt0kf6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها