تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۱۳
فرش یکی از ارزشمندترین و کهن ترین هنرهای دستی مردم سیستان به شمار می رود به طوری که ریشه در تاریخ این دیار دارد.
سنگ اندازی بانک ها و نبود امکانات سدی در برابر بافندگان قالی/ اشتغال ۶۰ نفر توسط کارآفرین سیستانی
به گزارش عصرهامون به نقل از پایگاه خبری اوشیدا؛ فرش سیستانی دارای انواع مختلفی از نقش و بافت است به طوری که اشکال به کار رفته در آن منحصر به فرد می باشد.

تاروپود فرش های دستباف مردم سیستان از روح زندگی برخوردار است و این امر سبب ارزشمندی بیشتر این صنایع دستی شده چرا که بافنده آن را از روی مهر و صفا می بافد.

ایجاد کارگاه های فرش بافی می تواند کاملا در راستای اقتصاد مقاومتی نقش آفرینی کند چرا که علاوه بر احیای هنرهای دستی سبب اشتغالزایی شماری از افراد هر منطقه شود.

اقتصاد مقاومتی تاکید بر تولید داخلی وخروج از اقتصاد تک محور و نفتی دارد که در این راستا با توجه به ارزش فرش ایرانی، این هنر می تواند نقش به سزایی در این راستا داشته باشد هرچند یکی از مهم ترین محصولات صادراتی کشور همین فرش دستباف به شمار می رود.

خبرنگار اوشیدا به سراغ یکی از کارآفرینان موفق سیستانی که در شهرستان نیمروز اقدام به ایجاد کارگاه فرش بافی کرده رفته است که در ادامه این گفت وگو را می خوانید.

فرش یکی از هنرهای بانوان سیستانی به شمار می رود

مدیر شرکت فرش دستباف نقش آفرین نیمروز عنوان کرد: دوسال قبل شرکت فرش دستباف نقش آفرین نیمروز را افتتاح کردم تا از طریق اشتغال شماری از همشهریان تحولی هر چند کوچک در شهرستان ایجاد کنم.

ابراهیم شفاعتی نیا به خبرنگار اوشیدا گفت: باتوجه به اینکه قالی بافی یکی از هنرهای دیرینه دست زنان و دختران سیستانی می باشد ودیگر در حال فراموش شدن در منطقه بود بر آن شدم تا این شرکت را با اشتغال تعدادی از افراد نیازمند شهرستان ایجاد کنم.

وی تصریح کرد: پس از مشورت با بخشدار مرکزی اقدام به دایر کردن و ثبت کارگاه قالی بافی کردم و در حال حاضر ۶۰ نفر به صورت متمرکز و غیر متمرکز در خانه و در شرکت فعالیت دارند.


افتتاح شعبات دیگر در نیمروز هدف کارآفرین سیستانی

کار آفرین سیستانی گفت: با پیگیریهای فرماندار نیمروز و بخشدار مبلغ ۵۰ میلیون تومان وام دریافت کردم هر چند در کار فرش ارزش ۵۰ میلیون تومان تفاوتی با ۵۰ هزار تومان نداردچرا که تولید فرش هزینه بر است و احتیاج به سرمایه بالایی دارد.

شفاعتی نیا همچنین گفت: از اینکه در کار فرش فعالیت دارم بسیار خوشحالم چرا که سبب اشتغال چندین خانوار شده ام و با سرمایه گذاری در شهرستان محل سکونت خود امید و انگیزه را برای دیگران نیز ایجاد کرده ام.

وی تاکید کرد: با رایزنی هایی انجام شده در تهران سرمایه گذاران فرش را به منطقه جهت توسعه کارگاه نیمروز دعوت کرده ام تا از این طریق ظرفیت کارگاه را تا هزار نفر ارتقا دهم به طوری که به زودی شعبات دیگری در روستاهای نیمروز دایر خواهم کرد هرچند شعبه اصلی در خود شهرستان نیمروز می باشد ودر این راستا در حال حاضرتعدادی استادکار خانم که از تهران به منطقه آمده اند، مسولیت آموزش اهالی روستاها را برعهده دارند.

مدیر شرکت فرش دستباف نقش افرین نیمروز اضافه کرد: در حال حاضر در این شرکت، فرش، تابلوفرش، گلیم، سجاده، پادری و قالیچه در اندازه های سه متری، دومتری، شش متری و چهار متری تولید می شود؛ همچنین خرید و فروش فرش اصیل سیستانی نیز در کارگاه انجام و به مشتریهای شهرستانی فروخته می شود.

وی تاکید کرد: شرکت فرش دستباف نیمروز با کمک متولیان امر فرش توانسته رقبای خود رادر بازارهای ایران پیدا کند و در این راستا آمادگی خود را جهت صادرات فرش و تابلو فرش به دیگر شهرها اعلام می کند.

فرش سیستان به سرعت به فروش می رسد

مدیر شرکت فرش دستباف نقش آفرینان نیمروز با عنوان اینکه در شهرهای بزرگ ایران بازاری های قدیمی از فرش سیستان خاطرات بسیاری دارند، بیان کرد: فرش سیستانی گره زده به دست زنان سیستانی، بلا فاصله به فروش می رسد چرا که از ظرافت و اوج دقت در کار برخوردار است.


نبود امکانات کار را دشوار کرده است

کارآفرین سیستانی خاطرنشان کرد: برای کار فرش در شهرهای بزرگ وام های میلیاردی می دهند اما در سیستان و بلوچستان به خوبی از فرش بافان حمایت نمی شود به طوری که در حالی که برای این کار ۳۵۰ میلیون تومان هزینه کرده ام فقط توانستم ۵۰ میلیون تومان وام دریافت کنم.

شفاعتی نیا ادامه داد: با اینکه بخشدار و فرماندار نیمروز واقعا برای اشتغالزایی در منطقه تلاش می کنند اما با این حال بانک ها سنگ اندازی فراوان دارند.

مدیر شرکت فرش دست بافت نقش آفرین نیمروز ابراز کرد: بافت فرش از درآمد خوبی برخوردار است به طوری که هر فرش براساس اندازه، چله، نخ و گره دست مزد و بر حسب رج واندازه فروش دارد.

شفاعتی نیا با بیان اینکه فرش نیمروز همیشه پیش فروش می شود چون از قبل قرار داد آن بسته شده است، اضافه کرد: هر فرش دارای قیمتی معادل ۵۰۰ هزار تا ۱۸ میلیون تومان دارد.

وی تاکید کرد: تاکنون در چندین نمایشگاه در شهرستان های زاهدان و زابل حضور داشته ام همچنین فرش های تولیدی را به شرکت های طرف قرارداد در یزد و تهران به فروش می رسانم.

شفاعتی نیا در ادامه از نبود امکانات در منطقه برای بافندگان فرش خبر داد و گفت: نبود امکانات ودستگاه برای بافت فرش زمان بر و هزینه بر است بنابراین مجبوریم برای پرداخت، فرش های تولیدی را به بیرجند بفرستیم که این به معنای افزایش هزینه ها و کاهش سود است.

کارآفرین سیستانی با بیان اینکه نبود دستگاه هایی از قبیل ریسندگی پشم، پرداخت فرش، لوله کردن نخها وغیره مشکلات فراوانی را به وجود آورده است، خاطرنشان کرد: نبود دستگاه ریسندگی پشم باعث شده تا به جای چلک قدیمی از چر برقی استفاده کنیم همچنین به دلیل نبود نخ و نقشه در منطقه مجبور به خرید این مواد اولیه ضروری از تهران هستیم.

از کارآفرینان حمایت شود

مدیر شرکت فرش دستباف نقش آفرین نیمروز تاکید کرد: صحبتی با مسولان به ویژه استاندار و معاونین وی دارم چرا که باید برای ایجاد اشتغال پایدار در منطقه هزینه کنند چرا که اشتغالزایی با حمایت دولت میسر میشود و به تنهایی امکان پذیر نیست.

گفتنی است؛ علاقمندان به فرش دستباف می توانند با شماره ۰۹۱۵۹۵۴۰۶۴۳ تماس بگیرند.

خبرنگار: فاطمه بهرک

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcene8o.jh8nwi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما