تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۳۶
طبق گفته؛ مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل روزه گرفتن در سه ماهه اول بارداری نادرست است و در این راستا بهتر است زنان باردار از گرفتن روزه خودداری کنند.
روزه گرفتن در سه ماهه اول بارداری نادرست است/ مکمل های غذایی توسط مادران باردار استفاده شود
به گزارش عصرهامون به نقل از اوشیدا؛ روزه و ماه رمضان از جایگاه و ارزش بالایی در دین مبین اسلام برخوردار است که در این راستا نمی توان بدون عذر موجه از انجام آن خودداری کرد.

زنان باردار و شیرده، کودکان، بیماران و سالخوردگان از جمله افرادی هستند که گرفتن روزه به آنان توصیه نشده است چرا که این کار سبب وارد آمدن زیان به آن ها می شود.

ناگفته نماند ضرورت نگرفتن روزه را پزشکان به خوبی تشخیص می دهند بنابراین هرکس نمی تواند به بهانه ناتوانی از گرفتن فریضه روزه خودداری کند.

خبرنگار اوشیدا به سراغ زهرا رضایی مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل رفته تا یکی از سوالات متداول بانوان در خصوص روزه را پاسخ گوید که در ادامه می خوانید.

برخی با روزه گرفتن به خود، جنین و یا فرزند شیرخوار خویش لطمه وارد می کنند

مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل به خبرنگار اوشیدا؛ عنوان کرد: درباره وضعیت روزه داری در تمامی مادران باردار، شیرده و یا سالمندان نمی توان قانون یکسانی را عنوان کرد.

وی افزود: برخی از مادران از سلامت و تغذیه کافی و مناسب برخوردار بوده و ممکن است در مواردی قادر به روزه داری باشند، در حالیکه برخی دیگر با روزه گرفتن به خود، جنین و یا فرزند شیرخوار خویش لطمه وارد می کنند که مسلماً اینگونه افراد از روزه داری منع می شوند.


رضایی ادامه داد: براساس نظر برخی مراجع تقلید در مورد روزه زن باردار، اگر به خاطر روزه خوف ضرر بر جنین وجود داشته باشد و خوف وی هم منشاء عقلانی داشته باشد نباید روزه بگیرند.

وی تاکید کرد: مادران در سه ماهه اول بارداری که زمان تشکیل اندام های جنین می باشد نباید روزه بگیرند در حالی که بعضی افراد باورغلطی مبنی بر اینکه هنوزجنین کوچک است و مادر نیاز به غذای اضافی ندارد، دارند.

مدیر گروه سلامت، جمعیت و خانواده دانشگاه علوم پزشکی زابل در مورد مادران شیرده نیز گفت: وقتی روزه باعث کمی شیر و ناراحتی طفل شود و یا برای مادر ضرر داشته باشد نباید روزه بگیرند؛ مخصوصا در ۶ ماهه اول که کودک تغذیه انحصاری با شیر مادر دارد.

وی با بیان اینکه قضای روزه ها را باید در زمان مناسب بجا آورد، تاکید کرد: زنان بارداری که می خواهند روزه بگیرند باید از تمامی گروههای غذایی (نان و غلات، سبزیجات و میوه ها، گوشت و لبنیات) مصرف کنند.

رضایی در این راستا افزود: بانوان فوق باید در وعده افطار از مایعات و مواد غذایی سبک استفاده کنند و به فاصله یک تا دو ساعت شام مصرف کنند و در وعده سحر نیز از نان سبوس دار، برنج، فیبر، سبزیجات و میوه ها، حبوبات و گوشت استفاده کنند.

وی بیان کرد: حتماً مکمل غذایی که مراکز جامع سلامت در شهر و خانه های بهداشت در روستاها در آنان می گذارند استفاده کنند؛ همچنین بهتر است مولتی ویتامین در سحر و قرص آهن شب قبل از خواب میل شود.

مادران واقع در گروه پرخطر با نظر پزشک متخصص اقدام به روزه واری کنند

مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده دانشگاه علوم پزشکی زابل ابراز کرد: کسانی که دارای حاملگی های پرخطر مانند تهدید به سقط یا مادرانی که سابقه حاملگی ناموفق قبلی دارند، افراد مبتلا به دیابت بارداری، چند قلویی، مادران فشارخون بالا و مسمومیت بارداری، بیماری قلبی، کلیوی، وزن کم مادر ( زیر ۵۰ کیلوگرم )، نامناسب بودن رشد جنین در داخل شکم مادر، کاهش مایع آمینوتیک اطراف جنین دارند و مادرانی که در مواقع گرسنگی دچار سردرد، سرگیجه و بیحالی می شوند در این موارد حتماً با متخصص مشورت کنند.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcdjo0n.yt0kj6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما