تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۴:۴۵
مطالعات دانشمندان نشان می‌دهد؛ خروپف مشخصه‌ای از یک اختلال خواب شناخته شده با عنوان "آپنه انسدادی" در خواب است؛ این اختلال می‌تواند یک علامت هشدار دهنده برای وجود بیماری جدی به نام "سندرم متابولیک" باشد که در پی آن، استرس اکسیداتیو و مقاومت به انسولین و بروز بیماری دیابت ایجاد می‌شود.
"خُروپف" می‌تواند نشانه‌ای از وجود دیابت باشد
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از خبرگزاری سینا؛ هلث سایت The Health Site نوشت: خُروپف صدای بلندی است که به دلیل مسدود شدن تنفس در هنگام خواب، توسط لرزش بافت‌های نرم ایجاد می‌شود.
 
بافت‌های درگیر در خروپف، مجرای بینی، کام نرم، قاعده زبان، زبان کوچک و لوزه‌ها هستند.
 
مطالعات دانشمندان نشان می‌دهد؛ خروپف می‌تواند نشانه‌ای از دیابت، آپنه (وقفه تنفسی) خواب، بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا و غیره باشد.
 
دانشمندان معتقدند بسیاری از خروپف کردن‌ها می‌تواند یک علامت هشدار دهنده از یک بیماری یا اختلال باشد.
 
در افرادی که خروپف می‌کنند، راه هوایی باریک می‌شود، زیرا ماهیچه‌هایی که راه‌های هوایی را باز نگه می‌دارند بیش از حد شُل می‌شوند و مسیر عبور هوا و تنفس شخص را مسدود می‌کنند.
 
این توقف تنفس به مدت بیشتر از چند ثانیه خطرناک است، زیرا مغز به مقدار مورد نیاز اکسیژن خود دسترسی ندارد، بنابراین سطح اکسیژن در خون کاهش و سطح دی اکسید کربن افزایش می‌یابد؛ این حالت را هیپوکسی می‌گویند.
 
خروپف نه تنها برای خود فرد بلکه کیفیت زندگی شریک بستر را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد! اما بسیاری از محققان خروپف را یک علامت هشدار دهنده از یک بیماری یا اختلال می‌دانند.
 
خروپف مشخصه‌ای از یک اختلال خواب شناخته شده با عنوان "آپنه انسدادی" در خواب است؛ این اختلال باعث خواب آلودگی شدید روزانه می‌شود و متاسفانه کمبود خواب نیز معمولا علت یکسری حوادث رانندگی جدی و یا حوادث در محل کار است.
 
علاوه بر این، اختلال گفته شده خطر ابتلا به بیماری قلبی و بسیاری پیامدهای بهداشتی دیگر که منجر به کاهش کیفیت زندگی می‌شود را افزایش می‌دهد.
 
محققان دریافتند که خروپف همیشه ناشی از انسداد مسیر هوا در تنفس نیست بلکه می‌تواند به علل مختلف باشد؛ این اختلال می تواند یک علامت هشدار دهنده برای وجود بیماری جدی به نام "سندرم متابولیک" باشد؛ "سندرم متابولیک" به شرایطی گفته می‌شود که دسته‌ای از بیماری‌ها مانند افزایش فشار خون، قند خون بالا، کلسترول غیرطبیعی و چربی بیش از حد شکم - عامل افزایش خطر ابتلا به دیابت، سکته مغزی و بیماری‌های قلبی - را شامل می‌شود.
 
برای محققان ثابت شده است که خروپف بسیار با سندرم متابولیک و به نوعی با خطر ابتلا به دیابت مرتبط بوده است.
 
یک مطالعه انجام شده نیز نشان می‌دهد که 65 درصد از خروپف کنندگان، امتیاز IDRS – مقیاس اندازه گیری خطر ابتلا به دیابت - در آنها، بالاتر از 60 بود، درحالی که این مقیاس در کسانی که خروپف نمی‌کنند، 46 بود بنابراین افرادی که خروپف می‌کنند شانس بسیار بالاتری برای داشتن سندرم متابولیک و ابتلا به بیماری دیابت نسبت به کسانی که خروپف نمی‌کنند، دارند حتی اگر آنها چاقی شکمی نداشته باشند.
 
به طور مشابه، مطالعه دیگری نیز نشان داده است که خروپف با افزایش شیوع دیابت در عرض 10 سال در مردان بین سنین 30-69 سال همراه است؛ محققان بر این باورند که هر چند چاقی عامل خطر اصلی ابتلا به دیابت است، اما اگر خروپف یک امر همیشگی است، باید احتمال وجود دیابت را درنظر گرفت.
 
در واقع یک ارتباط قوی بین خروپف و دیابت وجود دارد؛ دانشمندان دریافته‌اند که ارتباط خروپف با دیابت در زنان قوی‌تر است، مخصوصا در زنان یائسه مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS).
 
اگرچه محققان هنوز از چگونگی ارتباط خروپف با دیابت کاملا مطمئن نیستند اما براین باورند که توقف دوره‌ای تنفس یا هیپوکسی باعث کاهش میزان اکسیژن خون شده و در نهایت منجر به استرس اکسیداتیو و مقاومت به انسولین می‌شود.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdci5wa3.t1awq2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما