تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۰۴
برخی از زنان کابینه یازدهم نه تنها برای حل مشکلات پرتعداد سیستان و بلوچستان تلاش نکردند بلکه با هزینه تراشی حتی مانع توسعه این منطقه هم شده اند.
هزینه تراشی بانوان کابینه یازدهم در جنوب شرق/ از سیاه نمایی وضعیت حقوق بشر تا ثبت زابل به عنوان آلوده ترین شهر جهان
 به گزارش عصرهامون، با توجه به وعده های پررنگ لعاب روحانی در طول دولت یازدهم و اهداف و دیدگاههای مطرح شده در زمان انتخابات و مطالبات جامعه زنان برای مشارکت هرچه بیشتر زنان در سطوح بالای مدیریتی، تنها 3 جایگاه در کابینه برای زنان در نظر گرفته شد.
معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست،شهیندخت مولاوردی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و الهام امین زاده معاون حقوقی رئیس سه بانویی بودند که در دولت تدبیر و امید روی کار آمدند.
اما در سال پایانی دولت یازدهم، زهرا احمدی‌پور به عنوان معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزیده شد.
علی ای حال در این گزارش به صورت کوتاه عملکرد بانوان کابینه یازدهم و عملکرد آنها در جنوب شرق را بررسی خواهیم کرد، هرچند بسیاری از آگاهان بر کارنامه ضعیف بانوان در حوزه های کاری آنها تاکید دارند.

مولاوردی؛ بانوی درد سرساز
اظهارات شاذ کابینه تدبیر یکی از آسیب های جدی دولت در سالهای اخیر است که منجر به تهیه خوراک خبری برای رسانه های ضد انقلاب و از همه مهمتر زمینه ساز پرونده سازی برای گروه های مدعی حقوق بشری در خارج از کشور را فراهم کرده است.
چندی پیش بود که شهیندخت مولاوردی، معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده طی اظهارات اعلام کرد تمامی مردان روستایی -که هیچگاه نام آن هم ذکر نشد- در سیستان‌وبلوچستان، به جرم قاچاق مواد مخدر اعدام شده‌اند و اکنون همسران و فرزندان اعدام‌شدگان «قاچاقچی بالقوه» هستند همین سخنان مولاوردی کافی بود تا جریان مدعی حقوق بشر بار دیگر جمهوری اسلامی ایران را مورد هجمه قرار دهند.
اظهارات مولاوردی، حاوی ادعای توهین آمیز به مردم سیستان و بلوچستان بود که با انعکاس گسترده در رسانه‌های معاند همچون بی‌بی‌سی فارسی، رادیو فردا، دویچه‌وله و گاردین به سرعت به تیتر یک رسانه های ضد انقلاب تبدیل شد و این رسانه های معاند صهیونیستی وآمریکایی با تیتر مشترک “اعدام تمام مردان یک روستا در سیستان و بلوچستان” از سخنان معاون رئیس جمهور استقبال و گزارش های متعددی مبنی بر عدم رعایت حقوق بشر در ایران منتشر کردند.
در هر حال پیگیری های رسانه ها جهت یافتن این روستا بی نتیجه ماند و در حالی که مسئولان سیستان و بلوچستان ادعای مولاوردی را در خصوص وجود چنین روستایی را تکذیب کردند معاون رئیس جمهور در گفتگو با یکی از رسانه گفته بود: « اگر می خواستم نام روستا را بگویم قبلا اعلام می‌کردم.»
در همین راستا برخی از مقامات محلی استان سیستان و بلوچستان ادعای مولاوردی را رد کرده و گفتند چنین روستایی در استان سیستان و بلوچستان اصلا وجود خارجی ندارد.
جمال زهی مدیر کل امور شهری و روستایی استانداری سیستان و بلوچستان نسبت به این موضوع اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: بنده به عنوان مدیر کل امور شهری و روستایی از وجود روستایی که تمام مردان آن اعدام شده اند بی اطلاعم خانم مولاوردی بر اساس چه استنادی چنین صحبت و اظهار نظری از استان کرده اند.
پیرو همین ادعای مولاوردی نمایندگان مجلس نهم نیز در صحن علنی مجلس در تذکری به رئیس جمهور خواستار پیگیری اظهارات معاونت زنان ریاست جمهوری در مورد وضعیت خانواده های معدومین و قاچاقچیان در سیستان و بلوچستان شدند.
زهره طبیب زاده، فاطمه آلیا، لاله افتخاری، فاطمه رهبر و حمید رسایی نمایندگان مردم تهران و نیره اخوان نماینده مردم اصفهان در تذکری به رئیس جمهور در لزوم پیگیری اظهارات معاونت زنان ریاست جمهوری در مورد وضعیت خانواده های معدومین و قاچاقچیان در سیستان و بلوچستان تذکر دادند.
سید باقر حسینی نماینده مردم سیستان در مجلس نهم در خصوص ادعای خانم معاون ضمن تکذیب چنین ادعایی اظهار داشت: چنین روستایی که مردان آن اعدام شده باشند، وجود ندارد مگر اینکه آن روستا زیر 5 نفر جمعیت داشته باشد که آنهم بعید است.
حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی نیز به اظهارات مولاوردی واکنش نشان داد و گفت: من هیچ اطلاعی ندارم و نمی‌دانم خانم مولاوردی این اطلاعات را از کجا آورده است.
نماینده مردم زاهدان اظهار داشت: این مصاحبه حیثیت استان سیستان و بلوچستان را از بین می‌برد و بسیاری از مردم به دفتر ما زنگ می‌زنند و اعتراض می‌کنند که با چه اسنادی این مسئله بیان شده است.
شهریاری گفت: این مسئله را علاوه بر مجلس، از طریق شورای عالی فرهنگی انقلاب هم پیگیری خواهیم کرد.
حجت الاسلام علی اکبر کیخا، امام جمعه زابل با کذب خواندن ادعای معاون رئیس جمهور در خصوص روستاهای سیستان و بلوچستان، اظهار داشت: بازتاب سخنان به دور از واقعیت و بدون تحقیق رئیس جمهور سبب شد تا چهره استان محروم تر و مظلومیت مردم بیشتر شود.
امام جمعه زابل با بیان اینکه مسئولین قضایی و نمایندگان مردم به طور جد پیگیر این ادعا باشند، بیان کرد:  برای جلوگیری از اقدامات و ادعاهای این چنینی مسئولین این موضوع را به طور جد پیگیری نمایند تا دیگر کسی با ادعاهای کذب فرصت های منطقه را تبدیل به تهدید نکند.
مولوی عبدالرحیم ریگیان پور، امام جمعه اهل سنت میرجاوه هم در اعتراض به اظهارات مولاوردی گفت: چنین ادعایی عجیب است، مردم و مسئولین سیستان بلوچستان چنین روستایی که تمام مردان آن اعدام شده باشند را سراغ ندارند و ظاهرا برخی بدون شناخت از این استان درباره مردم آن اظهار نظر می کنند.
وی در ادامه به توجهات مقام معظم رهبری به مردم سیستان و بلوچستان اشاره کرده و گفت: متاسفانه برخی بدون شناخت از این استان فقط به دنبال جلب توجه افکار عمومی و رسانه ها هستند و معاون رییس جمهور از کجای دنیا صحبت می کند ما در طول این 37سال چنین روستایی ندیدیم، چرا برخی افراد سعی دارند تا چهره بدی را از این استان منعکس کنند در حالیکه مردم این استان مرزدارانی غیور، با فرهنگ و باغیرت هستند.
امام جمعه اهل سنت میرجاوه با انتقاد از سخنان مولاوردی گفت: باتوجه به شرایط کنونی کشور و اینکه همیشه انگشت اتهام دشمنان درباره نقض حقوق بشر به سوی ماست بیان چنین مطالبی غیرواقعی، صحیح نیست و  فقط  آب در آسیاب  می ریزد.
اما واکنش به ادعای مولاوردی به هیمن جا ختم نشد مردم پهناورترین استان کشور نیز به ادعای مولاوردی واکنش نشان دادند و این گونه مسائل را توهینی آشکار به مردم سیستان و بلوچستان دانستند.
در استان سیستان و بلوچستان هم که سیبل خانم معاون شده بود، مردم آستین ها را بالا زدند و خواستار عذرخواهی رسمی خانم معاون شدند به همین منظور کمپین "توهین به روستاییان ممنوع" در بین مردم استان راه افتاد که آنها صراحتا از مولاوردی خواستند به دلیل اظهارات بی سند و مدرکش عذرخواهی کند.
دستپخت مولاوردی در توهین به مردم سیستان و بلوچستان سبب شد، دادگستری سیستان و بلوچستان در پی این اظهار نظر خلاف واقع معاون رئیس جمهوری، با تببین ماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی در خصوص نشر اکاذیب و به سبب نشر اکاذیب و افترا به دستگاه قضایی، علیه خانم معاون اعلام جرم کند.
مولاوردی که در این مدت بارها از پاسخ گویی به این ادعای خلاف واقع خود فرار کرده بود در جایی و در واکنش به اعلام جرم دستگاه قضا سیستان و بلوچستان علیه خودش گفت: در خصوص اعدام مردان اطلاعیه‌ای از معاونت امور زنان و خانواده صادر و به این سوال جواب داده شده است، اما اگر بحث قانونی باشد در دادگاه توضیح می‌دهم.
علی ای حال و در حالی که مولاوردی با حرف های به پایه و اساس خود هجمه سنگینی را به کشور تحمیل کرده بود و حتی محمد جواد لاریجانی دبیر شورای حقوق بشر قوه قضاییه را هم در مجامع بین المللی مجبور به پاسخگویی کرد اما هیچگاه حاضر نشد این ادعای خود را ثابت کند.
معاون پرحاشیه رییس جمهور اما در اظهار نظری جنجالی در روزهای اخیر با پافشاری بر مواضع گذشته خود و بدون ارائه سند و مدرک و با تاکید دوباره بر وجود چنین روستایی بازهم سخنان خود را تکذیب نکرد!
در هر حالی مسئولین سیستان و بلوچستان این اظهارات مولاوردی از کذب محض می دانند که چندی معاون رییس جمهور به مناسبت هفته دولت در برنامه حاشیه و متن شبکه سه سیما و در پاسخ به اینکه چرا این اظهارات خود را تکذیب نمی کند گفته بود: «وقتی من گزارش آن عضو شورای شهر را شنیده بودم، بگویم اتفاقی نیفتاده است و سرپوش بگذارم بر مسائلی که در جامعه اتفاق می افتد!»
ماجرا اما بی همین جا ختم نمی شود روز گذشته و در ترافیک سفرهای دولتمردان به استانها مولاوردی که در آذربایجان غربی حضور داشت در مواجه با سئوال یکی از خبرنگاران در خصوص اعلام جرم دادگستری سیستان و بلوچستان علیه وی با فرار از پاسخگویی گفته بود: این مسائل را دوباره زنده نکنید!
حجت الاسلام انصاری معاون حقوقی رییس جمهور نیز از پاسخ به سئوال عصرهامون در مورد پیگیری ادعا مولاوردی در خصوص ادعام همه مردان یک روستا در سیستان و بلوچستان که حاشیه های زیادی هم برای کشور به وجود آورده بود از معاونت حقوقی رییس جمهور به کجا رسیده است، امتناع کرد و گفت: هفته دولت است اینها را بگذارید برای بعد!
به نظر می رسد دولتمردان که بر کذب بودن ادعای مولاوردی واقف هستند به دنبال این هستند تا چراغ خاموش و در سکوت از کنار این هزینه تراشی خانم معاون برای نظام عبور کنند!
مولاوردی اما که وجود چنین روستایی را تایید می کند هیچگاه حاضر نشده است نام و نشان این روستا را منتشر کند!
ادعای مولاوردی در خصوص اعدام همه مردان یک روستا در سیستان و بلوچستان این روزها در حالی به پاشنه آشیل دولتمردان تبدیل شده است که حتی طرح سئوال از این ماجرا باعث می شود استاندار سیستان و بلوچستان از کوره در برود و خبرنگار عصرهامون را مورد شماتت قرار دهد!
در هر حال اگر اظهاراتی از سوی دولتمردان بیان می شود چرا نیمه کاره رها می شود اگر صحت دارد چرا تاکید هیچگاه تایید نمی شود و اگر خلاف است چرا تکذیبیه آن منتشر نمی شود؟ به هر حال مردم سیستان و بلوچستان همچنان منتظر پاسخگویی دولت مردان در این خصوص هستند.
 
ابتکار؛ سبزپوش سیاسی
این "دوره محیط زیستی" هم رو به پایان است اما با وجود اینکه انتظار می‌رفت، تجربیات ریاست در دوره‌های پیشین محیط زیستی خانم ابتکار و پدرشان، ایشان را در جهت ثبت موفقیت‌های زیست‌محیطی چشمگیری در کارنامه دولت یازدهم که خود را دولت محیط زیستی لقب داده همراهی کند، نه‌تنها شاهد برآورده شدن این انتظارات نیستیم بلکه عملکرد وی در دولت یازدهم در حوزه شرق نشان می دهد این بانوی سبزپوش به‌نسبت دوره‌های پیشین ریاست ایشان در سازمان حفاظت محیط زیست به‌مراتب ضعیف‌تر عملکرد کرده است و در این مدت توانسته علاوه بر محو تالاب هامون زابل را نیز به آلوده ترین شهر جهان ثبت کند.
چندی پیش بود که خبر خشک شدن تالاب هامون در رسانه های کشور منتشر شد که با واکنش های بسیاری مواجه شد، مسولین محیط زیست که قصد داشتند چراغ خاموش از کنار این ماجرا گذر کنند وقتی با واکنش های گسترده مواجه شدند ماجرا را به گونه ای دیگر جلوه دادند.
محمودی مدیرکل محیط زیست بعد از مدتی سکوت خود را شکست و گفت: وضعیت هامون بسیار خوب است و هنوز بخش‌هایی از هامون هیرمند آب دارد.
در کش و قوس تعریف و تمجید دولتی ها از وضعیت تالاب هامون، «پژوهشکده تالاب بین‌المللی هامون» با انتشار گزارشی مصور از خشک شدن کامل دریاچه هامون خبر داد اما فشارهای محیط زیست باعث شد پژوهشکده تالاب هامون این خبر را از خروجی گزارش خود حذف کند.
خشکی تالاب هامون در حالی توسط مطبوعات و خبرگزاری‌های مختلف رسانه‌ای شده که معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز همین چند روز پیش در صفحه اینستاگرام خود خبرهای خشک شدن هامون و وقوع فاجعه زیست‌محیطی در تالاب را خبرسازی دانست.
در هر حال امروز تالاب هامون حال و روز خوشی ندارد اما برخی مسولان همچنان علاقه دارند تا وضعیت این تالاب را برای مردم گل و بلبل جلوه دهند.
 امروز در حالی حال هامون وخیم تر از گذشته است که مدیرکل محیط زیست سیستان و بلوچستان وضعیت امسال تالاب هامون در 18 سال گذشته را بی‌سابقه می داند و گفته است و این تالاب هرگز در هیچ سالی در ماه‌های مرداد و شهریور آب نداشته است.
فی الواقع پیام غیرواقعی چندی پیش ابتکار در اینستاگرام نشان داد دولتی ها بیشتر از اینکه به فکر حال روز مردم باشند به فکر نشان دادن کارنامه مثبت خود هستند.
علی ای حال فاجعه زیست محیطی تالاب هامون نشان می دهد سیستان نشینان تاوان بی مهری دولتی مردانی را می دهند که در سال 92 سبد رای روحانی را پر کردند.
با این تفاسیر متأسفانه محیط زیست برای توجیه فقدان مدیریت آب در تالاب و مسئله تبخیر آن سعی دارد وانمود کند تالاب هامون یک تالاب فصلی بوده و خشک شدن آن در پایان تابستان امری طبیعی است، ولی این‌طور نیست چرا که هامون گنجایش ذخیره 18 میلیارد مترمکعب آب دارد و  قبل از 18 سال اخیر، در تمام طول سال آب داشته است.
ابتکار علاوه بر محو تالاب هامون توانست یک مقام بین المللی هم برای زابل کسب کند و آن هم انتخاب زابل به عنوان آلوده ترین شهر جهان بود.
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی که امروز منتشر شد، شهر زابل ایران آلوده‌ترین شهر جهان ثبت شده است که در آن مردم ماه‌ها از وجود طوفان‌های غباری در تابستان رنج می‌برند.
همچنین این گزارش تاکید کرده است که 4 شهر آلوده دیگر در هند هستند که اسامی آنها به ترتیب گوالیور، الله‌آباد، پاتنا و رایفور است.
موارد فوق تنها گوشه ای بود از بلاهایی که بانوان دولت یازدهم بر سر مردمان سیستان و بلوچستان آورند، باشد که دولت در کابینه دوازدهم افرادی را انتخاب کنند که نه تنها هزینه ای برای مردم ایجاد نکند بلکه گره گشای مشکلات ساکنین جنوب شرق ایران باشد.
 
انتهای پیام// https://www.asrehamoon.ir/vdcceeqo.2bqpm8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما