تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۰۰
امروزه برخی ازرسانه ها از رسالت ذاتی خود خارج و به تریبون جریانات سیاسی تبدیل شده اند. این قبیل از رسانه ها که سخنگویی جریانات های سیاسی را یدک می کشند نمی توانند به رسالت اصلی خودشان جامعه عمل بپوشانند .
رسانه های قلم به مزد استقلال سیاسی ندارند/ رسانه باید پل ارتباطی بین حاکمیت با مردم باشد
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون، به نقل از پایگاه خبری لادیز؛رسانه ها باید حلقه ارتباطی میان مردم با جریان آزاد اطلاعات باشند به گونه ای که مردم بتوانند به راحتی با مراجعه به رسانه ها جدید ترین اخبارو اطلاعات مورد نیاز را از آنان کسب نمایند. این ویژگی رسانه ها از دومنظر سیاسی و اجتماعی برای جوامع و نظام های سیاسی مفید است. اولااز یک سو سبب اعتماد مضاعف مردم به رسانه ها می شود و ازسویی دیگر شکاف هاویا بی اعتمادی احتمالی میان مردم با حاکمیت را پر می نمایند.در واقع در نظام های مردم سالار ازحقوق شهروندی یکی این است که اهتمام جدی به این مقوله حیاتی داشته باشند چرا که سبب رقابت سالم و در نهایت توسعه اجتماعی و سیاسی در نظام سیاسی فراهم می گردد.

امروزه برخی ازرسانه ها از رسالت ذاتی خود خارج و به تریبون جریانات سیاسی تبدیل شده اند. این قبیل از رسانه ها که سخنگویی جریانات های سیاسی را یدک می کشند نمی توانند به رسالت اصلی خودشان جامعه عمل بپوشانند . البته این به معنای نفی رسانه به عنوان ارگان جریان سیاسی نیست بلکه مراد آن است که اگررسانه می خواهدغیر وابسته و مستقل و فقط مرتبط با مردم و پاسخگو در قبال افکار عمومی ومردمی باشد باید پای خودرا از جریانات سیاسی و حزبی خارج نماید و اگر هم به مسایل مرتبط با این جریانات می پردازد فقط به علت تببین افکار عمومی باشد.
امام خمینی(ره) درباره رسالت رسانه ها می فرمایند:
اؤلویت بزرگ شما امروز قلم هایی است که در دست شماست. اداره شما مثل یک اداره دولتی نیست که هر چه در آن واقع شود در همان جاست، مگر گاهی به مردم بگویند، اما قلم ها اگر لغزش پیدا کنند یک ملت را می لغزاند. رادیو تلویزیون، دستگاهی است که اگر فاسد باشد یک ملت را فاسد می کند. الان همه، رادیو را گوش و تلویزیون را نگاه می کنند. معصیتی اگر اتفاق بیفتد، در محضر همه مردم است. اگر خدای نخواسته قلم های شما بلغزد و از تعهدی که برای خدای تبارک و تعالی باید داشته باشید غفلت بکنید این جور نیست که تنها به شما و دوستان و هم مذهب و هم دین شما ضرر بزند، به همه ضرر می زند، پس یک ضرر کوچک نیست. شما که روزنامه کثیرالانتشاری در دستتان است باید توجه کنید که مسؤولیت بسیار خطیری پیش مردم و ملت های جهان دارید که اگر ارشاد کنید مردم را، بالاتر از اطاعت هایی است که در گوشه خانه و یا یک مجلسی که چند هزار نفر هستند می باشد. قلم شما، اگر ارشادی باشد، ملت را به راه راست هدایت می کند و می تواند مردم را از انحرافات نجات دهد.

سلطانعلی میر در گفت و گو با خبرنگار لادیز درباره سیاست های دوگانه برخی رسانه های داخلی، اظهار کرد: برخی از رسانه ها با موضوعات داخلی کشور بسیار خصمانه برخورد می کنند و اما هنگامی که همین اتفاق در کشوری غربی رخ می دهد رویکرد آنها کاملا تغییر می کند و این نشان دهنده این است که این رسانه ها به نرخ روز حرف می زنند و رسانه های قلم به مزد هستند.
وی با انتقاد از سیاست دوگانه برخی رسانه ها در حادثه پلاسکوی تهران و گرنفل لندن، افزود: آتش سوزی برج لندن در سکوت مطلق رسانه ای داخلی و خارجی اتفاق افتاد در حالیکه یک فاجعه بزرگ انسانی بود اما در حادثه آتش سوزی برج پلاسکوی تهران علی الرقم وجود مدیریت بحران بسیار خوب ، همین رسانه ها به این فاجعه دامن زدند و رسانه های دولتی در این باره عملکردی کاملا منفی داشتند.
میر با بیان اینکه رسانه هایی که برای جریان خاصی کار می کنند نمی توانند جایگاه مردمی لازم را به دست آورند، خاطرنشان کرد: رسانه باید مستقل بوده و منعکس کننده درد مردم و جامعه باشد وگرنه پل ارتباطی بین مردم و حاکمیت را نمی تواند حفظ کند و تبدیل به رسانه ای دولتی و حاکمیتی خواهد بود و متاسفانه برخی رسانه ها به جای پرداختن به درد مردم تبدیل به رسانه دولتی شده اند و این ایراد بزرگی که برخی رسانه ها چه روزنامه و فضای مجازی استقلال سیاسی خود را از دست داده اند.
وی رعایت اخلاق رسانه ای را مهم ترین رسالت یک رسانه عنوان و تاکید کرد: نگاه جانبدارانه و با جهتگیری سیاسی خاص به مسائل مختلف برخلاف اخلاق حرفه ای رسانه ای است چرا که رسانه حرفه ای باید استقلال سیاسی خود را حفظ کند و حرف دل مردم را بزند، رویکرد منصفانه و واقع بینانه داشته باشد نه اینکه جانبدارانه جلو برود ، رسانه حرفه ای نباید کار حرفه ای را فدای مسائل سیاسی کند بلکه باید پل ارتباطی بین حاکمیت با مردم باشند و فراتر از جناح بندی ها کار کند.

انتهای پیام /4941 https://www.asrehamoon.ir/vdcfmcd1.w6dtyagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما