تاریخ انتشار :چهارشنبه ۷ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۴۱
7 تیر ماه 1360 بود که منافقین کودل کربلایی دیگر را در ایران رقم زدند و 72 تن از یاران امام خمینی (ره) را به شهادت رساندند که در این بین 2 شهید سهم سیستان و بلوچستان بود.
2 شهید از سیستان و بلوچستان در کربلای خونین ایران+ زندگینامه شهدا
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، واقعه هفتم تیر سال 1360 و انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی یکی از بزرگترین و دردناک ترین وقایع تاریخ انقلاب اسلامی به شمار می رود که منافقین کوردل کربلایی دیگر را در تاریخ انقلاب به ثبت رساندند و این بار 72 تن از یاران امام خمینی(ره) به شهادت رسیدند که در این بین سهم سیستان و بلوچستان 2 شهید بود.
 
"ما بار دیگر نباید اجازه دهیم استعمارگران برای ما مهره سازی کنند و سرنوشت مردم ما را به بازی بگیرند. تلاش کنیم کسانی که متعهد به مکتب هستند و سرنوشت مردم را به بازی نمی‌گیرند انتخاب شوند." این کلمات آخرین سخنان شهید بهشتی بود که با انفجار منافقین نیمه تمام ماند اما همچنان جاودانه مانده و در تمام برهه های انقلاب اسلامی کارایی داشته است.
 
حضرت امام خمینی(ره) در پیامی به مناسبت این حادثه فرمودند: «ملت ایران در این فاجعه بزرگ، ۷۲ تن بی‌‌گناه، به عدد شهدای کربلا از دست داد».
علی ای حال مروری بر تاریخ 38 ساله جمهوری اسلامی ایران نشان می دهد که دشمنان نظام همواره با ترور شخصیت های اصلی انقلاب به دنبال سرنگونی انقلاب اسلامی بودند که 17 هزار شهید ترور در کشور کارنامه ننگین آنان است که در این بین سهم سیستان و بلوچستان 221 شهید ترور است.
با این حال حادثه 7 تیر ماه 1360 همچون حوادث دیگر نشان داد که ایران اولین و یکی از قربانیان ترور در جهان است که استان سیستان و بلوچستان در بین استان های کشور سهم بیشتری از حوادث تروریستی را در طول تاریخ داشته است.
 
عباس پالاش مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثار گران سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ایثار و شهادت عصرهامون، با بیان اینکه بیش از 6 هزار شهید و جانباز سهم استان در دفاع از انقلاب اسلامی بوده است، افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز مردم این خطه از کشور شاهد پرپر شدن جوانان استان در جریانات متعدد بوده اند که 221 شهید در جریان حوادث تروریستی به شهادت رسیده اند.
 
وی با بیان اینکه کوچکترین شهید تروریستی کشور ثنا پردل شهید خردسال دو ماهه و بزرگترین شهید حوادث تروریستی شهید عصا بوک 77 ساله بود، گفت: همانطور که مقام معظم رهبری پس از حادثه هفتم تیر ماه 1360 فرمودند« ضربه های سهمگینی از این قبیل هم نمی تواند به استحکام بنای جمهوری اسلامی که به ایمان و حضور مردم تکیه کرده است، خللی وارد کند.»  این حوادث هیچ تاثیر و خللی در انقلاب اسلامی وارد نکرده است.
 
پالاش در ادامه با بیان اینکه واقعه 7 تیر دست نفاق را رو کرد، اضافه کرد: در این حادثه دو شهید از سیستان و بلوچستان نیز به نام های شهید محمد تقی حسینی طباطبایی و شهید حبیب مالکی به شهادت رسیدند كه نامشان برای همیشه در تاریخ این سرزمین جاودان می ماند. 
 
در ادامه نگاهی به زندگی این 2 تن خواهیم داشت:
شهید محمد تقی حسینی طباطبایی
كمتر شخصی را می توان در استان یافت كه وصف حال شهید طباطبایی و تلاش های او برای مقابله با بی عدالتی و ظلم رژیم پهلوی و سرنگونی آن را نخوانده یا نشینده باشد، شهیدی كه پس از گذشت 29 سال از شهادت وی یاد او نقش سیستان و بلوچستان را در جریان پیروزی انقلاب به منصه ظهور می رساند.
 
سیدمحمدتقی در یکی از روزهای زیبای سال 1307 در روستای «چلنگ» از توابع شهر زابل در خانواده ای روحانی، متدین و کشاورز متولد شد. 
پدر بزرگش" سید حسن" از روحانیون مبارز شهر بود که به علت سخنرانی های کوبنده بر علیه رضاخان به بیرجند تبعید شد و پدرش نیز مردی متقی و پرهیزگار و از معتمدان سیستان بود. 
 
شهید محمد تقی طباطبایی تحصیلات دینی را از شهر زابل آغاز کرد و با هوش سرشار و استعداد زیادی که داشت برای ادامه تحصیل به مشهد رفت و از محضر علمای بزرگی همچون «آیت الله شیخ کاظم دامغانی»،«شیخ هاشم قزوینی» ،«میرزاجواد آقا تهرانی» و«آیت الله میلانی» بهره برد و تألیفاتی از دوران تحصیل خود بر جای گذاشت.
 شهيد حسيني طباطبايي در سال 1344 اقدام به ايجاد كتابخانه‌اي درمسجد حكيم زابل کرد و بدينوسيله تعدادي از جوانان حقيقت خواه اين شهرستان را مجذوب خود کرد. 
 
وی همواره همراه وهميار كساني بود كه رژيم پهلوي آنها را به سيستان تبعيد مي‌كرد وهنگامي كه مرحوم آيت الله طالقاني به اين منطقه تبعيد شد شهيد طباطبایی يخچالي براي ايشان فرستاد كه به همین منظور مورد بازخواست شهرباني قرار گرفت. 
حمايت آيت الله سيد محمد تقي حسيني طباطبايي از تبعيد شدگان به قدري بود كه ايشان به عنوان مامن و پناهگاه اين افراد به حساب مي‌آمدند و حتي تبعيد شدگان ديگر شهرهاي سيستان و بلوچستان را نیز حمايت مي‌كرد. 
 
وی در زمانی که ساواک به شدت روحانیت را تحت کنترل و مراقبت داشت خدمات صادقانه‌ ای را به مقام معظم رهبري در زمان تبعيد به ايرانشهر و همچنين حجت الاسلام راشد يزدي و مجد الدين محلاتي و آيت الله مكارم شيرازي در چابهار و نیز آيت الله طالقاني انجام می داد.
 حمايت شهيد حسيني طباطبايي از نهضت امام خميني (ره) و فعاليت‌هايي كه براي آگاهي مردم سيستان و بلوچستان نسبت به اين نهضت صورت مي‌ داد در اوايل دهه پنجاه از ديد ساواك پنهان نماند به خصوص اينكه نامبرده به عنوان يكي از عوامل اصلي تهيه و توزيع رساله امام درمنطقه سيستان شناخته شده بود.
 
شهيد حسيني طباطبايي در سال 1352 به اتهام جمع آوري كتب مضتره، ارتباط با تبعيد شدگان، پخش رساله حضرت امام خميني (ره) وتشكيل جلسات و سخنراني ضد رژيم به تهران اعزام و مثل ديگر انقلابيون كشور روانه زندان شد. 
وي پس از آزادي از زندان ممنوع المنبر شد و اما اين اقدام ساواك نتوانست ذره‌اي ترديد در دل اين مجاهد نستوه به وجود آورد و كما كان فعاليت خود را عليه حكومت ادامه و گسترش داد و به جاي استفاده از منبركه امكانش نبود پشت تريبون مسجد مي‌ايستاد و حتي نشسته دركنار مردم اقدام به سخنراني عليه رژيم مي‌کرد.
 
 سيستان در بهمن 57 يکي از پايگاه هاي اصلي انقلاب بود و حضرت امام خميني(ره) نيز از مردم اين منطقه شناخت بالايي داشتند. 
شهيد سيد محمد تقي طباطبايي که به عنوان قهرمان ملي مردم شرق ايران محسوب مي شود فردي بود که در طول دوران تبعيد امام(ره) در نجف اشرف زمينه ديدار با ايشان را براي شخصيت هاي برجسته در داخل کشور فراهم کرد. 
 
حضرت امام از سال ها پيش شهيد طباطبايي را مي شناختند به طوري که پس از ورودشان به ميهن سيد محمد تقي را به عنوان نماينده شان در سيستان منصوب و معرفي کردند. ایشان پس از پیروزی انقلاب مدتی به عنوان حاکم شرع و مسئول کمیته انقلاب در شهر زابل به خدمت پرداخت و بعد از انتخابات مجلس به عنوان نماینده مردم سیستان انتخاب شد .
شهید حبیب الله مالکی
شهید حبیب الله مالکی فرماندار وقت ایرانشهر از دیگر شهدای حادثه هفتم تیر ماه است که در سال 1334 در تهران در خانواده مذهبی متولد شد. وی پس از اخذ دیپلم به مراکز مذهبی و جلسات درسی شهید بهشتی قدم گذاشت و از آن پس با جریان مبارزه آشنا شد. 
 
در نماز عید فطر 1357 و کمیته استقبال از امام(ره) فعالیت مستقیم داشت و بعد از پیروزی انقلاب و در جریان انتخابات مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری بازوی توانایی برای وزارت کشور بود. اندکی بعد به فرمانداری ایرانشهر منصوب شد و حدود شش ماه در این مسوولیت خدمت کرد.
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdchq6nw.23nmwdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما