تاریخ انتشار :چهارشنبه ۷ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۱۲
با تبخیر آب دریاچه هامون موجی از بیکاری دوباره هامون نشینان را فرا می گیرد و صیادان دوباره باید به کنج اتاق زل بزنند و برای دیدن دوباره هامون تا سال دیگر صبر کنند.
میلیون ها ماهی در انتظار مرگ/ آغاز فاجعه زیست محیطی در سیستان
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از ندای هیرمند؛ شمال استان سیستان و بلوچستان در فصل گرما بیشترین مشکلات را در طول سال دارا است، مثلا بی آبی، گرمای بیش از حد هوا و همچنین بیکاری روز افزون ، همه و همه عمده مشکلاتی هستند که برای هیچ یک از خانواده ها قابل تحمل نیست.

تالاب بین المللی هامون که از اوایل اردیبهشت ماه با آب های باران کشور افغانستان بخش کوچکی از آن دوباره آبگیری شده بود اکنون با توجه به وزش بادهای شدید و همچنین گرمای 50 درجه در حال تبخیر است که فاجعه زیست محیطی دیگری را پیام می دهد.

هر ساله دلسوزان تالاب هامون با ایجاد کمپین های " هامون را در یابیم" برای نجات این دریاچه آب شیرین تلاش می کنند اما برخی از مسئولین آنها را متهم به تخریب دولت می کنند و به همین جهت هامون را به حال خود رها می گردانند.

با آبگیری بخش کوچکی از دریاچه هامون شاهد مهاجرت پردگان به بستر این دریاچه بوده ایم، دریاچه ای که نه تنها مردم سیستان از آن درآمد زایی می کنند بلکه بسیاری از گونه های جانوری و آبی در آن زندگی می کنند و جان دوباره می گیرند.

هر ساله با خشک شدن دریاچه هامون میلیون ها بچه ماهی و هزاران پرنده در این دریاچه تلف می شوند،در حالی که هیچ یک از مسئولین محیط زیست تا کنون برای این معضل چاره اندیشی نکرده است.
در سال گذشته بیش از دو میلیون بچه ماهی در این دریاچه تلف شدند، ماهیانی که می توانستند با کمی توجه و تدبیر زنده بمانند و اقتصاد مردم منطقه را برای ماه ها شکوفا سازند.

محبعلی سیستانی، مدیرکل شیلات سیستان تعداد ماهیان تلف شده در سال 95 را نا معلوم خواند و گفت: در یک ماه اول فاجعه زیست محیطی سال گذشته 350 تن ماهی خشک از تالاب هامون جمع آوری شده و به کارخانه‌های تولید پودر ماهی ارسال شده است.
 
 
با این حال تعداد بچه ماهی هایی که رو به مرگ می روند هیچگاه مشخص نمی شود اما میلیون ها بچه ماهی در حالی تلف می شوند که هر ساله مسئولین محیط زیست شاهد این فاجعه بزرگ هستند و تا کنون هیچ راهکاری برای عدم تکرار آن ایفا نکرده اند.

یکی از علل اساسی و مهم در شکل گیری این روند ، عدم توجه در مدیریت میزان‌آب موجود،با توجه به تشدید طوفانهای شدید و بازگشایی چندین باره سد خاکی ایجاد شده در مجاورت کوه خواجه و ایجاد هامونک های است که در چند سال گذشته اجراء شد. 

گفتنی است که در سال 93 و 94 به دلیل حجم آب زیادی که وارد تالاب هامون شده بود، بیشترین آمار مرگ و میر پرندگان و ماهی های در این سال ها رخ داده است.

با این حال موجی از بیکاری دوباره هامون نشینان را فرا می گیرد و صیادان دوباره باید به کنج اتاق زل بزنند و برای دیدن دوباره هامون تا سال دیگر صبر کنند.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdccxoqo.2bqpx8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما