تاریخ انتشار :پنجشنبه ۸ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۰۹
بازارچه مرزی میرجاوه یکی از بازارچه‌های مهم استان سیستان و بلوچستان به شمار می آیدکه با سرمایه گذاری ، تقویت زیرساخت‌های تجاری و افزایش صادرات غیرنفتی از این بازارچه مرزی می توان از ظرفیت های آن استفاده کرد.
منطقه ویژه تجاری میرجاوه موجب رونق اقتصادی جنوب شرق کشور می شود
به گزارش سرویس اقتصادی عصرهامون به نقل از پایگاه خبری لادیز ؛بازارچه های مرزی موتور محرک اقتصاد  مناطق مرزی است که رونق آنها می تواند سبب شکوفایی اقتصادی منطقه شود و زمینه اشتغال بسیاری از جوانان را فراهم کرده و منافع اقتصادی، اجتماعی، و سیاسی قابل توجهی را برای اقتصاد منطقه داشته باشد.
ایجاد بازارچه های مرزی اصولا با اهدافی نظیر ایجاد اشتغال و تامین معیشت ساکنان این مناطق، کنترل قاچاق کالا و افزایش امنیت مرزها شکل می گیرند، وجود بازار درنقاط مرزی میتواند به عنوان راهکاری مهم برای ایجاد امنیت درنقاط مرزی به حساب آید، این بازارچه ها میتوانند ضمن ایجاد تحرک اقتصادی و فراهم کردن اشتغال برای مرزنشینان امنیت فرهنگی و سیاسی را هم بدنبال داشته باشند، چرا که بیکاری و نبود اشتغال برای مرزنشینان آنان را به فعالیت های کاذبی چون قاچاق وادار می کند که این امرعلاوه براینکه مسائل سوء فرهنگی را به دنبال دارد، خود ضربه مهلکی به اقتصادکشور وارد می کند.
بازارچه مرزی میرجاوه یکی از بازارچه‌های مهم استان سیستان و بلوچستان به شمار می آیدکه با سرمایه گذاری ، تقویت زیرساخت‌های تجاری و افزایش صادرات غیرنفتی از این بازارچه مرزی می توان به بهترین شکل ممکن از توانمندی‌های این بازارچه استفاده کرد.
راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه سبب شکوفایی اقتصاد شهرستان است
فرماندار میرجاوه درگفت وگو با خبرنگار لادیز اظهار داشت: شهرستان مرزی میرجاوه با داشتن 220 کیلومتر مرز مشترک با کشور پاکستان و نیز فعال بودن بازارچه و گمرک مرزی، علاوه بر کشاورزی از لحاظ صادرات کالا از جایگاه ویژه‌ای در استان برخوردار است.
محمد میهنی افزود: بازارچه های مرزی از پتانسیل بالایی در زمینه اقتصادمقاومتی برخوردار است، نقاط مرزی معمولا فرصت های اقتصادی مطلوبی هستند و بازارچه های مرزی می توانند نقش موثری در اقتصاد کشور ایفا کنند، پرداخت تسهیلات در محدوده مرزی با درصدهای پایین و افزایش تولیدات روستایی و منطقه ای، زمینه را برای ایجاد اشتغال، افزایش درآمد خانواده ها و تحقق اقتصادمقاومتی درشهرستان فراهم می آورد.
وی بیان کرد: برای رسیدن به اشتغال پایدار باید از تمامی پتانسیل های موجود در شهرستان استفاده کنیم اما متاسفانه هنوز نتوانستیم به درستی از پتانسیل مرز به خوبی استفاده کرده و بسیاری از پتانسیل های دیگر شهرستان میرجاوه نیز مغفول مانده است.
محمدمیهنی افزود: شهرستان میرجاوه بعد از مرز روتک، تنها مرز بین المللی کشور با پاکستان است و بازارچه مرزی میرجاوه یکی از فعالترین بازارچه های مرزی در سطح استان سیستان و بلوچستان است و ترانزیت کالا از طریق این مرز انجام می شود.
وی با بیان اینکه زندگی و معیشت مرزنشینان وابسته به فعالیت های اقتصادی از طریق مرز است، افزود: نیاز است تا علاوه بر فعالیت بازارچه و پایانه مرزی  و ترانزیت کالا، زمینه مبادلات مرزی را برای مردم فراهم آوریم تا اقتصاد مردم تامین و زمینه اشتغال مرزنشینان فراهم شود، راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه می تواند نقش مهمی در شکوفایی اقتصاد شهرستان ایفا کند.
فرماندار میرجاوه اذعان کرد: منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه به تصویب مجلس رسیده است، فعال کردن منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه با راه اندازی کارخانجات و سرمایه گذاری در این  شهرستان زمینه اشتغال پایدار جوانان منطقه را فراهم می کند و می توانیم با صادرات و ترانزیت کالا به کشورهای هند و پاکستان، بازار این کشورها را از آن خود کنیم.
میهنی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای استقرار منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه، خاطرنشان کرد: اتاق بازرگانی استان پس از بازدید از مرز برای سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه اعلام آمادگی کرده و پیگیری کارهای مربوط به راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی به عهده اتاق بازرگانی گذاشته شده است.
وی با اشاره به نقش بازارچه مرزی میرجاوه در صادرات کالا، بیان کرد: بازارچه مرزی میرجاوه کانالی برای صادرات و واردات کالاست و بخش عمده ای از منطقه ویژه اقتصادی نیز بر پایه تولیدات است  که این تولیدات از طریق بازارچه صادر می شود.

راه اندازی منطقه ویژه تجاری کمک شایانی به حل معضل بیکاری می کند
امام جمعه اهل سنت شهرستان میرجاوه در گفت و گو با لادیز ، با اشاره به لزوم راه اندازی بازارچه مرزی  در داخل شهرستان میرجاوه، بیان داشت: راه اندازی بازارچه مرزی در داخل شهرستان میرجاوه می تواند کمک شایانی به اقتصاد مردم این شهرستان نماید و زمینه اشتغال پایدار را برای مردم و جوانان این شهرستان فراهم آورد.
مولوی عبدالرحیم ریگیان پور افزود:عدم وجود کارخانه،کارگاه تولیدی درشهرستان میرجاوه،کاهش جذب بومیان شهرستان باعث گرایش جوانان به مشاغل کادب شده است واکثرافرادمجبورند با باربری در بازارچه مرزی کسب درآمدکنند.
وی خاطرنشان کرد:اکثر جوانان شهرستان میرجاوه بیکار هستند و بیش از 500 جوان با مدرک بالای کاردانی در سطح شهرستان بیکارهستند، راه اندازی بازارچه ویژه تجاری درشهرستان میرجاوه ،کمک شایانی به حل معضل بیکاری درشهرستان میرجاوه کند و استاندار سیستان و بلوچستان درسفراخیرخود به این شهرستان این موضوع را دردستور کار قرارداد.
مرز میرجاوه دارای ویژگی منحصر بفردی برای راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی است
نماینده مردم خاش و میرجاوه در مجلس شورای اسلامی نیز دراین باره گفت: شهرستان میرجاوه از بسترهای لازم برای پیوستن به بازارهای جهانی شرق بهره می برد و وجود زیرساخت های ریلی و جاده ای مناسب در این شهرستان، شرایط مناسبی را برای انجام مبادلات اقتصادی از طریق مرز میرجاوه فراهم کرده است، ایجاد منطقه آزاد تجاری در منطقه مرزی میرجاوه به رشد اقتصادی در سیستان و بلوچستان کمک می کند.
علی کرد افزود:شهرستان میرجاوه تنها مرز خاکی کشور با پاکستان می باشد که دارای ویژگی منحصر بفردی برای راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی است، نزدیکی به مرکز استان و فرودگاه بین المللی زاهدان، دسترسی مناسب به بازارهای داخلی و مراکز تجاری و صنعتی زمینه را برای تبادل کالا و تجارت از طریق مرزهای جنوب شرق کشور از دیگر مزیتهای مهم برای راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی در مرز میرجاوه هستند.
وی بیان کرد: راه اندازی این منطقه اقتصادی نه تنها سبب پیشرفت و توسعه، رونق اقتصادی، عمرانی و ایجاد اشتغال پایدار در سیستان و بلوچستان می شود بلکه زمینه پیشرفت اقتصاد کشور را فراهم می آورد.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcdnn0n.yt0kx6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما