تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۳ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۹:۵۲
طبیعت دل انگیز دهستان "تمین" در فصل تابستان، با چشم اندازهای روح نواز و گل‌ های رنگارنگ در دشت ‌های سبز و کوهپایه‌ های استوار، دل هر گردشگری را می‌ نوازد و انسان را به رویاهای زیبا می ‌برد.
"تمین" سرزمین چشمه های جاری با تابستانی خنک در گرمای کویری سیستان و بلوچستان
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون، به نقل از پایگاه خبری لادیز؛ در فصل تابستان که سراسر کویر را گرمای آزار دهنده‌ای فرا می‌گیرد، دامنه‌های "تفتان" پذیرای ساکنان کویر، مسافران و گردشگران گرما زده می‌ شود و چه روستایی زیباتر و دل‌انگیز‌تر از "تمین" با آبشار زیبا و چشم‌انداز دلنوازش، که غبار راه را در آبهای شیرین آن بشویند و تشنگی خود را برطرف کنند.تابستان "تمین" را باید با تماشای سپیده ‌دم نخستین روز، در کنار چارطاقی و با تماشای طلوع زیبای خورشید از لابه‌ لای پایه‌ های آن آغاز کرد و در دره‌ها به کوهپیمایی پرداخت و دمی را در زیر سایه درختان به آسایش گذراند.

آب و هوای دهستان "تمین" تابستان ها خنک و در زمستانها سرد است و با این شرایط آب و هوایی میوه های مختلفی در آن به عمل می آید و عمده فعالیت مردم این دهستان همچون سایر روستاهای بلوچستان کشاورزی و دامداری است، طبیعت دل انگیز دهستان "تمین" در فصل تابستان، با چشم اندازهای روح نواز و گل‌ های رنگارنگ در دشت ‌های سبز و کوهپایه‌ های استوار، دل هر گردشگری را می‌ نوازد و انسان را به رویاهای زیبا می ‌برد، به‌ گونه ‌ای که بی‌ اختیار محو تماشا و تحسین این شاهکار الهی می ‌شود و سر سجده به عظمت حضرت حق می ‌گذارد.

روستای تمین در تابستان‌ها آب‌وهوایی خنک دارد و در زمستان‌ها سرد است، ولی در مجموع در اغلب فصول سال هوای آن معتدل و دلپذیر است، همجواری با کوه تفتان و وجود چشمه‌های جاری، سبب حاصل خیزی و رشد انواع درخت‌ها و میوه‌ها در منطقه تمین شده است. محصولات اصلی تمین شامل انجیر، توت، شاه توت، امرود (گلابی)، انگور، هلو، آلبالو، زردآلو بسیاری از میوه‌های مناطق سردسیر و نیز بادام، پسته و گردو است و از درختان خودرو نیز می‌توان به انجیر کوهی، بنه، ارچن، گز وگواتام (بادام کوهی) اشاره کرد، همچنین صیفی‌جاتی همچون گندم و جو نیز در این منطقه کاشت می‌شود. شغل اصلی مردمان تمین در گذشته کشاورزی و دامداری بوده اما حرفه دامداری در تمین طی چند سال گذشته به دلیل کمبود شدید ریزش‌های جوی و تمایل بیشتر عشایر به یکجا نشینی و استفاده از امکانات مراکز روستایی نسبت به گذشته کم رنگ شده است.
تفتان در تاریخچه و تمدن مردم اطراف آتشفشان نیمه فعال تفتان نقش مهمی دارد. این قله یکی از قلل مرتفع ایران است که باعث ایجاد تنوع آب و هوایی در بلوچستان شده است و همین تنوع آب و هوا و پوشش گیاهی باعث جذب انسان به سویش شده که با جذب انسان‌ها تمدن تفتان به وجود آمده است. آثار چند هزار ساله از پیشینیان که در اطراف تفتان یافت می‌شود مبین این موضوع است. دهستان تمین هم تحت تأثیر آن دارای آثاری از قبیل تپه‌های باستانی قبرستان باستانی، چله خانه، معماری صخره‌ایی آسیاب‌های آبی، قلعه‌ها و قبرستان هفتاد ملأ، کوره‌های ذوب فلز در نواحی مختلف و غارهای باستانی است که تمام این آثار بیانگر تمدنی عظیم در این روستا و سایر روستاهای اطراف تفتان است. امروزه باستانشناسان آثار و تمدن اطراف تفتان را با توجه به شواهد و مدارک علمی و باستانی به دست آمده بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار سال پیش تخمین می‌زنند.

انتهای پیام/4941 https://www.asrehamoon.ir/vdca6wno.49nim15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما