تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۴۰
خانواده پنج نفره محروم سیستانی که سرپرست خانوار مبتلا به سرطان کبد است در اوضاع اسف باری در پارکینگی ۶ متری زندگی می کنند.
محرومیت خانواده سیستانی از یارانه و کمیته امداد/ پارکینگ تنها سرپناه بیمار سرطانی+ تصاویر
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از  اوشیدا؛ محرومیت بی عدالتی وفقر نابرابری، بودجه قطره چکانی، بی هویتی و طوفان مهمان ناخوانده سیستان است طبیعت بسیار سخت، خشک و بی آب وعلف، سیستانی را که زمانی انبار غله ایران بوده در بدترین وضعیت امنیت غذایی یعنی منطقه بسیار ناامن غذایی با اختلاف معنی دار با سایر مناطق قرار داده است.

شرایط جوی نامساعد و وجود ریزگردها مشکلا ت جسمی و روحی فراوانی را برای مردم این منطقه به ارمغان آورده است، چنانکه شمال سیستان، شهرستان هیرمند روستاهای حاشیه دریاچه هامون از جمله روستای ملاعلی با فاصله دو کیلومتری از مرز که زمان ابادانی بالای ۳۰۰ خانوار داشته است هم اکنون با وجود کارهای فصلی در این فصل به کمتر از ۵۰ خانوار می رسد.

علاوه بر طوفان چیزی گریبانگیر این مردم شده به نام فقر، اینجا فقر و محرومیت را می توانی با پوست و گوشت خود احساس کنی، چیزی به نام تنگدستی و بیچارگی، گرسنگی و در میان این همهمه چهره سرسام آور فقر ومحرومیت، این کودکان هستند که فرجام غریبی انتظارشان را می کشد، کودکانی که به سبب محرومیت از نیازهای اولیه خود محروم هستند و خاک بازی با تپه های شنی دیوار خانه هایشان، خاطرات کودکی شان را شکل می دهد، کودکان فقر از جنس نسرین ها، النازها، محمد ها و ...

بدبختی زمانی فاجعه بار تر می شود که بدانی چهار هزار سیستانی و بلوچستانی در صف تعیین هویت خود هستند مردگانی از جنس متحرک، در حالی که شناسنامه تنها مدرک شناسایی رسمی است که تمامی مشخصاتی که دال بر حیات، ازدواج و حقوق قانونی افراد دلالت دارد در آن ثبت می شود اما باوجود اینکه این دفترچه کاغذی یکی از اصلی ترین نیازهای برای زندگی و دریافت حقوق قانونی است اما هزاران نفر از داشتن این مدرک محروم هستند.

کودکانی که به دلایل عمده نظیر فقر فرهنگی، فقر اقتصادی نداشتن اسناد هویتی از تحصیل بازمانده اند.

باوجود این همه مشکلات کودکان از نظر بهداشتی نیز در تنگنای بدی قرار گرفته اند، بیمارهای سخت و ناعلاجی مانند بیماری ای‌بی (EB) که در ایران با نام بیماری پروانه‌ای شناخته می‌شود، بیماری های سل وبیماری های تنفسی دیگر و اینها تنها تلنگر اندکی از نگاه جوانانی هست که از بی خبری خفتگان در خاک، به تنگ آمده اند.

خبرنگار اوشیدا به سراغ خانواده فقیر دیگری در سیستان رفته که تنها ذره ای از وضعیت و دریای مشکلات و حال و روز یکی از خانواده های محروم این روزهای سیستان را به نمایش می گذارد.

پارکینگ پوسیده تنها سرپناه خانواده سرطانی زابلی

مسئول مرکز نیکوکاری حضرت خدیجه گفت: یک خانواده پنج نفره ایرانی فاقد مدارک در یک اتاق کوچک در یک پارکینگ در شهرستان زابل ساکن هستند.

عباسعلی گزمه به خبرنگار اوشیدا گفت: سرپرست جوان از کارافتاده حدودا ۲۹ ساله این خانواده نزدیک به دو سال است مبتلا به بیماری سرطان کبد می باشد که فقط مایعات و لبنیات می تواند مصرف کند که متاسفانه بقیه غذاها را به همراه خون بالا می آورد.

وی افزود: به علت فقر و دلسوزی صاحب پارکینگ این سرپرست از کارافتاده را جای خواب و تعدادی اقلام زندگی در اختیار وی قرار داده اند و تنها درآمد او همین ماه ۳۰۰ هزار تومانی است که از نگهبانی ۲۴ ساعته پارکینگ دریافت میکند که این هم گوشه ای از هزینه دارو و درمان مرد را پوشش نمی دهد به طوری که دارو هایش را هم هر چند وقت یک بار استفاده می کند.

گزمه تصریح کرد: سرپرست خانواده برای سیر کردن شکم و تهیه البسه سه فرزند خانواده و همسرش هم معمولا باید دست به دامن همسایه ها و بقیه مومنین باشد.

کولری از جنس خارخانه 

مسئول مرکز نیکوکاری حضرت خدیجه تاکید کرد: این خانواده برای کاهش گرمای خانه از خارخانه های قدیمی استفاده می کنند اما به تازگی یکی از مسولین یک پنکه با پتو به آن ها کمک کرده است اما باز هم پنکه پاسخگوی گرمای طاقت فرسای زابل نیست.

گزمه ابراز کرد: تنها دارایی این خانواده پنج نفره ایرانی فاقد مدارک یک تخته فرش ۶ متری با یک دیگ و چند تا بشقاب و استکان می باشد.

وی با بیان اینکه این خانواده از دریافت یارانه محروم هستند و تحت حمایت هیچ نهادی هم نمی باشند، تصریح کرد: اولویت اولیه زندگی این خانواده در ابتدا اقلام ضروری خانواده مثل کولر آبی، یخچال، تلویزیون و اجاق گاز و پیگیری درمان و دریافت زمین و ساختن حداقل یک خانه ۱۵ متری ساده می باشد بنابراین از تمامی خیران و نیکوکاران انتظار می رود برای فراهم آوردن این امکانات همکاری کنند.

گزمه تاکید کرد: هریک از بزرگواران می توانند با حداقل کمک های خود این خانواده را از بحران در آورند.

گفتنی است؛ این پارکینگ تنها یک خانه کوچک ۶ متری بلوکی که است که هم آشپزخانه و هم اتاق خواب این خانواده می باشد و سقف خانه آن نیز به گونه ای است که زمستان با آمدن باران از آن آب می چکد.

انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcdjs0n.yt09j6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما