تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۷ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۴۷
طوفان های 120 روزه هر روز آتشکده را خراب تر از قبل می کند، هنوز در کرکویه آتش روشن می شود اما این بار به دست معتادان خیابانی، و برای مصرف مواد مخدر، این ها بخشی از مظلومیت آثار باستانی در شهرهای سیستان است.
تاثیر محرومیت سیستان در جذب گردشگر/بهشت باستان شناسان در تسخیر ریزگردها
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از ندای هیرمند؛ استان سیستان و بلوچستان به دلیل وجود آثار باستانی متعدد در آن یکی از استان های مهم در خصوص جذب گردشگر به شمار می رود؛ بی شک هر یک از شهرهای جهان آرزو داشتند تا دست کم یک شهر سوخته داشته باشند تا بتوانند زمینه جذب میلیون ها گردشگر را فراهم کنند.
با این حال استان سیستان و بلوچستان نه تنها شهر سوخته را  به عنوان یکی از آثار مهم باستانی در خود جای داده است بلکه آثاری همانند قلعه رستم، آس های بادی، کوه خواجه، و .. را دارا است که می تواند نظر هر بیننده ای را به خود جلب نماید.
در این سال ها دولت نیز در تلاش بوده تا استان سیستان و بلوچستان را که در زمینه گردشگری مظلوم  واقع شده را به دیگر شهرهای ایران  معرفی نماید، اما هر گاه که سخن از جذب گردشگر می شود ناخوداگاه ذهن به سوی وضعیت اسف بار آثار باستانی در این استان می افتد.
شهرستان هیرمند که در شمال استان سیستان و بلوچستان قرار دارد، یکی از شهرهای مرزی با امنیت بسیار بالای استان محسوب می شود که از قضا بسیاری از آثار باستانی منطقه سیستان نیز در این شهرستان واقع شده است.
وجود آتشکده کرکویه می تواند دال بر این ادعا باشد، آتشکده ای که از دوران گذشته به یادگار مانده است و امروز می توانست یکی از قسمت هایی باشد که دولت قول گردشگری در آن را داده بود.
طوفان های 120 روزه هر روز آتشکده را خراب تر از قبل می کند، هنوز در کرکویه آتش روشن می شود اما این بار به دست معتادان خیابانی، و برای مصرف مواد مخدر، این ها بخشی از مظلومیت آثار باستانی در شهرهای سیستان است.
 
 
 
 
 
 
هر چند که گردشگران در شهرستان هیرمند اکثر بومی خود استان هستند و کمتر کسی شناخت چندانی از این شهرستان دارد، اما وجود آس بادی ها در این شهرستان و همچنین ارگ بزرگ خان ملک در بخش های دیگر از شهرستان می تواند ادعاهای مناسبی برای جذب گردشگر باشد.
هدفی که می توان به وضوح اعلام داشت که از سوی دولت تدبیر و امید با شکست جدی مواجه شده است چرا که، دولت مردان اعلام وکرده بودند استان سیستان و بلوچستان را قطب گردشگری ایران و جهان معرفی خواهند کرد.
رضا بارانی مدیر اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری شهرستان هیرمند اظهار داشت: در تعطیلات نوروزی سال 96 تعداد 9 هزار 453 مسافر در شهرستان هیرمند جا به جا شدند
وی شهرستان هیرمند را یکی از نقاط مهم در خصوص جذب گردشگر دانست و افزود: وجود آثار باستانی در این شهرستان از جمله آتشکده کرکویه، آس بادی،ارگ خان ملک و ... را می توان از جمله مهمترین آثار به جا مانده از دوران گذشته سیستان دانست.
بارانی جذب گردشگر را نسبت به سال گذشته با 20 در صد افزایش عنوان کرد و افزود: در سال گذشته بیش از هفت هزار مسافر در این شهرستان جا به جا شدند که امسال این آمار با افزایش 20 درصدی رو به رو بوده است.
همانطور که می دانیم نیمی از جمعیت منطقه سیستان به دلیل خشکسالی از این منطقه مهاجرت کرده اند و به شهرهای زاهدان، مشهد و یا حتی شمال کشور پناه برده اند، سستانی های متعددی در اقساء نقاط کشور زندگی می کنند که در ایام تعطیل قصد سفر به دیار خود را دارند.
در ایام نوروز نیز آمار قابل توجهی از گردشگرانی که به این شهرستان می آیند خانواده های هستند که به شهر مادری خود سفر می کنند، هر چند که سفر آنها نیز برای برخی از کاسبان در ایام نوروز بسیار مفید و پر سود بوده است.
قطعا کاسبی در میان گردشگران و مسافران یکی از شغل های پر سود و پر درآمد است که با جذب گردشگر می توان از آن به اندازه توان بهره برد، اما در منطقه ای همچون سیستان که در فصل تابستان منبع بزرگ ریزگردها است و خود مردم آن تابستان را ترجیح می دهند در سیستان نمانند چگونه گردشگران برای بازدید از آثار باستانی وارد سیستان شوند؟
مهدی کشته گر کارشناس در حوزه گردشگری گفت: دولت اگر می خواهد استان سیستان و بلوچستان را در زمینه گردشگری شکوفا کند باید ابتدا معضل مردم خود منطقه را حل کند و سپس ادعای گردشگری در استان را داشته باشد.
وی افزود:  هر چند که مرمت و بازسازی آثار باستانی منطقه سیستان که سالهاست بر اثر کم توجهی مسئولین از بین رفته است، سالها طول می کشد اما اگر از هم اکنون نیز دولت فعالیت خود را جهت نگهداری آثار باستانی سالم و مرمت و بازسازی سازه های از دست رفته بکار گیرد شاید بتوان تا پنج سال آینده گردشگران نه چندان زیادی را به منطقه کشاند.
کشته گر تصریح کرد: مردم منطقه سیستان، به طوفان های سهمگین و ریزگردهای طاقت فرسا عادت کرده اند اما توجه کنید اگر یک فرد غیر سیستانی وارد منطقه شود و در معرض ریزرگرد ها قرار گیرد چه واکنشی خواهد داشت.
وی گفت: قطعا فصل تابستان که یکی از مهمترین ماه ها برای مسافرت خانواده ها است نمی توان در منطقه سیستان به جذب گردشگر در این فصل امیدوار بود، زیرا که طوفان ها اجازه ورود گردشگران غیر سیستانی را نخواهد داد.
این کارشناس گردشگری خاطرنشان کرد: سیستان یکی از مناطق استراتژیک در دوران هخامنشیان و سلسله های دیگر بوده است، لذا فرماندهان حاکم بر این منطقه سعی داشته اند تا همواره بهترین سازه های خود را در این منطقه احداث کنند اما متاسفانه امروز به دلیل بی توجهی ، این آثار باستانی یا به سرقت رفته اند و یا به دست فراموشی سپرده شده اند.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcdjk0n.yt0996a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما