تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۸ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۵۲
با گرم شدن زمین و برداشت های بیش از حد منابع آب در سال های اخیر وضعیت آب در جهان بحرانی شده است.
ناقوس بی آبی به صدا در آمد/ اضافه برداشت ۶۰۵ میلیون متر مکعبی در سال/ دشت های سیستان و بلوچستان ممنوعه شد
به گزارش عصرهامون به نقل از  پایگاه خبری اوشیدا؛ به دلیل کم آبی شدید در جهان و حیاتی بودن این ماده برای تداوم زندگی بشر طبق گفته های کترشناسان جنگ بعدی زمین جنگ آب خواهد بود.

اگر فرهنگ درست مصرف کردن نهادینه شود و هر کس در حد توان خود از اسراف آب خودداری کند به طور حتم می توان در مقابل بحران کم آبی ایستاد اما خودخواهیای موجود تاکنون مانع عملی شدن آن شده است.

سیستان و بلوچستان از جمله استان هایی است که به دلیل حجم بالای کشاورزی در منطقه و کمبود باران در طی سال های اخیر با معضل خشکسالی مواجه است و این موضوع به شدت اقتصتاد و زندگی مردم را تحت الشعاع قرار داده است.

برداشت های بیش از حد از سفره های آب موجود سبب خشک شدن بسیاری از چاه ها شده که این موضوع آینده منطقه را به شدت تهدید می کند.

مقدار بارندگی در استان تنها ۱۰۵ میلی متر است

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان عنوان کرد: شرایط آب در استان به هیچ عنوان خوب نیست به طوری که وجود چاه های غیرمجاز، اضافه برداشت و حفر مجدد چاه ها نشان از فاصله زیاد اداره آب و فاضلاب با مردم دارد.

اتابک جعفری به خبرنگار اوشیدا گفت: وضعیت بارندگی در استان ۱۰۵ میلی متر است که نسبت به کشور کمتر از نصف و نسبت به دنیا کمتر از یک ششم است که نشان دهنده خشکی بیش از حد منطقه است بنابراین باید برای برای شیوه مصرف بارندگی ها برنامه ریزی مناسب تری داشت تا بتوان از این منبع خدادادی مصرف بهتری داشت.

وجود ۲۱ هزار و ۵۵۸ منبع آب در استان

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۱ هزار و ۵۵۸ منبع آب در استان شامل چشمه، قنات و چاه وجود دارد که میزان برداشت از آن ها بسیار بالاست به طوری که ۶۰۵ میلیون متر مکعب بیشتر از توان آن ها آب برداشت می شود.

جعفری با بیان اینکه سفره های آب همانند یک کاسه عمل می کنند به طوری که ورودی آن میزان بارندگی و خروجی آن نیز مقدار برداشت مردم است، تصریح کرد: زمانی یک سفره به تعادل می رسد که میزان ورود و خروج آن با هم یکی باشد بنابراین اگر میزان برداشت آن از ورود بیشتر باشد دشت ممنوعه و اوضاع بحرانی می شود.

تنها هشت دشت آزاد در استان وجود دارد

مدیر عامل آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: از ۳۴ دشت استان تنها هشت دشت آزاد است که این موضوع نشان می دهد دشت ها به سمت اضطرار و ممنوعه به پیش می روند.

وی بیان کرد: بیشترین حجم مصرف آب در سیستان و بلوچستان به بخش کشاورزی با میزان سالانه یک میلیارد و ۸۲۰ میلیون متر مکعب اختصاص دارد که یعنی حدود ۹۲ درصد آب موجود صرف کشاورزی می شود.

جعفری با عنوان اینکه میزان یک ششم آب موجود یعنی حدود ۱۲۰ میلیون متر مکعب به شرب اختصاص می یابد، خاطرنشان کرد: کمتر از یک درصد آب در دسترس سیستان و بلوچستان به صنعت اختصاص دارد بنابراین اشتغال کم، تفزایش بیکاری و کاهش سرانه درآمد نشان از کمبود صنعت در منطقه دارد.

انتهای پیام https://www.asrehamoon.ir/vdchvmnw.23n-6dftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما