تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۸ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۵۲
سیستان سرزمین اولین ها و تمدن بشری است که دارای قدمتی چندین هزار ساله است اما همچنان از نبود زیرساخت های لازم رنج می برد.
تمدن سیستان در نبود زیرساخت ها می سوزد/ مقصد گردشگری که نادیده گرفته شد
به گزارش عصرهامون به نفقل از پایگاه خبری اوشیدا؛ آتشکده کرکویه، کوه خواجه، دهانه غلامان، شهر سوخته و منطقه حوض دار تنها بخشی از آثار باستانی به جای مانده از تمدن پنج هزار ساله سیستان به شمار می رود.

منطقه سیستان به تنهایی به اندازه یک استان دارای بقایای تاریخی است که اوج خرد و هوش مردمان این دیار را به نمایش می گذارد.

علیرغم وجود آثار باستانی منحصر به فرد در سیستان این منطقه در آتش بی تدبیری می سوزد به طوری که بسیاری از آثار باستانی از قبیل آتشکده کرکویه و بناهای کوه خواجه تنها به خرابه ای شباهت دارد در حالی که اگر این بناها در جای دیگری وجود داشت به طور حتم رونق اقتصادی و فرهنگی از آن مردمان آن دیار می بود.

علیرغم اینکه بیش از چهار ماه از سال ۱۳۹۶ که قرار بود سیستان و بلوچستان مقصد گردشگری شود گذشته است اما هیچ گونه تغییر و تحولی در منطقه حاصل نشده است.

برای رسیدن به اهداف گردشگری انتظار می رود از نظر فرهنگی تلاش های بسیاری انجام شود به طوری که مردم هر دیار آمادگی کامل جهت پذیرش گردشگر داشته باشد اما مسولان مربوطه حتی به اندازه یک روز هم برای این امر در سطح استان وقت صرف نکرده اند و تنها شعار جذب گردشگر را سر می دهند.


با جذب گردشگر تحول در منطقه ایجاد می شود

یکی از اهالی سیستان عنوان کرد: جای تعجب دارد که منطقه ای که در اکتشافات به عمل آمده از آن اولین چشم مصنوعی، اولین جام انیمیشن، اولین تخته نرد و اولین عمل جراحی جمجمه شده این گونه در کشور و جهان ناشناخته است و فقر و بیکاری در آن بیداد می کند.

بزی به خبرنگار اوشیدا گفت: اگر از موقعیت فعلی سیستان به نحو صحیح استفاده شود و گردشگران را به این نقطه سوق داد می توان تغییرات چشمگیری در زمینه اقتصادی و فرهنگی در منطقه فراهم آورد.

وی افزود: وقتی سیر مهاجرت از منطقه به دلیل خشکسالی و انسداد مرز بالاست می توان از طریق موقعیت منحصر به فرد سیستان که همان منطقه گردشگری است تحول در منطقه ایجاد کرد یعنی با جذب توریست و گردشگر اشتغالزایی را در منطقه ایجاد کرد.

بزی تصریح کرد: منطقه سیستان از نبود زیرساخت های لازم رنج می برد به طوری که کمبود هتل، مسافرخانه و نبود جاده مناسب و استاندار در آن بیداد می کند بعد با این امکانات ناچیز قصد جذب گردشگر هم داریم.

وی تاکید کرد: سیستان دارای صنایع دستی منحصر به فردی است که با جذب توریست و شناساندن آن به جهانیان و جذب سرمایه گذار می توان علاوه بر اشتغالزایی سبب افزایش رونق اقتصادی شد.

جذب گردشگر می تواند در راستای اقتصاد مقاومتی انجام گیرد

یکی دیگر از اهالی سیستان نیز بیان کرد: مقام معظم رهبری در سال های اخیر تاکید فراوان برای اقتصاد مقاومتی داشته اند تا با تکیه بر توان داخلی و تولیدات ملی دست نیاز خود را به بیگانگان دور کرد و با تکیه بر خود کشوری آباد ساخت.

سرگزی به خبرنگار اوشیدا گفت: وقتی سیستان و بلوچستان مقصد گردشگری معرفی شود انتظار می رود با استفاده از توان داخلی و جذب گردشگر اقتصاد منطقه را متحول کرد و در راستای اقتصاد مقاومتی گام برداشت.

وی ادامه داد: کوتاهی مسولان میراث فرهنگی در تمامی نقاط استان به وضوح به چشم می آید چرا که به رغم دارا بودن استعدادها و ظرفیت ها شاهد حداقل توریست و گردشگر در منطقه هستیم.

سرگزی ادامه داد: خوشبختانه سیستان و بلوچستان حتی از بسیاری از استان های دیگر امن تر است اما مهر ناامنی بر پیشانی آن خورده که این موضوع ترس را در دل همه انداخته به طوری که کسی رغبت نمی کند به این استان برای گذران اوقات فراغت مراجعه کند در حالی که با ساخت انواع فیلم ها و سریال ها در آن شناسایی چهره واقعی مردم این دیار می توان در جذب گردشگر نقش اساسی داشت.

انتهای پیام https://www.asrehamoon.ir/vdcizwa3.t1aqv2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما