تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۸ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۹
رئیس کل دادگاه های عمومی و انقلاب شهرستان زاهدان با بیان اینکه اعتیاد به موادمخدر یکى از عوامل اصلى وقوع بسیارى از جرائم اجتماعى است، گفت: سیستان و بلوچستان به واسطه همجواری با کشورهای تولید کننده مواد مخدر، پایین بودن سطح درآمد اقتصادی خانوارها، ضعف در فرآیند انتقال مهارت های زندگی استان در معرض بسیاری از این آسیب ها قرار دارد.
اعتیاد عامل اصلی جرایم اجتماعی/ 90 درصد آدم ربایی و قتل های جنوب شرق ناشی از معاملات مواد مخدر است
 به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، در میان راهرو دادگاه خانواده دختری 22 ساله در حالی صورت خود را از دید دیگران می پوشاند که به گفته مادرش پنج ماه پیش دخترش راهی خانه بخت شد اما از آنجایی که بخت با پاره تنش یار نبود بعد از سپری شدن 9 ماه از زندگی مشترک، دخترش دیگر توان و تحمل شنیدن فحش، ناسزا و کتک خوردن نداشته و اکنون قصد جدایی دارد.
مادر این دختر جوان ادامه می دهد " روز اول گفتند پدرش کارخانه دار است و پسرش هم پیشش کار می کند. بعد عروسی فهمیدیم مدت هاست پدرش ورشکست شده و نه تنها شوهرش شغلی ندارد، بلکه مواد هم مصرف می کند.هر چه روز اول خانوده اش گفتند دروغ بوده و پدرام بیکار و معتاد است."  
اعتیاد به مواد مخدر، فقر، خشونت و غیره یکی از علل طلاق در جامعه به شمار می رود به گونه ای که طلاق خود عاملی برای انهدام خانواده و نابودی کانون عاطفی فرزندان است که اعضای خانواده را به نوعی درگیر مسائل روحی و روانی می کند و در نهایت ، سلامت بافت جامعه را به خطر می اندازد .
 
مواد مخدر از علل اصلى وقوع جرائم اجتماعى
رئیس کل دادگاه های عمومی و انقلاب شهرستان زاهدان اظهار داشت: اعتیاد به موادمخدر یکى از عوامل اصلى وقوع بسیارى از جرائم اجتماعى نظیر قتل، تجاوز، سرقت و غیره در جامعه است.
محمد علی حمیدیان ادامه داد: با توجه به سیاست های ابلاغی  مقام معظم رهبری در راستای پیشگیری از آسیب های اجتماعی اولویت دار به عقیده کلیه کارشناسان و با توجه به داده های آماری می توان اعتیاد را در این حوزه قلمداد کرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان افزود: متاسفانه سیستان و بلوچستان به واسطه بسیاری از عوامل مستقیم و غیر مستقیم اعم از همجواری با کشورهای تولید کننده مواد مخدر، پایین بودن سطح درآمد اقتصادی خانوارها، ضعف در فرایند انتقال مهارت های زندگی استان در معرض بسیاری از این آسیب ها قرار داده است.
وی در ادامه با تاکید بر فرایند عملگرایی در تدوین برنامه های پیشگیری و مبارزه با سوء مصرف مواد مخدر، افزود: خوشبختانه در سال 1395اقدامات موثری در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان در این راستا محقق شده که از جمله این اقدامات برگزاری کارگاه های ارائه و انتقال مهارتهای اجتماعی مقبول و به هنجار، نا امن سازی محیط های تولید و عرضه مواد مخدر، برگزاری دوره های مدیریت دانش و مهارت رفتار، فرایند اطلاع رسانی و استفاده از ظرفیت مشارکت های مردمی، مبلغین مذهبی و ریش سفیدان بازخورد مثبتی را در این حوزه محقق ساخته است.
معاون رئیس کل دادگستری کل استان در امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم بیان کرد: باید این واقعیت را پذیرفت که معضل اعتیاد و سوء مصرف مواد مخدر با عنایت به برد وسیع آن بخش اعظمی از امور و خانوارهای اجتماعی را تحت شعاع خود قرار داده و این آسیب نه تنها مختص استان سیستان و بلوچستان بوده بلکه به عنوان یک آسیب شایع در تمامی استان های کشورآسیب های  ناخوشایندی را در پی داشته است.
حمیدیان ابراز امیدواری کرد که با مشارکت و هم افزایی کلیه نهاد ها و سازمانهای متولی در این حوزه بتوان در کاهش سوء مصرف مواد مخدر و آسیب های آن در استان موثر واقع شد.
 
مواد مخدر نقش پررنگ‌تری در بروز جرایم دارد
رئیس دادگستری شهرستان خاش در گفت و گو با خبرنگار ما  با بیان اینکه مواد مخدر نقش پررنگ‌تری در بروز جرایم دارد، اظهار داشت:  بخش عمده ای از پرونده های ورودی به محاکم قضایی یا مربوط به حمل و نگه داری مواد مخدر است و یا یک فرد معتاد در آن پرونده نقش دارد.
علی مهربانی افزود: در شهرستان خاش بیش از 90 درصد از قتل ها، آدم ربایی ها و از این دست جرایم در ارتباط با مواد مخدر و اختلافات ناشی از معاملات مواد مخدر است.
 
مواد مخدر ارتباط مستقیمی با طلاق دارد
وی با اشاره به اینکه مواد مخدر ارتباط مستقیمی با طلاق دارد، بیان کرد: مهمترين تأثير اعتياد بر خانواده از بين رفتن کنترل، نظم و انضباط و به وجود آمدن هرج و مرج و بي بند و باري است.
رئیس دادگستری شهرستان ادامه داد: مواد مخدر در دو صورت باعث فروپاشی بنیان خانواده می شود یا زوج معتاد است ویا اینکه حامل مواد مخدر  که در هر دو صورت به دلیل عدم پرداخت نفقه و نداشتن سرپناه، به زندان افتادن زوج و دیگر مشکلاتی که زوج برای خانواده به وجود می آورد کار به طلاق میکشد.
این مسئول قضایی خاطرنشان کرد: در راستای پیشگیری از اعتیاد جلسات زیادی برگزار شده که تقویت کمپ های مواد مخدر در شهرستان ازمهمترین موضوعات و مصوبات جلسه است و در بخش دیگر نیز اقدامات فرهنگی نیز در راستای کاهش مواد مخدر در خاش محقق شده است.
مهربانی فر با بیان اینکه اعتياد بر خانواده به طور مستقيم و غير مستقيم تأثير دارد، اذعان داشت: با توجه به این امر که خانواده ها و والدين، در تربیت فرزندان و گرایش و عدم گرایش آنها به سوی مواد مخدر نقش موثری دارند و باید آموزش ها و آگاه سازی ها از خانواده ها آغاز شود.

منبع: جوان
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcaumno.49nio15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها