تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۴۶
عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق‌(ع) به شکل جدید قراردادهای نفتی اشاره کرد و گفت: این قراردادها با بند ۱۵ و قسمت آخر بند ۲۲ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در تعارض است.
چرا علاقه شدیدی به توتال دارید؟/ قراردادهای جدید نفتی با اقتصاد مقاومتی تعارض دارد
به گزارش عصرهامون به نقل از خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام عبدالملکی عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق‌(ع) در نشست خبری سازمان بسیج حقوقدانان با موضوع توتال از منظر اقتصاد مقاومتی به قراردادهای جدید نفتی پرداخت و اظهار داشت: شکل این قرارداد در تعارض با اصول و مبانی اقتصاد مقاومتی است.
عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق‌(ع) تصریح کرد: ستاد فرماندی اقتصاد مقاومتی دولت برخلاف اقتصاد مقاومتی عمل می‌کند و ما از مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌خواهیم که بر روند این ستاد نظارت کرده و آن را بررسی کند.
وی گفت: مشخصاً‌ شکل جدید قرادادهای نفتی با دو بند از سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی معارض است؛ در بند 15 که به افزایش ارزش افزوده  پرداخته و قسمت آخر بند 22 دانشیار اقتصاد در این خصوص اعلام کرد در شکل جدید قراردادهای نفتی، توان تولید داخل و ظرفیت‌هایی که در طول ده‌ها سال گذشته فعالیت داشته‌اند نادیده گرفته و منوچهری، معاون شرکت نفت نیز در دفاع از IPC و پاسخ به این سؤال که اگر توتال میدان را ترک کند، چه می‌کنید؟ اعلام می‌کند که مشکلی پیش نمی‌آید و آن را به پتروپارس می‌دهیم و پتروپارس این توانمندی را دارد.
عبدالملکی به این اظهارات پرداخت و با طرح پرسشی اعلام کرد که اگر شرکت‌های داخلی توانمند هستند پس چرا باید پروژه را به شرکت‌های خارجی بدهیم؟
دانشیار اقتصاد با تأکید بر این مطلب که شرکت توتال مشهور به برداشت غیرصیانتی است و برای اینکه سود خود ماکزیمم شود، نوع برداشتش را طوری تنظیم می‌کند که در بلندمدت مخزن را تخلیه کند، گفت: با توجه به قسمت‌آخر بند 22 و مدیریت واکنش هوشمند به مخاطرات، خارجی‌ها ما را مدیریت می‌کنند و از لحاظ سیاسی ما امتیازات بیشتری به آنها داده و هراس بیشتری از تحریم‌ها داریم؛ جریان تحریم‌ها و اتفاقاتی را که در چارچوب IPC و توتال برای ما خواهد افتاد ما از پیش مطرح کرده و هشدار داده‌ایم.
وی ادامه داد: شرکت ملی نفت می‌گوید که 10 قرارداد بزرگ تا آخر سال تنظیم کرده که اگر به هر دلیلی یکی از شرکت‌ها کار را متوقف کند و بگوید که بقای تحریم‌ها مانع از امکان فعالیت ما می‌شود، به‌طور قطع وزارت نفت درخواست برجام دیگری می‌دهد و به دولت اعلام می‌کند که منابع اصلی ما نفت و گاز است و بیایید در مورد بحث منطقه، موشکی و... صحبت کنیم.
عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق‌(ع) به استدلال دولتی‌ها اشاره کرد و گفت: استدلال اینکه می‌توانست بدتر باشد، دارد به فرهنگ تبدیل می‌شود؛ وقتی در ایام انتخابات صحبت می‌کردیم، کسانی که سینه‌چاک روحانی بودند آخرین حرفشان این بود که نه! روحانی خوب نیست، اما می‌توانست بدتر باشد؛ در مورد IPC نیز می‌گویند از 50 تا 60 میلیارد مقداری به ما می‌رسد که خوب است.
عبدالملکی ادامه داد: سونومی قراردادهای جدید در راه است و در ارتباط با جذب سرمایه در کشور اصرار است که از خارج وارد شود؛ یک ابهامی که در این زمینه مطرح است،‌ این است که چرا آقای زنگنه علقه بسیار شدیدی به شرکت توتال دارد؟ چرا توتال؟ چرا در فاز 11؟ کسی بررسی کند، شاید توجیهی پیدا کند.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchq-nw.23n-vdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها