تاریخ انتشار :شنبه ۳۱ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۲۷
رئیس دادگستری شهرستان سرباز با اشاره به آمار بالای پرونده های مواد مخدر در این شهرستان گفت: 70 درصد از پرونده های طلاق در این خطه موضوع مواد مخدر است.
بیکاری، بزرگترین عامل اعتیاد در کشور/ 80 درصد طلاق ها ریشه در مواد مخدر دارد
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، باز هم همان حکایت همیشگی؛ دخالت بزرگترها، نارضایتی جنسی، مدیریت مالی و اعتیاد چهار عامل اصلی طلاق در جامعه امروزی تلقی می شوند. به گونه ای که طلاق از جمله معضلاتی است که این روزها تحت عواملی همچون چشم و هم چشمی، توقعات بی جا، مشکلات اقتصادی، اعتیاد، بیکاری، دخالت بی دلیل خانوده ها در امور زندگی و غیره قرار گرفته است.
معضلی که نه تنها تاثیرات وعواقب منفی آن بر روی همسر بلکه بر روی فرزندان نیز به وضوح قابل مشاهده است.
 
اعتیاد یک بیمارى اجتماعی است
رئیس دادگستری شهرستان سراوان اظهارکرد: مواد مخدر نقشی مستقیم در تخریب و نابودی بنیان خانواده و به طور قطع می توان گفت 20 درصد از پرونده های این شهرستان به بحث مواد مخدر ربط دارد.
محمد عزیزی پور با بیان اینکه اعتیاد یک بیمارى اجتماعی است که عوارض جسمى و روانى را در پی دارد، افزود: حدود 80درصد از پرونده‌های طلاق در سراوان علتی جز مواد مخدر ندارد و در سایر جرایم نیز رد پای مواد مخدر همیشه وجود دارد.
وی افزود: متاسفانه تاکنون برنامه خاصی در راستای پیشگیری از اعتیاد و حمل مواد مخدر در این شهرستان اجرا نشده بلکه تنها فعالیت های فرهنگی با همکاری دادگستری از جمله حضور در نمازهای جمعه اهل سنت و تشیع و آگاه سازی مردم صورت گرفته است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: کمپ های ترک اعتیاد محدودی در این شهرستان وجود دارد که با توجه به وفور موارد مخدر در شهرستان این کمپ ها جوابگوی نیاز مردم شهرستان نیست و نبود مراکز بازپروری و ترک اعتیاد و عدم وجود محلی مناسب برای نگهداری معتادین ازعمده مشکلات سراوان در راستای پیشگیری از این سوءمصرف مواد مخدر است.
 
علل70 درصد از طلاق شهرستان مواد مخدر است
رئیس دادگستری شهرستان سرباز نیز با اشاره به آمار بالای پرونده های مواد مخدر در شهرستان اظهار داشت: 70 درصد از پرونده های طلاق در شهرستان موضوع مواد مخدر است که به صورت مستقیم مربوط به اعتیاد زوج می شود و یا به صورت غیر مستقیم در اثر زندانی شدن زوج به دلیل قاچاق مواد مخدر منجر به طلاق می شود.
موسی معین الغربایی ادامه داد: عمده ترک انفاق ها، ضرب و شتم همسر وغیره ناشی از اعتیاد است.
وی تصریح کرد: در دادگاه این شهرستان صرفا پرونده های مواد مخدر که مجازاتی تا 10 سال حبس را برابر قانون در پی دارد صلاحیت رسیدگی دارند و به دلیل نزدیکی مرز و کشفیات بالای مواد مخدر ماهانه حدود 40تا60پرونده به محاکم قضایی ارجاع می شود که از این تعداد تنها یک سوم در شهرستان رسیدگی می شود وعمده پرونده های مواد مخدر شهرستان درمرکز استان رسیدگی می شود.
معین الغربایی با اشاره به کثرت معتادان در شهرستان سرباز گفت: به دلیل این کثرت حضور مواد مخدر در پرونده های وارده به امری عادی منجر شده و تقریبا در کنار تمامی جرایم مواد مخدر نیز وجود دارد.
این مسئول قضایی اذعان کرد: مواد مخدر خود به تنهایی زمینه ساز سایر جرایم است به گونه ای که دیگرجرایم به چشم نمی آید و حضور موادر مخدر در این شهرستان با وجود مرزی بودن و کثرت مواد به حضوری طبیعی تبدیل شده است.
وی با اشاره به نقش علما و بزرگان در راهنمایی مردم و آشنایی آنها با خطرات و تهدیدات مواد مخدر در جامعه بیان کرد: علما همیشه دراین رابطه نگران بوده اما نگرانی صرف به تنهایی کافی نیست بلکه باید برای ریشه کن شدن این معضل اجتماعی همه مردم و مسئولین با عزمی راسخ پا به میدان بگذارند.
رئیس دادگستری شهرستان سرباز خاطرنشان کرد: عمده فعالیت در راستای پیشگیری از اعتیاد  باید در سه مورد خلاصه شود که مورد اول گسترش آموزش ها دوم گسترش اشتغال و مورد سوم برخورد و مجازات با قاچاقچیان مواد مخدر است.
وی با بیان اینکه نبود شغل از علل اصلی روی آوردن افراد به سوی اعتیاد است، گفت: بنده در دیدار با فرمانده سپاه سلمان نیز بحث اشتغال را به عنوان عامل اصلی گرایش به سمت جرم و جنایت عنوان کرده و رسیدگی به موضوع اشتغال را عامل اصلی پیشگیری از جرم و جنایت عنوان کرده و خواستار ورود نیروهای بسیج و سپاه به این حوزه شدم.
وی گفت: کارگروه کاهش آسیب های خانواده در شهرستان راه‌اندازی شده که در طول ماه مبارک رمضان جلسات متعددی داشته و بروشورهایی نیز در این رابطه در سطح شهرستان تهیه  و توزیع شده است.
این مسئول خاطرنشان کرد: متاسفانه با توجه به محروم بودن شهرستان، کثرت تعداد بیسوادان استفاده از وسایل کمک آموزشی همانند بروشورو کتابچه مانند سایر شهرستانها برد آموزشی ندارد و مهمترین مسئله در این مقوله تقویت اداره بهزیستی و همچنین نهادهای حمایتی دیگر مثل کمیته امداد است.
وی ادامه داد: از جمله نیاز های این شهرستان در راستای کاهش مواد مخدر وجود یک کارگروه آموزشی زیر نظر کارگروه پیشگیری از اعتیاد است که بتوان با کمک افراد تحصیل کرده شهرستان متشکل از آقا و خانم با حضور در روستاها  مردم را از خطرات اعتیاد و مواد مخدر آگاه ساخته ونیز منابع آموزشی را در اختیارافراد متقاضی این قرار دهند.
وی با اشاره به زبان محلی مردم منطقه و روستایی بودن92 درصد از قسمت های مختلف شهرستان سرباز، گفت: پیشنهاد ما در این راستا اختصاص بودجه ای آموزشی به متقاضیان آموزش به مردم بومی و محلی منطقه که تسلط کافی به زبان فارسی را ندارند است  تا با بیانی شیوا و قابل فهم برای این افراد آنها را  این راستا آگاه سازند.
 
مواد مخدر شاخص ترین علل آسیب های اجتماعی
رئیس دادگستری کنارک مواد مخدر را یکی از شاخص ترین علل آسیب های اجتماعی عنوان کرد و افزود: در بیشتر جرایم و آسیب ها از جمله طلاق، قتل و اعتیاد حاصل مصرف مواد مخدر است.
حمید رضا رنجبر قاسمی ادامه داد: سرقت و مواد مخدر از بیشترین پرونده های ورودی به محاکم قضایی این شهرستان است که در بحث سرقت نیز می توان گفت 70 درصد آن علتی جز مواد مخدر واعتیاد سارقین نیست.
وی با اشاره به نقش مواد مخدر در فروپاشی خانواده ها، افزود: مواد مخدر بعد از دخالت خانواده ها دومین علت طلاق درشهرستان کنارک است.
قاسمی تصریح کرد: در راستای پیشگیری از اعتیاد در شهرستان برنامه های پیشگیری از وقوع جرم اجرا و کارگروه پیشگیری از اعتیاد نیزتشکیل شده است.
وی با اشاره به کمبودهای موجود در این حوزه گفت: آموزش و آگاه سازی خانواده ها در این بخش عاملی برای کاهش اینگونه آسیبه ها است و بهسازی خانواده های آسیب دیده نیز ازبهترین روشها برای پیشگیری از روی آوردن دوباره به اعتیاد و اینگونه مسائل است.
 
منبع: جوان
انتهای پیام/
 

 
https://www.asrehamoon.ir/vdccoeqo.2bqe18laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها