ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> ذخیره گروه خونی O منفی کافی نیست مشارکت ضعیف بانوان سیستان و بلوچستان در امر اهدای خون | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۲۰
رئیس سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: در حال حاضر 62 درصد اهدا کنندگان به طور مستمر در سیستان وبلوچستان خون اهدا می کنند که 94 درصد اهدا کنندگان آقا و 7 درصد خانم هستند.
ذخیره گروه خونی O منفی کافی نیست/ مشارکت ضعیف بانوان سیستان و بلوچستان در امر اهدای خون
 سهیلا خسروی در گفت‌وگو با خبرنگار عصرهامون با بیان اینکه سال گذشته 71 هزار واحد خونگیری در استان انجام شده است، اظهار داشت: نیاز روزانه بیماران به خون و فراورده های خونی 350 واحد است.

وی با بیان اینکه خون از 2 تا3 فراورده تهیه می شود، گفت: سازمان انتقال خون استان در زمینه فراورده های پلاسمایی مثل پلاکت و پلاسما هیچ مشکلی ندارد و تمام نیازهای خونی را در خود استان تامین می کند اما در زمینه گلبول قرمز متراکم همیشه کمبود وجود دارد که در این زمینه 25 درصد کمبود گلبول قرمز متراکم را باید از شبکه خونرسانی کشور تهیه کنیم.

این مسئول در تکمیل مطلب فوق بیان کرد: در سال گذشته علاوه بر 71 هزار واحد خون که در استان موجود بود 21 هزار واحد گلبول قرمز متراکم نیز از شبکه خونرسانی کشور دریافت کردیم.

وی با بیان اینکه نیاز استان به همه گروه های خونی به یک اندازه است، ادامه داد: هر بیمار باید گروه خونی خاص خودش را دریافت کند و به همان نسبت که فراوانی گروه های خونی در اهدا کنندگان داریم به همان نسبت هم در بیماران داریم اما با این وجود گروه های خونی منفی همیشه کمتر از دیگر گروه های خونی هستند، برای مثال از هر 100 نفر اهدا کننده ممکن از 4 درصدشان گروه خونی منفی داشته باشندکه به همین شکل مصرفشان هم کمتر است به خصوص گروه خونی O منفی که در مواقع بحران بیشتر نیاز است به همین دلیل ضرورت داشتن ذخیره خونی O منفی در استان خیلی زیاد است.

این مسئول تصریح کرد: در حال حاضر 62 درصد اهدا کنندگان به طور مستمر در سیستان وبلوچستان خون اهدا می کنند که 94 درصد اهدا کنندگان آقا و 7 درصد خانم هستند.

رئیس سازمان انتقال خون استان با بیان اینکه اهدا کننده مستمر فردی است که حداقل دو مرتبه در سال خون می دهد، خاطرنشان کرد: تعداد بالای اهدا کنندگان خون نشان دهنده این است که سازمان انتقال خون در نگهداری اهدا کنندگان موفق بوده زیرا فردی که جهت اهدای خون مراجعه می کند اگر برخورد و خدمات خوبی دریافت نکند برای بار دوم مراجعه نمی کند.

وی وجود نگرش های منفی در استان، ترس از خون دادن، ضعف بدن در اثر خون دادن، کم خون شدن، ترس از سوزن و ترس از بیمار شدن را از جمله عواملی عنوان کرد که باعث شده مردم سیستان وبلوچستان کمتر در بحث اهدای خون مشارکت داشته باشند.

خسروی با بیان اینکه برخی از پزشکان معتقدند خون دادن باعث بروز بیماری می شود، اظهار داشت: باید به سواد پزشکی که این حرف را بزند شک کرد، چراکه امروزه اهدای خون در تمام دنیا در حال انجام شدن است به گونه ای که شاخص اهدای خون در کشور های پیشرفته 35 در هر هزار نفر جمعیت است بنابراین اگر مشکلی وجود داشت این کار با این فراوانی انجام نمی شد.

وی در ادامه بیان کرد: انجام معاینات پزشکی با دقت بالا در سازمان انتقال خون، بررسی و ارزیابی تاریخچه پزشکی و تاریخچه رفتارهای پرخطر اهدا کنندگان و همچنین انجام آزمایشات دقیقی که با بهترین روش های غربالگری روی خون ها انجام می شود از جمله عواملی است که سلامت خون های اهدایی را تضمین می کند.

وی ادامه داد: از هر 100 نفر که به سازمان انتقال خون مراجعه می کنند 20 نفر به علت های مختلف که هم برای خودشان و هم برای گیرنده خون اشکال دارد، کنار گذاشته می شوند با این حال نمی توان گفت خطر انتقال از طریق خون صفر است اما به قدری کاهش دارد که ما طی سالهای اخیر هیچگونه مورد بروز بیماری در هیچ یک از بیماران تالاسمی که مرتب خون دریافت می کنند مشاهده نکردیم پس این نشان دهنده سلامت خون است.

خسروی با بیان اینکه مسلما انگیزه اهدا کنندگان خیلی بیشتر از این است که بخواهند به شکل خاصی از آنها تشکر کنند، اظهار داشت: جهت تشکر و قدردانی از اهدا کنندگان سعی می شود تا جایی که امکان دارد در کارشان تسریع شود و تا حدی که در توان سازمان انتقال خون است تقدیر و تشکر انجام می شود، گرچه افرادی که با انگیزه انسان دوستانه و برای رضای خدا برای اهدای خون مراجعه می کنند هدفشان بالاتر از این است که بخواهیم اجرشان را با چیز دیگری مقایسه کنیم.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcir3a3.t1aqp2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما