تاریخ انتشار :چهارشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۱:۳۰
بابایی از ناشران و دستگاه های دولتی خواست که نسبت به تبلیغ و توزیع مناسب این کتاب ها تلاش کنند.
فاتحان قدس شریف، فرزندان حیدر کرار هستند
به گزارش سرویس ایثار و شهادت  عصرهامون به نقل از مشرق، کتاب های «زیر پوست جنگ» و «روزی روزگاری القاعده» که اخیرا از سوی نشر نارگل به چاپ رسیده، با حضور جمعی از علاقمندان و اصحاب قلم و رسانه در مرکز تبادل کتاب رونمایی شد.
گلعلی بابایی: دستگاه های دولتی برای تبلیغ و توزیع این کتاب ها تلاش کنند
در آغاز این مراسم، سردار گلعلی بابایی از نویسندگان و پژوهشگران دفاع مقدس با اشاره به سالگرد پذیرش قطعنامه 598 از سوی ایران گفت: جنگ تحمیلی دو لایه دارد که یکی از آن ها به روایت رزمندگان ایرانی بیان می شود و لایه دیگرش، به روایت سربازان و فرماندهان عراقی و بعثی است. این لایه دوم از اهمیت زیادی برخوردار است و باید به آن پرداخته شود.

بابایی افزود: سال 67 کتاب هایی با عنوان اسرار جنگ تحمیلی به روایت اسرای عراقی و به همت آقایان سرهنگی و بهبودی منتشر شد که بسیار مفید بود اما چون به روایت کسانی بود که در ایران اسیر بودند، نمی شد به طور کامل به روایت های آن اعتماد کرد. بیشتر حرف های این اسیران شعاری بود؛ اما به تازگی خاطراتی از برخی فرماندهان عراقی منتشر می شود که در خارج از عراق زندگی می کنند و به همین خاطر ملاحظات امنیتی کمتری دارند و حرف هایشان منطقی تر و مستندتر است و برای همین می شود تا حدود زیادی آن نیمه پنهان را کشف کرد.
نویسنده دفاع مقدس با اشاره به اینکه خیلی از موارد مطرح شده از سوی فرماندهان عراقی اگر از زبان ما بیان شود، به سالهای زیادی نیاز دارد تا مورد قبول جامعه واقع شود گفت: بیان مطالب از سوی این مقامات، کار را برای ما راحت می کند و کتاب «زیر پوست جنگ» از جمله این ظرفیت هاست. مثلا دوگانگی تصمیم های صدام و اینکه جنگ تحمیلی یک برنامه از پیش تعیین شده از سوی صدام بوده را به خوبی می شود از لابلای این کتاب ها اثبات کرد. حتی بیان ویژگی های رزمندگان ایرانی و شجاعتشان نیز از زبان این افراد خواندنی تر و جذاب تر است. مثلا یکی از فرماندهان عراقی در جایی به طرح ریزی دقیق عملیات شرق دجله (خیبر) اشاره کرده و گفته بود که این عملیات طرح خوبی داشت اما امکانات ایران برای اجرای آن کافی نبود.
گلعلی بابایی به مواضع ضد ایرانی سه مقام عراقی و مصاحبه کنندگان که در کتاب «زیر پوست جنگ» به آن ها پرداخته شده اشاره کرد و گفت: این افراد در گفتگوهایشان تلاش دارند که ایران را تحقیر کنند اما از دل صحبت هایشان مطالبی افشا می شود که ایران را بالا می برد.
نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس در پایان با تشکر از نشر نارگل به عنوان یک نشر خصوصی که زحمات انتشار این کتاب را متحمل شده و برای آن سرمایه گذاری کرده است، از ناشران و دستگاه های دولتی خواست که نسبت به تبلیغ و توزیع مناسب این کتاب ها تلاش کنند.
محمدعلی صمدی: فاتحان قدس شریف، فرزندان حیدر کرار  /بنیادگرایی اهل سنت بدون شک تحت تاثیر انقلاب اسلامی بوده است
در ادامه این مراسم محمدعلی صمدی از نویسندگان و پژوهشگران دفاع مقدس که نظارت محتوایی این کتاب ها را نیز برعهده داشته است درباره کتاب «روزی روزگاری القاعده» سخنانی بیان کرد.

صمدی به سابقه شکل گیری این کتاب پرداخت و گفت: حدودا 4 سال قبل، بخشی از خاطرات یک عضو جدا شده از القاعده را دیدم و خواندم اما نتوانستم همه آن ها را پیدا کنم. پس از مدتی بخش هایی از این مطلب در سایت خبری جهان نیوز منتشر شد. با مذاکراتی که با آقای وحید خضاب داشتم با کمک نشر نارگل فضا را آماده کردم تا این مطلب به صورت یک کتاب مستقل منتشر شود.
نویسنده کتاب «تکرار یک تنهایی» افزود: در فضای ذهنی ایرانی ها اشتباهات زیادی درباره القاعده و گروه های تکفیری وجود دارد و روایت های غلطی درباره آن ها بین ما گسترش پیدا کرده است. مطالعه کتاب «روزی روزگاری القاعده» خارج از این فضای مرسوم بود و می توانست واقعیت هایی را آشکار کند و همین باعث اهمیت این کتاب می شود.
صمدی به دو دیدگاه و برخورد با موضوع القاعده در داخل کشور اشاره کرد و گفت: در کشورمان برخی افراد از القاعده برای مخالفت با جمهوری اسلامی استفاده می کنند و گروه دوم که جبهه نیروهای انقلاب هستند هم دچار دودستگی هستند. برخی از آن ها در فضای اختلافات مذهبی هستند و مدام بحث شیعه و سنی را داغ می کنند و بعضی نیز به رغم تلاششان نمی توانند موضوع القاعده را هضم کنند.
این نویسنده افزود: کتاب «روزی روزگاری القاعده» به درد نیروهای انقلابی می خورد تا عقبه ماجرای القاعده را بدانند و ریشه آن چیزی که در جهان اسلام در حال رخ دادن است را پیدا کنند.
صمدی به قدیمی ترین ریشه معاصر القاعده اشاره کرد و افزود: اخوان المسلمین قدیمی ترین ریشه معاصر القاعده و تکفیری ها است که جدا از «حسن البناء»  به عنوان بنیانگذار، تئوریسینی به نام «سید قطب» دارد.

وی برخی استنتاج های اهل سنت از سید قطب را تا حدودی شبیه برداشت های گروه هایی از شیعیان مانند گروهک فرقان و منافقین خلق از دکتر علی شریعتی دانست و گفت: او مدتی در آمریکا زندگی کرد و به مصر آمد و در آنجا زندانی شد. در این زمان مجموعه کتاب هایی در تفسیر قرآن نوشت و نقشه راهی را ترسیم کرد که بخشی از تکفیری ها بر اساس اندیشه های او راه خودشان را تعریف کردند. البته او مبارزه کرد و در نهایت با اعدام به شهادت رسید.
سخنران مراسم رونمایی ادامه داد: بن لادن یک آدم کاملا مدرن و باسواد است. ثروت کلانی هم داشته و بر اساس برنامه مشخصی حرکت می کرده است. آدمی مثل بن لادن که خیلی هم تلاش داشته تا صفش را از سعودی جدا کند و بدون شک تمامی جهان اسلام، از جمله بنیادگرایی اهل سنت تحت تاثیر انقلاب اسلامی بوده است.
صمدی تصریح کرد: بن لادن ابتدا در قیام سلفیون حجاز علیه آل سعود در مسجدالحرام همکاری هایی داشت و پس از اشغال افغانستان توسط شوروی به این کشور رفت  تا با شوروی به عنوان نماد کفر مبارزه کند و بی شک در این مسیر از سرویس های جاسوسی آمریکایی نیز کمک هایی به او شد اما نمی شود او را مزدور آمریکا دانست.
این پژوهشگر تاریخ معاصر با تشریح سلفی گری به معنای رجوع به صحابه سلف گفت: سلفی ها منابع گسترده ای دارند و با لشگری از افراد ریز و درشت با نام «صحابه» روبرویند که هر کدامشان مدل و رفتار خاص خودشان را داشته اند و این تکثر و تعدد باعث مشکل است.

صمدی درباره بن لادن ادامه داد: او پس از خروج شوروی از افغانستان به بوسنی و هرزگوین رفت و هسته های اولیه تشکیلاتی که امروزه به عنوان القاعده شهرت دارد و در جهان پراکنده شده، در حقیقت، آن جا را تشکیل داد. برخی اختلافات در این مرحله باعث جدایی «ایمن دین» (راوی کتاب «روزی روزگاری القاعده») از القاعده می شود.
این نویسنده تصریح کرد: در بین منابع موجود درباره القاعده، هزاران مطلب مهمل و بی اساس وجود دارد که آقای خضاب توانسته یکی از بهترین و مستندترین مطالب را انتخاب کند که این انتخاب، ارزشمند است.
صمدی در پایان گفت: تمام اهل سنت ابتدا تحت تاثیر انقلاب اسلامی ایران بودند و باید بررسی کنیم که کدام کم کاری ها، فاصله امروز ما و بخشی از بنیادگرایان اهل سنت را ایجاد کرده است. بخشی از این بنیادگرایان دارای استضعاف فکری هستند و باید نگاهمان را نسبت به آن ها عوض کنیم. بالاخره جنگ سوریه هم تمام می شود و نسبت بین شیعه و سنی همچنان برقرار است و ما مکلفیم با اهل توحیدند تعامل و همکاری داشته باشیم. به نظر من در نهایت، بی شک فاتحان قدس شریف، فرزندان حیدر کرار هستند اما اهل سنت هم ساکنان قدس شریف خواهند بود و ما باید با این ساکنان نسبت خود را داشته باشیم.
وحید خضاب: قطعنامه 598 عملیات یکنفره حضرت امام بود
در پایان این مراسم نیز وحید خضاب به عنوان مترجم کتاب های «زیر پوست جنگ» و «روزی روزگاری القاعده» سخنانی بیان کرد و درباره کتاب «روزی روزگاری القاعده» گفت: ابتدا انتشار این مطالب را به صورت بخش های کوتاه در سایت خبری جهان نیوز آغاز کردم که با استقبال خوبی مواجه شد و تصمیم گرفتم آن را به صورت کتابی مستقل منتشر کنم.

این مترجم جوان افزود: طبق توصیه اسلام باید در هر کاری عدالت داشته باشیم و حتی درباره تکفیری ها هم باید با عدالت صحبت کنیم که این کتاب برای ایجاد این نگاه عدالت آمیز به خواننده کمک می کند.
خضاب درباره کتاب «زیر پوست جنگ» هم گفت: این فقط بخش هایی از سخنان این مقامات عراقی درباره ایران بود که در کتاب آمده و عمده مطالب بیان شده از سوی آن ها درباره وضعیت داخلی عراق و صدام هنوز باقی است که امیدوارم آن ها را هم در فرصت مناسبی ترجمه کرده و به صورت کتاب مستقل عرضه کنم.

خضاب نیز در پایان با اشاره به سالگرد پذیرش قطعنامه 598 آن را عملیات یکنفره حضرت امام دانست و تصریح کرد: این اقدام یکی از موفق ترین عملیات های دوران دفاع مقدس است اگر چه با مخالفت هایی در داخل و خارج مواجه شد اما با گذر زمان روشن شد که تصمیمی دقیق و عالمانه بوده است.

رونمایی کتاب های «زیر پوست جنگ» و «روزی روزگاری القاعده» با اهدای یکی از این کتاب ها به صورت رندمی به حاضران تمام شد و از حاضران خواسته شد در صورت جذابیت کتابی که در دست دارند، کتاب دیگر را از کتابفروشی های معتبر خریداری کنند.
  https://www.asrehamoon.ir/vdcjxyeh.uqeayzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما