تاریخ انتشار :يکشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۲۲
بر اساس آخرین رتبه بندی صورت گرفته توسط وزارت بهداشت، غلظت نیترات و نیتریت در محصولات ۱۳ برند تولید کننده آب آشامیدنی بالاست و از کمترین کیفیت برخوردارند.
۱۳برند بیشترین آلودگی به نیترات را دارند +سند
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از مشرق، براساس آخرین رتبه بندی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، تنها ۲۰ محصول از برند های مختلف آب آشامیدنی بسته بندی در ایران دارای کمترین میزان نیترات و نیتریت شناخته شده اند. بر اساس این گزارش که به رتبه بندی آب های آشامیدنی و معدنی بسته بندی بر اساس شاخص های prps و غلظت نیترات و نیتریت در منع آب پرداخته است، ۷۷ برند آب آشامیدنی مورد آزمایش قرار گرفته اند که از این تعداد ۱۳ برند تولید کننده آب آشامیدنی بطری در کشور از کمترین کیفیت و بالاترین میزان غلظت نیترات و نیتریت برخوردار بوده اند.
دو سال قبل بود که برای اولین بار داستان آلودگی آب های معدنی و آشامیدنی بطری بر سر زبان ها افتاد و آب معدنی دماوند به علت آلودگی بیش از حد استاندارد پلمب شد و درنهایت این وزارت بهداشت بود که با انتشار اسناد آلودگی محصولات آب معدنی دماوند از وجود میکروب سودوموناس در محصولات دماوند پرده برداشت. حال گویا انتشار سالیانه آلودگی آب های معدنی و آشامیدنی بسته بندی به موادی چون نیترات و نیتریت به روندی معمول تبدیل شده است. سازمان غذا و دارو در آخرین روزهای خرداد ماه میزان آلودگی محصولات بیش از ۷۰ کارخانه تولید آب معدنی و آشامیدنی را بر اساس بررسی های منتهی به پایان سال ۹۵ اعلام کرده است.



بر اساس این گزارش ها که البته نسخه ای از گزارش آلودگی آب های آشامیدنی نیز در اختیار مشرق قرار دارد، ۷۷ محصول به عنوان آب آشامیدنی بطری در بازار توزیع می شود که از این تعداد تنها ۲۰ محصول از کمترین میزان غلظت نیترات و نیتریت برخوردار است. این ۲۰محصول از کمترین میزان آلودگی برخوردارند. در همین گزارش ۱۷محصول نیز در رتبه B قرار گرفته اند و ۲۷ محصول نیز کیفتی معادل درجه سه کسب کرده اند.
نکته حائز اهمیت وجود انتخاب ۱۷ برند آب آشامیدنی بطری به عنوان کم کیفیت ترین محصولات تولیدی است که در رتبه بندی وزارت بهداشت رتبه D را به خود اختصاص داده اند و مشخص نیست آیا همچنان مجوز توزیع آب های تولیدی خود را در بازار و جامعه دارند یا قرار است برای ارتقاء جایگاه این آب معدنی ها، فکری شود.
در این بین محصولاتی مانند آب آشامیدنی بینالود، ایشمک، سیرانا و ترنم به چشم می خورد. البته گزارش منتشره توسط وزارت بهداشت تنها به رتبه بندی آب های آشامیدنی بسته بندی پرداخته و مشخص نیست چند برند و محصول از تولید کنندگان آب معدنی بسته بندی نیز به وضعیتی مشابه ۱۳شرکت تولید کننده آب آشامیدنی دچار باشند.
  https://www.asrehamoon.ir/vdchvvnw.23nqidftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما