تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۵۹
با آغاز تبخیرآب دریاچه هامون موجی از بیکاری بار دیگر هامون نشینان را فرا می گیرد وصیادان بار دیگر باید برای ماهی ها مرثیه خوانی کنند و برای دیدن دوباره هامون تا سال دیگر صبر کنند.
ماهی ها در خاک، ابتکار در خواب/ آغاز فاجعه مرگ هزاران ماهی و بیکاری صدها صیاد+ فیلم
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، هر سال با شروع فصل تابستان و آغاز فصل گرما باید منتظر شنیدن اخبار و گلایه های صیادان سیستانی بود . در حالی رنج بی آبی، خشکسالی و تشنگی عرصه زندگی را بر مردم محروم و سخت کوش این منطقه تنگ کرده که در خواب مسئولین محیط زیست هر ساله شاهد مرگ هزاران و یا میلیون ها ماهی هستیم. 
 
علی ای حال طی روزهای اخیر مرگ شماری از ماهیان در سد سیستان بار دیگر نگرانی را در بین دوستداران محیط‌زیست و صیادان به وجود آورده است.
پس از ارسال کلیپی از سوی برخی از مخاطبان عصرهامون خبرنگار این پایگاه خبری جهت پیگیری این موضوع در تماسی که با محبعلی سیستانی مدیر کل شیلات سیستان و بلوچستان داشت، وی قول پیگیری این موضوع را داد.
 
در ادامه پیگیری ها در تماسی که صبح امروز خبرنگار این پایگاه خبری بار دیگر با محبعلی سیستانی مدیر کل شیلات سیستان و بلوچستان(آبهای داخلی) داشت، وی از جمع آوری ماهی های گرفتار در گودال های اطراف سد سیستان توسط گروه های صیادی و کارکنان این اداره خبر داد.
 
جمع آوری ماهی های گرفتار در گودالهای اطراف سد سیستان
وی افزود: با توجه به گزارشات رسیده و انتشار کلیپی در کانال تلگرامی پایگاه خبری عصرهامون مبنی بر گرفتار شدن تعدادی ماهی در گودال های اطراف سد سیستان گروه اعزامی از اداره کل شیلات این منطقه به همراه صیادان محلی نسبت به جمع آوری ماهیان اقدام کردند.
 
سیستانی ادامه داد: 90 درصد این ماهی ها طبق بررسی های صورت گرفته توسط کارشناسان از نوع "آمورچه" و "کاراس" هستند که در کل وزنشان به 20تا30گرم نمی رسد و فاقد ارزش اقتصادی برای پرورش هستند براین اساس این گونه ها خشک شده و به کارخانه های پودر ماهی انتقال داده می شود.
 
ماهی های دارای ارزش اقتصادی در بین استخرهای پرورش ماهی توزیع شد
مدیر کل شیلات سیستان و بلوچستان ادامه داد: گونه هایی که دارای ارزش اقتصادی می باشد نیز در صورتی که دارای وزن ایده آل باشد به بازار فروش انتقال می شود و در غیر این صورت در بین استخرهای پرورش ماهی توزیع می شود.
این مقام مسئول با اشاره به قطع بودن آب ورودی به رودخانه هیرمند و تالاب هامون اظهار کرد: براساس برنامه ریزی انجام شده، تمهیداتی از سوی اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان(آبهای داخلی) اندیشیده شده تا در صورت مشاهده هر گونه ماهی که درون رودخانه ها و دریاچه بین المللی هامون وجود دارند جمع آوری شوند.
 
با این حال تعداد بچه ماهی هایی که رو به مرگ می روند هیچگاه مشخص نمی شود اما میلیون ها بچه ماهی در حالی تلف می شوند که هر ساله مسئولین محیط زیست شاهد این فاجعه بزرگ هستند و تا کنون هیچ راهکاری برای عدم تکرار آن ایفا نکرده اند.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchwvnw.23nqxdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما