تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۳۴
یکی از مهمترین سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در برنامه ششم توسعه، موضوع حبس‌زدایی است که در همین راستا شهرستان نیکشهر به عنوان پیشرو در اجرای این مهم، بیشتر آمار صدور رای در خصوص مجازات های جایگزین حبس در سیستان و بلوچستان را به خود اختصاص داده است.
زندان تنها راه برخورد با مجرمان نیست/مجازات های جایگزین حبس، بهترین روش برای بازسازی شخصیت افراد
به گزارش عصرهامون، به نقل از پاپایا، حبس زدایی و کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها یکی از مهمترین مطالبات رهبر معظم انقلاب از مسئولان قضایی در سال‌های اخیر بوده است؛ در حالی که ابلاغ بخشنامه قبلی ساماندهی جمعیت کیفری در سال 92 منجر به کاهش 10 درصد جمعیت کیفری در طول سال‌های اخیر شده بود، حالا ابلاغ بخشنامه جدید در خصوص ساماندهی و کاهش جمعیت کیفری و تاکید بر استفاده از ظرفیت‌های قانونی موجود، چشم‌انداز جدیدی را برای کاهش بار زندان‌ها و جلوگیری از صدور احکام بی‌مورد حبس، باز کرده است.
یکی از مهمترین سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در برنامه ششم توسعه، موضوع حبس‌زدایی بود؛ بر این اساس در بند 64 این سیاست‌ها موضوع «بازنگری در قوانین جزایی به‌منظور کاستن از محکومیت به حبس و تبدیل آن به مجازات‌های دیگر و متناسب‌سازی مجازات‌ها با جرایم.» به عنوان یک دستور کار مهم قضایی، در طول برنامه ششم توسعه به قوای سه‌گانه ابلاغ شد.
 
ضرورت صدور بخشنامه کاهش زندانیان
علاوه بر تاکیدات رهبر معظم انقلاب و سیاست‌های کلی نظام در این خصوص، آنگونه که رییس سازمان زندان‌ها هم بارها اعلام کرده بود، سالانه حدود نیم میلیون نفر در زندان‌های کشور در رفت و آمد هستند که نیمی از این افراد کمتر از یک ماه در زندان می‌مانند.
به گفته اصغر جهانگیر، اگرچه طول مدت حضور این افراد در زندان‌ها کم است اما تاثیرات نامطلوب زندان بر خانواده این افراد از یک سو، و هزینه‌های بالای نگهداری این جمعیت در زندان‌ها، خسارت سنگینی برای کشور در پی دارد. با این شرایط، ابلاغ دستورالعمل ساماندهی و کاهش جمعیت کیفری، بیش از آنکه یک ضرورت قانونی و حقوقی باشد، یک ضرورت ملی و اجتماعی بود، تا با استفاده از ظرفیت قوانین موجود و اجرای این دستورالعمل بتوان شاهد کاهش جدی زندانیان بود.
 
آمادگی دادگستری استان‌ برای اجرای دستورالعمل
در همین راستا در بیشتر شهرهای استان سیستان وبلوچستان نیز این قانون در حال اجراست و شهرستان نیکشهر نیز یکی از شهرهای است که بیشتر آمار صدور رای در خصوص مجازات های جایگزین حبس را داراست.
در همین رابطه دادستان عمومی و انقلاب شهرستان نیکشهر در گفت وگو با خبرنگار پاپایا، با تاکید بر اینکه مجازات های جایگزین حبس روشی موثر در بازسازی شخصیت افراد دارد، اظهار داشت: زندان همواره به عنوان یکی از سنگین‌ترین مجازات‌های تعیین شده در قوانین هر كشور برای مقابله با افراد بزهکار در نظر گرفته شده است و هدف آن هم محدودیت و دور ساختن آنان از بطن جامعه و سلب آزادی برای تنبیه مجرمان است.
محسن گل محمدی افزود: اعمال مجازات های جایگزین، از نگاه  موافقان و مخالفان آن دارای مزایا و معایبی می باشد اما به طور کلی اجرای آن محاسنی دارد که قطعا ضعف های آن را پوشش می دهد.
وی بیان کرد: فرایند حبس یک زندانی انواع مختلف آسیب ها ازجمله، آسیب به اساس و بنیان خانواده ها، آسیب به نظام اقتصادی و مالی هر کشور، ارتباط مخرب با سایر زندانی ها در طول مدت محکومیت و بسیاری دیگر از این گونه آسیب ها را به همراه خواهد داشت که استفاده از مجازات های جایگزین حبس از بسیاری از خطرات و آسیب های فوق الذکر پیشگیری میکند.
دادستان نیکشهر با بیان اینکه اعمال این نوع مجازات ها تاثیر مستقیمی بر رفتار متهم دارد، خاطرنشان کرد: قرار دادن مجازات های جایگزین و استفاده از جزای نقدی و محرومیت های اجتماعی به جای حبس نقش مهمی در کاهش جمعیت کیفری و حبس زدایی دارد.
گل محمدی در پایان تصریح کرد:با عنایت به ویژگی های مثبت استفاده از این ظرفیت در آراء قضات به نظر می رسد ارائه آموزش های جامع و مستمر به همکاران قضایی و تعیین اهداف عالیه این روش تنبیهی از سوی مراجع ذیربط و ارائه دهنده آموزش در استفاده هرچه بیشتر قضات کشور از اینگونه مجازات‌ها راهگشا و مفید خواهد بود.
 
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcceiqo.2bqmo8laa2.html
منبع : پاپایا
نام شما
آدرس ايميل شما