تاریخ انتشار :جمعه ۲۰ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۲۱
عدم پرداخت سوخت یارانه ای از سوی وزارت نفت لنج داران چابهاری را زمین گیر کرد.
900 لنج صیادی چابهار زمین گیر شد/ مشکلات وزارت نفت و شیلات عامل این نابسامانی
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، در روز های اخیر تعدادی از لنج داران چابهار در تماس های متعدد خواستار پیگیری سوخت خود از مسئولین توسط این پایگاه خبری شدند.
یکی از لنج داران گفت: تعداد 900 لنج و شناور صیادی که به آن ها سوخت داده نشده زمین گیر شدند و نمی توانند به دریا بروند.
 
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر فصل ماهی های مهاجر بهترین فرصت برای صیادان است، ادامه داد: با این شرایط مسئولین سوخت به صیادان نمی دهند.
یکی دیگر از صیادان دلیل عدم سوخت دهی را مشکل اداره شیلات با وزارت نفت عنوان کرد و افزود: وزارت نفت سوخت به شیلات نمی دهد.
 
در تماسی که جهت پیگیری این موضوع خبرنگار اجتماعی عصرهامون با هدایت الله میرمرادزهی مدیر کل شیلات سیستان و بلوچستان داشت، وی با بیان اینکه صیادی سیستان و بلوچستان در سطح کشور در 2 سال متوالی رتبه اول را کسب کرده ، اظهار داشت: در سال 94 ، 231 هزار تن ماهی صید کردیم و رتبه اول کشوری را به دست آوردیم.
 
وی با بیان اینکه در سال 95 هم 250 هزار تن استحصال ماهیان صنعتی را داشتیم که رتبه اول را در سطح کشور به دست آوردیم، ادامه داد: طبق قانون ITC و استفاده از ظرفیت های فراساحلی دریا توانستیم مقدار ماهی کارخانه جات داخلی خود را در سطح کشور صادرات کنیم.
 
میرمرادزهی یکی از کارهای مهم با همکاری استاندار را پذیرش سند چشم انداز عنوان و خاطر نشان کرد: براساس این سند امورات در بحث برداشت میگو ، شروع 2 اسکله مثل تنگ ، شروع ساماندهی قایق کنارک ، افزایش ظرفیت جاده و برق گواتر و همکاری دامپزشکی انجام شده است که وضعیت خوبی در اداره شیلات استان اتفاق افتاده است.
 
مدیر کل شیلات سیستان و بلوچستان افزود: شرکت نفت ادعا بر این دارد که یارانه سوخت صیادها را برداریم و ما به صورت بانکه ای و آزاد سوخت بدهیم.
وی با بیان اینکه صیادان در بخش تولید و کمک به اقتصاد، معیشت و اشتغال تلاش شایانی کردند، تصریح کرد: حدود 24 هزار نفر به صورت مستقیم و 75 هزار نفر به صورت غیر مستقیم در صید و صیادی مشغول به کار داریم.
 
وی با بیان اینکه دولت در بخش کمک یارانه ای به تولید و کشاورزی باید یارانه ای را هم به شیلات اختصاص دهد، اضافه کرد: چون این ها استحصال از آب دریا دارند در بحث فراساحل و قانون ITC استفاده از ذخایر مشترک کشورها، ما جز 13 کشوری هستیم که که عضو استفاده از تن ماهیان دریا هستیم.
میرمرادزهی ادامه داد: بر این اساس طبق عضویتی که پرداخت می کنیم باید از آن ظرفیت و ذخایر برداشت کنیم که 2 فایده برای ما دارد یکی بازسازی و مرمت حوزه خود ما و دیگری بازسازی ظرفیت که می توانیم مقدار مورد نیاز ماهی صنعتی کارخانه جات خود ا از آن ذخایر تهیه کنیم.
 
مدیر کل شیلات سیستان و بلوچستان با بیان اینکه ما باید صیادانی را که از ذخایر مشترک محصول ما را تهیه می کنند تشویق کنیم، اظهار داشت: در این خصوص مکاتباتی با استاندار سیستان و بلوچستان و با اشرفی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری سیستان و بلوچستان داشتم که ایشان طی نامه ای دستور دادند و بنده بر اساس این نامه به شرکت نفت ابلاغ کردم تا مشکل حل شود.
 
وی افزود: در متن این نامه آمده است با توجه به نقش بالای فعالیت های صیادی در اشتغال پایدار و تامین مواد اولیه صنایع شیلاتی سوخت چابهار مبنی بر تامین سوخت ناوگان صیادی فراساحلی استان به نرخ یارانه ای مقتضی است دستور فرمایید با هدف تثبیت اشتغال و حفظ معیشت جامعه صیادی استان همکاری لازم را معمول دارند.
 
میرمرادزهی افزود: برنامه شیلات استان این است که بعد از بادها، طوفان ها و بادهای مانسون صیادان را راهی دریا کنیم که استمرار بحث تامین نیازهای کارخانه هایمان از لحاظ صید و صنعتی انجام شود.
 
مدیر کل شیلات سیستان و بلوچستان در پایان گفت: مشکل وزارت نفت پرداخت یارانه بود که بهترین صنف ما و پایدارترین شغلی که در این منطقه پا برجا نگه داشت بحث صید و صیادی است که قطعا باید مورد حمایت قرار بگیرد.
انتهای پیام https://www.asrehamoon.ir/vdchwxnw.23nqvdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما