تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۴۴
عضو هیئت موسس مزرعه آموزشی و تحقیقاتی و فناوری گل نرگس گفت: در حال حاضر 78 خانوار به صورت مستقیم با این مجموعه در ارتباط بوده و کار می کنند.
ایجاد اشتغال برای 118 نفر در مزرعه پرورش شترمرغ/ تجلی خودباوری در طرحهای اقتصادمقاومتی
به گزارش عصرهامون، غلامرضا نوری با بیان اینکه مزرعه آموزشی و تحقیقاتی و فناوری گل نرگس از 23 اسفند ماه سال 95 شروع به فعالیت کرد، اظهار داشت: هدف از راه اندازی و ایجاد این مجموعه عظیم که به نوعی بزرگترین خانواده مولد شتر مرغ محسوب می شود حرکت در راستای اقتصاد مقاومتی، حمایت از سرمایه سرگردان، اشتغال زایی سالم و پایدار و درون زا در  سیستان وبلوچستان می باشد زیرا این استان دارای ظرفیت های بسیار بالایی است که باید برای توسعه و تقویت آن تلاش کرد.
وی گفت: در این مزرعه تاکنون واحدهای تحقیقات قرقاول، شترمرغ مولد، جوجه شترمرغ، بلدرچین در پنج نژاد(افغانی، کانادایی، ژاپنی و آمریکایی)، کبک و دان مولد شترمرغ وجود دارد که علاوه بر کارهای آموزشی و تحقیقاتی، اقدام به پرورش گیاهان دارویی به لیمو، چای ترش، پونه(کاکوتی)، رزماری و آلوئه ورا کرده ایم که این گیاهان ارگانیک بوده و نیاز به سم پاشی ندارند.



عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان وبلوچستان و عضو هیئت موسس مزرعه آموزشی و تحقیقاتی و فناوری گل نرگس با بیان اینکه هر شترمرغ و تخم مرغ آن دارای یک کدشناسایی شامل واحد و نوع مرغ می باشد، افزود: مراقبت از جوجه در سنين اوليه باید با دقت انجام شود به گونه ای که علاوه بر اینکه بهداشت سالن كاملاً رعايت شده و  شرايط مناسب از نظر دما و تهويه برای جوجه ها فراهم می شود از آنجایی که یکی از متداول ترين علل مرگ و مير جوجه ها عفونت كيسه زرده است باید دقت کافی داشت زیرا اين عفونت می تواند از طريق تخم، دستگاه جوجه كشی، بندناف و نيز غذا و خوردن مدفوع(از طريق روده) به كيسه زرده منتقل شود.



وی در تکمیل مطلب فوق تصریح کرد: هرگونه استرس نيز باعث پوکه آهکی( از بین رفتن تخم مرغ) می شود در همین راستا قیمت هر تخم مرغ مولد 85 هزار تومان، تخم مرغ خوراکی 12 هزار تومان، تخم مرغی که تبدیل به جوجه شود 300-250 هزار تومان است.
نوری با بیان اینکه بازدهی فضای باز بیشتر و هزینه آن کمتر است، ادامه داد: این مجتمع دارای 6 واحد پخش آزاد و 5 واحد مسقف است که هزینه ها در بخش مسقف 20 برابر آزاد است.
وی در ادامه با اشاره به پرورش پرنده قرقاول گفت: هر دانه تخم مرغ قرقاول 5 هزار تومان است که هر مرغ 50 تا 80 عدد تخم می گذارد، گوشت این پرنده نیز کیلویی 70 تا 83 هزار تومان در زاهدان خریداری می شود که این مهم ظرفیتی فراموش شده در استان است که باید بر روی آن کار کرد زیرا صادرات این گوشت در راستای بازاریابی بین المللی بسیار مهم است.



وی  با بیان اینکه کار این مجموعه تولید و تحقیق است اما محصولات در مزارع پرورش می یابد، ادامه داد: در حال حاضر 78 خانوار به صورت مستقیم با این مجموعه در ارتباط بوده و کار می کنند که در همین راستا نیز به  40 خانوار از افراد مددجوی کمیته امداد امام خمینی(ره)  نیز قرار است خدمات مشاوره و بازاریابی ارائه دهیم تا در عرصه پرورش بلدرچین از آن بهره مند شوند.
عضو هیئت موسس مزرعه آموزشی و تحقیقاتی و فناوری گل نرگس کمبود منابع نقدینگی، گمنام ماندن صنعت شتر مرغ در استان، مدیریت غلط و عدم آموزش به موقع را از جمله مشکلات این چنین طرح ها مطرح کرد و افزود: این استان ظرفیت اقلیمی و محیطی خوبی دارد که متاسفانه عدم اعتماد به بازار و عدم آشنایی مردم با سبک غذایی و ارزش گوشت این حیوان از دیگر مشکلاتی است که فعلا ما بر روی بازاریابی و شناساندن ارزش گوشتی آن مردم اقدام کرده ایم.



نوری در پایان خاطر نشان کرد: سیستان و بلوچستان ظرفیت بسیار خوبی در عرصه پرورش شتر مرغ دارد که وظیفه رسانه ها این است پای کار آمده زیرا تلاش افراد دانش بنیان این مجموعه ثابت کرده خواستن توانستن است بر همین اساس از آنجایی که حرکت دوم ما فعال کردن این صنعت در مزارع و خانه های مردمی بوده استانداری هم می تواند پای کار بیاید و از این طرح ها حمایت کند تا علاوه بر اینکه مردم از نتایج تحفپقیقاتی این طرح ها استفاده می کنند از محصولات آن نیز بهره مند شوند.

گزارش: نجمه خسروپرست
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcivpa3.t1ayr2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها