تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۲۰
کارشناسان سیاسی شفاف سازی اموال وزرای پیشنهادی دولت را در کسب رای اعتماد از مجلس موثر موثر دانستند.
شفاف سازی اموال وزرا مهم ترین راه جلوگیری از فساد اقتصادی/ وزرای پیشنهادی باید لیست اموال خود را اعلام کنند
به گزارش عصرهامون، جمعی از کارشناسان سیاسی در گفتگو با رسانه های محلی جنوب شرق کشور خواستار ارائه لیست اموال وزرای پیشنهادی به مجلس شده و این موضوع را در جلوگیری از فساد مناسب دانستند.
سیدباقر حسینی در گفت و کو با خبرنگار اوشیدا؛ ابراز کرد: کسانی که در جمهوری اسلامی در راس امور قرار می گیرند و مسولیت های کلان به آن ها واگذار می شود باید از افراد متوسط جامعه باشند.
وی افزود: افراد مرفه و متمول نمی توانند مسولان بسیار خوبی برای جامعه باشند چرا که هرچه قدر هم نگاه آن ها از نظر سلامت و پاکدستی خوب باشد نمی توانند اقشار ضعیف جامعه را ببینند.
حسینی ادامه داد: افراد متمول نباید مسولیت های کلان را برعهده بگیرند چرا که باید به گونه ای باشند که مردم احساس نکنند از آن ها دور هستند و نباید فاصله طبقاتی وجود داشته باشد.
نماینده سابق مردم زابل در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: افرادی که از تمکن مالی بیشتر برخوردار هستند کمتر شرایط بقیه را درک می کنند به همین دلیل نمی توانند مدافع خوبی برای حقوق مردم باشند.
وی تاکید کرد: وزرا باید لیست اموال و دارایی خود و فرزندان خویش را شفاف سازی کنند و اموال خود را به قوه قضاییه اعلام کنند تا مانع و بازدارندگی برای فساد اقتصادی ایجاد شود.
حسینی اظهار کرد: باید در پایان مسولیت وزرا و مسولان حسابرسی کامل انجام شود تا در پایان دوره اموال فرد مشخص شده تا از مسولیت خود سواستفاده نکرده و اطرافیان نیز نتوانند رانت خواری کنند.
وی تاکید کرد: مجلس باید به شکل قانونی و سیستماتیک راه های رانت خواری و فساد را ببندد و در پایان دوره مسولیت نیز حسابرسی اموال انجام شود.
حسینی تاکید کرد: اعلام دارایی ها، حسابرسی در پایان و برخورد با تخلفات باید در دستور کار قرار گیرد تا کشور به سمت اهداف و آرمان های خود گام بردارد.

سلطانعلی میر در گفت و گو با خبرنگار پاپایا، یا تاکید بر اینکه مطالبه دارایی های وزرا وظیفه قانونی نمایندگان مجلس است، اظهار داشت: وزرای پیشنهادی دولت هم در صورت رای اعتماد مجلس تبدیل به یکی از مقامات تراز اول کشور تبدیل می شوند و بر اساس قانون مطالبه دارایی های این افراد از وظایف نمایندگان و به واقع تمامی ملت است.
وی افزود: شفاف سازی اموال وزرا و خانواده درجه اول آنان باید اولین خواسته نمایندگان مجلس باشد نه اینکه اول رای اعتماد داده و پس از چند سال به دنبال این موضوع باشیم که فلان وزیر دارایی های خود را از چه راهی کسب کرده و اصلا خانواده وی چه شغلی داند.
این کارشناس مسائل سیاسی با گلایه از اینکه تاکنون نمایندگان به موضوع شفاف سازی اموال وزرا و خانواده درجه اول آنان نپرداخته اند، بیان کرد: متاسفانه تاکنون نه در میان موافقان و نه مخالفان هیچ نماینده ای به موضوعی به این مهمی اشاره نکرده و انگار فراموش شده که وزارت یک فرست برای کسب مال حلال و یا غیر مشروع است و اگر حالا از وزرای پیشنهادی مطالبه ای نشود بی شک در آینده هزینه های بیشتری به نظام تحمیل خواهد شد.
وی ادامه داد: بنیان گذار انقلاب شکوهمند اسلامی ایران همواره به این نکته تاکید داشتند که باید پست های حکومتی به افرادی داده شود که از میان کاخ نشینان نبوده و به واقع از بطن جامعه و میان افرادی باشند که با درد اجتماع آشنایی داشته باشند نه اینکه هیچ گاه کوچکترین مشکلی را در زندگی تجربه نکرده باشند.
میر با بیان این مطلب که شفاف سازی دارایی های وزرا باید در رای اعتماد اثرگذار باشد، خاطرنشان کرد: ما در کشوری زندگی میکنیم که افرادی چون امام خمینی(ره)، مقام معظم رهبری و شهید رجایی ها در آن پرورش یافته اند و در مدت مسئولیت خود حتی یک آجر بر آجر دیگر نگذاشته اند و به واقع همچون فقیر ترین مردم ایران زندگی کرده اند که این مهم باید مورد توجه همگان به خصوص نمایندگان مجلس باشد چراکه این فرهنگ است که شهید رجایی ها را پرورش داده است.
وی در پایان تصریح کرد: نمایندگان استان سیستان و بلوچستان هم باید همچون دیگر نمایندگان در اقدامات مجلس شریک باشند و  تنها به نظاره گری قانع نباشند چرا که آنان نماینده مردم خود بوده و باید با مطالبه گری از وزرای جدید و قدیم حل مشکلات استان را خواستار باشند.
 
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سراوان اظهار داشت: از آنجای که نمایندگان مجلس شورای اسلامی نماینده مردم هستند مفهوم تاثیر رای اعتماد نمایندگان در تعیین وزرا تاثیر غیر مستقیم رای اعتماد مردم در انتخاب یا انتصاب وزراء است.
محمد رضا طاهری کارشناس علوم سیاسی و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سراوان در گفت و گو با شستون در خصوص شفاف سازی اموال وزرای پیشنهادی دولت اظهار داشت: مردم یا دستگاه های مربوطه باید بدانند که وزیران قبل و بعد از مقام وزارت دارای چقدر ثروت می باشند و برخی از کارشناسان این روش را یکی از مهمترین راه های جلوگیری از فساد اقتصادی می دانند.
وی خاطر نشان کرد: آنهایی که معتقد هستند که شفاف سازی اموال وزرا باید صورت گیرد نیت و قصدشان این است که جلوی فساد گرفته شود و بنابراین از یک نظر می توان گفت که نظارت بر اموال وزرا نوعی شفاف سازی محسوب می شود حال اینکه آیا واقعا این روش کارساز بوده است یا خیر بین کارشناسان اختلاف نظرهایی وجود دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سراوان تصریح کرد: از آنجای که نمایندگان مجلس شورای اسلامی نماینده مردم هستند مفهوم تاثیر رای اعتماد نمایندگان در تعیین وزرا تاثیر غیر مستقیم رای اعتماد مردم در انتخاب یا انتصاب وزراء است.
وی در ادامه با توجه به اصل 142 قانون اساسی اذعان داشت: دارایی رهبر، رئیس‌جمهور، معاونان رئیس‌جمهور، وزیران، همسر و فرزندان آنان قبل و بعد از خدمت، توسط قوه قضاییه رسیدگی می‌شود که برخلاف حق افزایش نیافته باشد و بر همین اساس قاعدتا لیست اموال مسئولین به قوه قضاییه اعلام می شود و این قوه نیز در پایان خدمت مسئولین، به اموال آنان رسیدگی می کند تا به‌ ناحق افزایش نیافته باشد.

انتهای پیام// https://www.asrehamoon.ir/vdcdko0n.yt05n6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما