تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۱۹
شیشه را می توان یکی از خطرناکترین مواد صنعتی نام برد، ماده مخدری که پس از مصرف فرد را دچار توهم کرده و نا خوداگاه، محیط اطراف خود را به شکل عجیبی متغیر می بینند و یا اطرافیان را نمی شناسد.
تباهی 25 سال زندگی در باتلاق"اعتیاد"/ جولان جوانان در پاتوق های مواد مخدر
به گزارش عصرهامون به نقل از ندای هیرمند؛ مواد صنعتی و یا سنتی، دو واژه ای که نزد افراد معتاد زیاد استفاده می شود، خود آنها هم می دانند کسانی که صنعتی استفاده می کنند وضعیتشان وخیم تر از سنتی هاست، با این حال اعتیاد در جامعه امروز به واسطه سوداگران مرگ به شدت گسترش یافته است.
طلاق، بی غیرتی، دوری از فرزندان، کارتون خوابی و ژنده پوشی همه و همه از جمله عواملسیت که فرد معتاد پس از چند سال مصرف به آنها دچار می شود، این در حالیست که این افراد پس از مصرف انگیزه ترک آنها چندین برابر می شود اما در هنگام خماری راهی برای مصرف مواد پیدا خواهند کرد.
به طور کل افراد معتاد، همه دوست ناباب را عامل اعتیاد خود می دانند، پس این دوستان ناباب از کجا می آیند و چه کسی آنها را ناباب کرده است؟ باید دانست که از جمله عواملی که فرد دچار اعتیاد می شود انگیزه و اراده ضعیف او در برابر مواد مخدر است.
شیشه را می توان یکی از خطرناکترین مواد صنعتی نام برد، ماده مخدری که پس از مصرف فرد را دچار توهم کرده و نا خوداگاه ، محیط اطراف خود را به شکل عجیبی متغیر می بینند و یا اطرافیان را نمی شناسد.

برای اینکه از نزدیک با درد و رنج این افراد آشنا شویم به همراه مسئول مرکز ترنم زندگی سیستان به پاتوق معتادین در شهرستان هیرمند رفتیم، وضعیت اسف بار بود، آنها گوشه ای کز کرده بودند و در حال مصرف مواد مخدر بودند.
مواد مخدرشان را شیشه عنوان کردند، یکی از آنها که بلند شده بود تا در تصاویر چهره اش معلوم نشود به نزد ما آمد و گفت: بیش از بیست سال است که تریاک و شیره مصرف می کنم، و اکنون به دلیل ارزانی شیشه به این مواد روی آورده ام.
دلیل اعتیادش را پرسیدم گفت: سال ها قبل برای مصرف مواد مخدر مادرم به نزد فروشنگان مواد در شهر می رفتم که در این بین خود نیز معتاد شدم، با کمی مکث ادامه داد: البته رفیق ناباب هم در اعتیاد من نقش مهمی داشته اند که این موضوع را نمی خواستم عنوان کنم.
وی ادامه داد: زندانی هستم و هر روز برای مخارج خود از زندان مرخصی می گیرم، اما نیم بیشتری از درآمد کارگری ام را برای مصرف مواد هزینه می کنم، به طور کل اندک پولی جهت مخارج خانواده بدست می آید.
این فرد مبتلا به اعتیاد خاطرنشان کرد: افراد معتاد، زن و کودکشان همه و همه مواد است، تریاک و شیشه هر دو از یک نوع هستند و کسانی که به اشتباه تریاک را بهتر از شیشه می دانند سخت در اشتباهند.
فرد معتاد دیگر که در حال کشیدن شیشه بود و حضور خبرنگاران برای او اهمیت چندانی نداشت گفت: می خواهم ترک کنم.

دود دیگری از مواد گرفت و گفت: خانواده ام شمال هستند ، زن و فرزندانم آنجا مشغول کارگری اند و من در زابل اسیر اعتیاد شده ام، دوست دارم ترک کنم اما نمی دانم چطور و کجا؟
چهره مصممی برای ترک نداشت، به دنبال متادون برای ترک بود، اما پول خرید متادون را در دسترس نداشت، می گفت روزی دو هزار تومان شیشه می خرم و مصرف می کنم، ارزان تر از متادون است.
از لابه لای حرفهایش می شد فهمید که نمی تواند ترک کند، او خود را غرق در باتلاق اعتیاد می دانست و تنها چند روزی را می خواست با متادون سر کند، و سپس به مواد روی آورد این دسته از افراد زیاد هستند و می خواهند به طریقی چند روزی را رایگان مواد بدست آورند.
دکتر فاطمه لشکری مسئول موسسه ترنم زندگی سیستان به خبرنگار ما گفت: افرادی که بیش از حد مصرف می کنند، توهم کاذبی به سراغ آنان می آید و درک زیادی از محیط اطراف خود ندارند.
وی افزود: در پاتوق های افراد معتاد که بیشتر به یک خرابه شبیه است، خانواده  هایی با زن و فرزند خود زندگی می کنند که وضعیت بدی را برای آنان رقم زده است.
 

لشکری خاطرنشان کرد: افرادی که از طریق تزریق مواد مصرف می کنند، بدون شک زودتر از آنچه که فکرش را بکنند به بیماری هایی از قبیل ایدز و هپاتیت دچار می شوند.
لشکری بیان داشت: افرادی که در نظر دارند اعتیاد را رها کنند؛ از طریق موسسه کاهش آسیب ترنم زندگی به مراکز ترک اعتیاد در شهرستان زابل معرفی می شوند تا مراحل درمان را زیر نظر پزشک انجام دهند.
مسئول موسسه کاهش آسیب ترنم زندگی در سیستان گفت: موسسه کاهش آسیب ترنم زندگی در سیستان  یک مرکز خصوصی زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی زابل است که ارائه تمامی خدمات آن به صورت رایگان می باشد.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcefn8o.jh8ffi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما