ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> زندگی عاطفی قربانی ارتباط های مجازی!بازی های رایانه ای مستهجن ترفند دشمن برای متزلزل کردن خانواده | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۰۶
یک کارشناس مذهبی در زاهدان با بیان اینکه حضور اعضای خانواده در فضای مجازی و وقت گذرانی بیش از اندازه در این فضاها موجب کم شدن روابط عاطفی میان اعضاء شده است، گفت: امروزه شاهد افزایش پرونده‌های طلاق به علت استفاده نادرست از فضای مجازی در بین زوج‌های جوان هستیم.
زندگی عاطفی قربانی ارتباط های مجازی!/بازی های رایانه ای مستهجن ترفند دشمن برای متزلزل کردن خانواده
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، هنوز مهر ثبت ازدواج پدرام و سارا در  محضر خشک نشده بود که پس از 6ماه زندگی مشترک با درخواست سارا زندگی این دو زوج جوان از هم جدا و هرکدام به راهی که انتخاب کرده بودند، ادامه می دهند.
 
به گفته سارا همسرش بیشتر از آنکه وقت خود را برای کار یا خانواده و زندگی شخصی صرف کند به برقراری ارتباط با دوستان مجازی در شبکه های مجازی اقدام می کرد که این کار وی به قول قدیمی ها کاسه صبر سارا را پر کرده بود بر همین اساس با طلاق توافقی مسیر زندگی خود را از یکدیگر جدا کرده تا پدرام بیش از پیش غرق در وقت گذرانی با دوستان مجازی در چنین شبکه هایی شود. 
 
به راستی که در عصر حاضر حقیقت زندگی روزمره ما چنین رقم می خورد به گونه ای که اگر دقت کنید مشاهده خواهید کرد که اگر بعد از مدت ها اقوام و فامیل گرد هم آمده باشند تا دیداری تازه و بازار دیده بوسی و احوالپرسی را داغ کنند پس از کمی صحبت راجع به مسائل متفرقه و مرور چند برگ از تصاویر گذشته، به مرور صدای دینگ دینگ اپلیکیشن‌ها فضا را پر می کند. بزرگ‌ترها وارد دنیای مجازی خود می شوند و همان‌طور که در واتس آپ، تلگرام، لاین و وایبر به وب‌گردی مشغول هستند، هم‌زمان به صحبت‌های صاحب‌خانه نیز گوش می‌دهند و در حالی که سرشان در گوشی است هراز گاهی با لبخند یا تکان دادن سر، جملات صاحبخانه را تائید می‌کنند!
 
کوچک‌ترها نیز با رایانه و تبلت صاحبخانه و فرزندش مشغول بازی‌های کامپیوتری می‌شوند. البته این دو وسیله جوابگوی همه بچه ها نیستند و بقیه بچه های فامیل با موبایل های خودشان مشغول بازی می شوند. 
 
در واقع صله رحم به یک بازارچه مجازی و یا یک گیم نت خانوادگی تبدیل می شود که هر کسی در دنیای مجازی خودش سیر می کند! 
در این رابطه حجه الاسلام میثم درانی کارشناس مسائل مذهبی عدم توانایی در برقراری روابط عاطفی با فرزندان را عامل گرایش افراد به فضای مجازی عنوان کرد و گفت: وقتی فرد در تنهایی خود به دنیای مجازی پناه می برد و بیشترین وقت خود را صرف گشت و گذار در کانال ها و شبکه های مختلف می کند این مهم می‌تواند منجر به بروز ویژگی های اخلاقی و رفتاری جدیدی در فرد شود زیرا عدم کنترل و نظارت کافی والدین در چنین محیطی باعث گرایش فرد به استفاده نامعقول از شبکه های مستهجن و روابط غیر اخلاقی می شود.
 
وی با بیان اینکه در عصر کنونی ارتباط با دوستان مجازی جایگزین ارتباط با دوستان واقعی و اعضای خانواده شده است، گفت: اگر انسان بدون آگاهی و شناخت از محیط باز فضای مجازی وارد آن شود آسیب‌ها و صدمات جدی و جبران ناپذیری را متحمل خواهد شد.
 
وی ویژگی فضای مجازی را همچون تیغه دو لبه عنوان کرد که در صورت استفاده صحیح عامل تقویت فرد و افزایش اطلاعات عمومی و تخصصی در وی می شود و در صورتی که بهره برداری نامناسب از آن انجام شود سبب تباهی زندگی اجتماعی و شخصی فرد خواهد شد.
 
حجه الاسلام درانی استفاده بیش از حد از فضای مجازی را عامل فروپاشی و عدم اعتماد زوجین به یکدیگر عنوان کرد و ادامه داد: این روزها علاوه بر اعتیاد و بیکاری استفاده نادرست از فضای مجازی و یافتن دوستان اجتماعی از دلایل عمده طلاق حساب می‌آید.
 
وی در خصوص ضرورت احیای بازی های بومی و محلی در جامعه گفت: این روزها با گسترش فضای باز اینترنتی و بازی های رایانه ای به صورت آنلاین شاهد کم تحرکی، مشکلات عضلانی و اسکلتی، خشکی چشم، احساس درد در ناحیه مچ و کمر، بیماریهای گوارشی و انزوا در بین افراد هستیم که در این راستا باید در کنار بازی‌های آنلاین و اینترنتی به گنجاندن بازی های بومی و محلی پرداخته شود زیرا تحرک پویایی و نشاط متضمن سلامت جسم و روان در سایر مراحل زندگی است.
 
این کارشناس مذهبی بازی های رایانه ای را تهدیدی برای خانواده‌ها عنوان کرد و گفت: در بازی های آنلاین  و اینترنتی که اغلب ساخته دست غربی ها می باشد سعی شده تا ارتباط جنسی نامشروع عادی‌سازی شود به گونه ای که هرچه مراحل بازی و سطح آن بالاتر می‌رود مخاطب به این صحنه ها بیشتر عادت کرده و در انتظار دیدن چنین صحنه‌هایی در اجتماع است لذا از آنجایی که بیشتر والدین از محتوای بیشتر بازی های رایانه ای بی اطلاع هستند فرزندان انها وقت بیشتری را در چنین فضاهایی صرف می کنند که این مهم علاوه بر اینکه باعث بروز بیماری های عصبی و روانی در آنها می‌شود زمینه ساز فسادهای اخلاقی در آنها خواهد شد.
 
وی از افزایش طلاق و جدایی عاطفی، افت اخلاقی و پرخاشگری، کاهش اعتماد و افزایش سوء تفاهم ها، کاهش صمیمیت و ارتباطات عاطفی، از بین رفتن حریم ها، تنوع طلبی های عاطفی و جنسی و دوستان ناباب و رفتارهای پرخطر به عنوان تاثیر استفاده مدیریت نشده از شبکه های اجتماعی بر روابط اعضای خانواده یاد کرد و گفت: امروز کمتر خانواده ای را می توان یافت که اعضای آن دور هم نشسته و در موضوعات مختلف خانوادگی احوال یکدیگر را جویا شوند.
 
وی فرهنگ سازی استفاده بهینه از شبکه های مجازی و آگاهی از نیازها و علایق را راهکار افزایش کیفیت گفت و گو در میان اعضای خانواده عنوان کرد و گفت: در خانواده باید مدیریت زمان استفاده از وسایل الکترونیکی و اختصاص زمان برای گفتگوهای دورهمی مهیا باشد.
 
درانی در ادامه با بیان اینکه خانواده مهمترین بنیان زندگی اجتماعی به شمار می‌رود، افزود: دشمن در پی پیاده سازی زندگی غربی به جای زندگی اسلامی است از همین‌رو قصد دارد به هر وسیله ای که شده در بدنه خانواده ایرانی نفوذ و آن را متزلزل کند.
 
وی چشم و هم چشمی به قیمت فروپاشی خانواده، بلوغ زودرس، افسردگی و خشونت را از جمله معایب استفاده بیش از حد از شبکه های فضای مجازی عنوان کرد و افزود: بیان این نکته بدان جهت است که امروزه والدین برای سرگرمی فرزندان خود اقدام به تهیه موبایل، تبلت و غیره کرده و بدون هیچ محدودیتی اجازه چرخیدن در فضاها و برنامه های مختلف را به آنها داده و این مهم علاوه بر اینکه خانواده را به سمت فساد می کشاند باعث از بین رفتن قبح خانواده می شود.
 
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه خانواده و جوانان باید به تهدیدات فضای مجازی و سایبری هوشیار و آگاه باشند، خاطر نشان کرد: امروزه پناهگاه جوانان بیکار وقت گذرانی در شبکه های مجازی است که این امر نوعی اعتیاد روانی در فرد به شمار می رود و پس از مدتی منجر به احساس تنهایی، افسردگی و عدم اعتماد به نفس می شود.
 
وی با بیان اینکه روابط در فضای مجازی نامه ارتباط اعضای خانواده باهم می شود، تصریح کرد: این فضا به حدی عواطف و احساسات افراد را به سمت خود جذب می کند که دیگر نیازی به حضور و بدون در کنار خانواده در افراد احساس نمی شود.
 
درانی با بیان اینکه صحبت های عاشقانه کاذب بیش از حد اندازه در فضای مجازی نقل قول می شود، گفت: اگر در خانواده ای والدین سرگرم کار و فضای مجازی باشند محبت و صمیمیت بین اعضا از بین می رود و فرزندان هم به بیرون از خانه و یا فضای مجازی پناه می برند و آرامش کاذب خود را در آن دنیا با افراد بیگانه بدست خواهند آورد که این مهم باعث صدمات زیادی به آنها می شود.
 
این کارشناس مذهبی در پایان خاطر نشان کرد: فضای مجازی همان قدر که می‌تواند مفید باشد به همان اندازه هم باعث ایجاد فحشا و از بین رفتن حیا از کانون خانواده ها می شود که سرانجام هیچ عایداتی جز نابودی و فروپاشی خانواده از یکدیگر ندارد.

منبع: جوان
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdok0n.yt05n6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما