تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۴۸
گزارشی از ازدواج جوانان در جنوب سیستان و بلوچستان؛

"بجاری" سنتی زیبا در جنوب شرق که رو به فراموشی است

خرج و مخارج سنگین عروسی، باعث بالا رفتن سن ازدواج در جنوب سیستان و بلوچستانی شده است که جوانان آن در گذشته با سن کم ازدواج می کردند.
"بجاری" سنتی زیبا در جنوب شرق که رو به فراموشی است
به گزارش عصرهامون به نقل از دلگان پرس، اول ذی الحجه سالروز ازدواج حضرت امام علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) که در تقویم کشورمان به نام روز ازدواج نامگذاری شده است.
یکی از مهمترین دغدغه این روزهای جوانان کشور مسئله ازدواج و چگونگی تامین هزینه های آن است چراکه امروزه برگزاری این سنت حسنه دستخوش تغییرات فراوانی شده است، بزرگترین علتی که  امر ازدواج را به تعویق می اندازد، مسائل اقتصادی نظیر اشتغال، مسکن و سایر عوامل تاثیر گذار عنوان می شود، اما درآن سوی قضیه نباید از تاثیرات تجمل گرایی و افزایش غیر منطقی توقعات خانواده طرفین غافل شد.
برای شروع یک زندگی مستقل باید چند اقدام اساسی صورت گیرد که تهیه مسکن، خرید جهیزیه، برگزاری مراسم از جمله آن است.
علی بامری یکی از جوانانی که قصد ازدواج دارد، وی در گفتگو با خبرنگار دلگان پرس با بیان اینکه این روزها خرج و مخارج عروسی بسیار سنگین است، گفت: با این اوضاع بیکاری و تورمی که دامنگیر بسیاری از جوانان است، ازدواج بسیار سخت است.
وی با تاکید بر اینکه یک جوان قبل از اینکه ازدواج کند باید به فکر فراهم کردن مسکن و ملزومات زندگی باشد، تصریح کرد: جوانی که هیچ شغل و درآمدی ندارد چگونه می تواند وسایل زندگی و یا عروسی را فراهم کنند.
علی بامری با اشاره به اینکه در گذشته جوانان منطقه جنوب سیستان و بلوچستان برای ازدواج کردن با معضلات و مشکلات زیادی روبرو نبودند، اضافه کرد: چرا که در گذشته عروسی ها بسیار ساده بود و والدین پدر و مادر به عروس و داماد کمک زیادی می کردند.
وی ادامه داد: این روزها اگر جوانی در جنوب سیستان و بلوچستان قصد ازدواج بکند باید چندین لباس گران قیمت و همچنین طلا و جواهر زیادی برای عروس فراهم کند تا والدین و خانواده عروس مجوز ازدواج را صدور کنند.
علی بامری با بیان اینکه در گذشته اگر جواتنی قصد ازدواج داشت، همه فامیل و آشنایان از دور و نزدیک به او کمک می کردند، افزود: این رسم زیبا "بجار" نام داشت، اکنون این رسم زیبا و بیاد ماندنی در حال از بین رفتن است.
وی با بیان اینکه سن ازدواج در جنوب سیستان و بلوچستان هم در حال افزایش است، خاطرنشان کرد: اگر والدین همکاری کنند و از رسم های غلطی مانند فراهم کردن لباس های عروس چند میلیونی و طلا و جواهری چشم پوشی کند، آمار ازدواج هم بالا می رود.
حجت الاسلام والمسلمین عظیم بامری امام جمعه دلگان اظهار کرد: پدران و مادران زمینه ازدواج ساده و آسان را برای جوانان فراهم کنند، چرا که فراهم کردن ازدواج 2 نفر ثواب بسیار زیادی دارد.
امام جمعه دلگان با بیان اینکه خود جوانان و والدین آتها در ازدواج از چشم و همچشمی ها دوری کنند، تصریح کرد: پدران و مادران باید مشکلات و معضلات جوانان را با ازدواج ساده برطرف کنند.
علی ای حال بهتر است که والدین جوانان با همکاری با جوانان سعی کنند که معضلات و مشکلات آنان برای ازدواج را برطرف کنند.
انتهای پیام/8306
https://www.asrehamoon.ir/vdcfevd1.w6deeagiiw.html
منبع : دلگان پرس
نام شما
آدرس ايميل شما