تاریخ انتشار :سه شنبه ۷ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۳۲
اعتیاد یکی از معضلات جوامع بشری است. مبارزه با این مشکل نیرو و سرمایه بسیاری را هدر می‌دهد.
اعتیاد بحران اجتماعی جامعه امروز/پیشگیری بهترین رویکرد مبارزه با اعتیاد است
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون ، به نقل از پایگاه خبری لادیز؛ بحران مواد مخدر ، جزو بحرانهای بزرگ جامعه بشری است و در کنار بحران کم آبی و سلاحهای مهلک اتمی و شیمیایی از آن نام می برند.
اعتیاد یک معضل چند بعدی است و نمی توان تنها یک یا دو عامل در بوجود آورنده آن برشمرد و مواد مخدر از گذشته تا کنون با شیو ها و انگیزه های متعددی مورد استفاده قرار است .

مواد مخدر تنها به تریاک برنمی گردد بلکه انواع و اقسام زیادی دارد و که هریک از آنها دارای مضرات خاص است. از انواع مواد مخدر می توان تریاک، حشیش ، هروئین ،گراس و امروزه به مواد مخدر صنعتی مثل قرص های اکستازی اشاره کرد .
اعتیاد به مواد مخدر بخش قابل توجهی از منابع انسانی، سرمایه های اجتماعی و اقتصادی جامعه را از بین می برد که علاوه بر جلوه ها و ابعاد منفی آشکار آن ابعاد آسیب زای پنهانی نیز دارد که شاید به مراتب خطرناکتر از ابعاد آشکار آن باشد. تحمیل هزینه های هنگفت اقتصادی و انسانی به دولت و ایجاد تشکیلات عریض و طویل مبارزه با آن، افزایش جرائم متأثر از اعتیاد مثل طلاق ، خودکشی، سرقت، روسپیگری، افسردگی و سرخوردگی اجتماعی، ایجاد فشار و تنش روانی در خانواده ها ، فروپاشی خانواده ، کاستی در تربیت و اجتماعی کردن فرزندان ، ضرر و زیان مالی به جامعه تنها بخشی از پیامدهای اعتیاد درجامعه است.

(آ-گ) جوان ۳۶ ساله ای است که بیش از ۷ سال  کراک و هرویین مصرف می کرده  و بهترین سال های جوانی اش به خماری و نئشگی تباه شده است.

وی دراین باره می گوید: موادمخدر زندگی ام را ویران کرد شاید اگر به دنبال مصرف مواد نمی رفتم امروز زندگی بهتری داشتم.
وی ادامه داد: با شروع مصرف مواد از خانواده و دوستان دور شدم درواقع آنها از من رویگردان بودند نیروی جوانی ام را با مصرف مواد مخدر تباه کردم.
وی خاطرنشان کرد : ۸ماهی است که مصرف مواد مخدر را رها کردم و می خواهم پاک زندگی کنم و تکیه گاه خانواده باشم نه اینکه باعث سرافکندگی و آزار عزیزانم شوم.
وی ادامه داد: جامعه و به خصوص خانواده در ترک اعتیاد نقش مهمی دارند معتادان به علت احساس شرمندگی که می‌کشند به حمایت نیاز دارند نه چیز دیگری که حال آنها را نسبت به خودشان بدتر کند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان گفت: بیش از 70 سمن در سیستان و بلوچستان در حوزه ی اعتیاد و کاهش آسیب‌های اجتماعی در استان فعالیت می‌کنند.

‌محمدهادی مرعشی افزود: بیش از 220 تن انواع مواد مخدرسال گذشته در استان کشف شد که نسبت به مدت مشابه سال 94 افزایش 39 درصدی را نشان می دهد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در ادامه گفت: بیش از 220 تن انواع مواد مخدرسال گذشته در استان کشف شد که نسبت به مدت مشابه سال 94 افزایش 39 درصدی را نشان می دهد.

 بهترین رویکردهای موثر، پیشگیری اولیه از اعتیاد است ، در همین راستا روش‌های علمی و بسیار موثری پشنهاد شده که به ‌نام روش‌های مصون‌سازی روانی معروف است. در کنار شیوه ها و برنامه های اتخاذ شده برای کاهش عرضه مواد مخدر ستادهای گوناگونی تشکیل نیز شده است ، که یکی از آنها ستاد مبارزه با موادمخدر است .
انتهای پیام/4941

https://www.asrehamoon.ir/vdcexv8o.jh8fvi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما