ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> لزوم استفاده از وسایل حفاظتی در هنگام ذبح قربانیلاشه دام تا ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شود | عصر هامون
تاریخ انتشار :شنبه ۱۱ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۱۹
مدیر گروه بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل عنوان کرد: به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماری تب کنگو در هنگام ذبح دام حتما از وسایل حفاظت فردی از قبیل دستکش استفاده شود‌.
لزوم استفاده از وسایل حفاظتی در هنگام ذبح قربانی/لاشه دام تا ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شود
به گزارش عصرهامون امیر بزی شاد در گفت و گو با خبرنگار اوشیدا ابراز کرد: یکی از بیماریهای مشترک بین حیوان و انسان که در پی ذبح قربانی افراد در معرض خطر انتقال آن قرار می گیرند بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است.

وی افزود: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری تب دار، واگیر و خونریزی دهنده ای است که چنانچه بیمار جهت درمان خود دیر به بیمارستان یا مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کند از مرگ ومیر بالایی برخوردار می باشد.

بزی شاد خاطرنشان کرد: خوشبختانه طی چهار تا پنج سال اخیر مورد فوتی از این بیماری در منطقه سیستان به جهت مراجعه فوری بیماران و تشخیص به هنگام پزشکان وجود نداشته است.

وی با بیان اینکه گزش کنه یا دستکاری وله کردن کنه با دست، انتقال انسان به انسان به دنبال تماس با خون و دیگر ترشحات دفعی بیماران از جمله دلایل ابتلا به بیماری کنگو به شمار می رود، افزود: تماس با خون، گوشت، پوست و دیگر ترشحات حیوان آلوده هنگام ذبح وپس از ذبح آن از دیگر دلایل ابتلا به تب کنگو به شمار می رود به طوری که طبق آماربیشترین موارد ابتلای به بیماری در منطقه سیستان از این طریق مبتلا شده اند.

مدیر گروه بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل اظهار کرد: شروع علائم بیماری به صورت ناگهانی همراه با تب، لرز، دردعضلانی ( دست وپا درد) ،سردرد، سرگیجه، تهوع، استفراغ که گاهاً بیمار دچار اسهال، دردشکم ، بیقراری ،کاهش اشتهاء، ضعف و افت فشارخون شده و نهایتاً دچار خونریزی چون مشاهده خون در مدفوع، ادرار ، خلط خونی، خونریزی از لثه ، بینی وگوش می باشد.

بزی شاد تاکید کرد: این بیماری در دام های اهلی هیچ گونه علامت مشخصی ندارد به طوری که دام به ظاهر سالم و سرحال به نظر می رسد بنابراین بیماری در دام ها تنها با انجام معاینات وآزمایشات لازم توسط دامپزشکان مشخص می شود.

وی در ادامه به توصیه های بهداشتی درخصوص پیشگیری از بیماری پرداخت و اظهار کرد: دام قربانی خود را از میادین فروش دام وجایگاه های تهیه کنید چرا که بارزسین دامپزشکی آنجا حضور دارند و دام ها را معاینه کرده و نظارت دارند.

بزی شاد در این راستا اضافه کرد: در هنگام ذبح قربانی حتماً از وسایل حفاظت فردی چون دستکش و چکمه استفاده شود همچنین مواظب باشید که حین ذبح دام و خردکردن یا تکه تکه کردن گوشت چاقو دست تان را نبرد.

وی با بیان اینکه پس از ذبح، لاشه به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شود و سپس خرد یا تکه تکه شود، تاکید کرد: توصیه می شود از مصرف جگر به صورت خام و نیم پز جداً خوداری شود چرا که جگر باید به مدت ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری، وسپس مصرف شود).


بزی شاد ادامه داد: گوشت مصرفی مورد نیاز خود را از اماکن تهیه وتوزیع و قصابی های مجازی تهیه کنید که دارای مهر و به تائید شبکه دامپزشکی رسیده باشد همچنین عدم جداسازی کنه از دام با دست و تاکید بر مراجعه به دامپزشکی شهرستان جهت از بین بردن کنه ها به وسیله سمپاشی از دیگر توصیه های ضروری به شمار می رود.

انتهای پیام https://www.asrehamoon.ir/vdchvwnw.23nqxdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما