تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۲۵
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان از فعال بودن دو هزار و 372 شرکت تعاونی در سطح سیستان وبلوچستان خبر داد و گفت: اشتغالی که توسط این میزان شرکت تعاونی ایجاد شده بالغ بر 43 هزار نفر می باشد.
اشتغالزایی برای 43 هزار نفر در قالب تعاونی/ انجام 83میلیون دلار صادرات نفتی و غیرنفتی توسط مرزنشینان استان
مهرداد جهاندیده در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون از فعال بودن دو هزار و 372 شرکت تعاونی در سطح سیستان وبلوچستان خبر داد و اظهار کرد: اعضای این شرکت تعاونی ها بالغ بر 232 هزار نفر و اشتغالی که توسط این میزان شرکت تعاونی ایجاد شده نیز بالغ بر 43 هزار نفر می باشد.
 
بیشترین حضور تعاونی ها در حوزه اقتصادی تعریف شده است
وی نقش تعاون در قانون را 25 درصد از اقتصاد کشور مطرح کرد و گفت: این تعاونی ها در گرایش های مختلف اعم از تولیدی، توزیعی و خدماتی در سطح استان پراکنده و مشغول به فعالیت هستند به گونه ای که بیشترین حضور تعاونی ها در حوزه اقتصادی تعریف شده است.
این مسئول با اشاره به استقبال خوبی که از تشکیل تعاونی ها در استان صورت گرفته است، ادامه داد: در چند سال اخیر با تشکیل تعاونی های جدید مشکلی وجود نداشته به طوریکه آنچه در تشکیل یک تعاونی مدنظر قرار دارد این است که تعاونی ها متناسب با مزیت موجود در منطقه و برخوردار از وضعیت بومی و محلی باشند که در این مدت علاوه بر استقبال خوب شاهد عملکرد بهتری از تعاونی ها هستیم.
وی در خصوص فرهنگ سازی تعاونی ها نیز بیان کرد: در بخش تعاون هفت طرح و برنامه راهبردی توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نظر گرفته شده که عبارتند از ترویج فرهنگ تعاون، توسعه مدیریت و توانمند سازی منابع انسانی تعاونی ها، تحکیم تعاملات بین شبکه ای تعاونی ها،تقویت همکاری بین دستگاهی، تامین مشوق ها و منابع مالی، توسعه بازار تعاونی ها و تقویت برند آنها، تعمیم و توسعه نظارت بر تعاونی ها که این موارد مهمترین و اولویت دارترین برنامه های این اداره در جهت ارتقای بخش ظرفیت تعاون در سال96 است.
 
فعالیت  116 تعاونی مرزنشین در استان
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یکی از راه های مفید افزایش فرهنگ تعاونی ها را انجام کارهای ترویجی دانست و گفت: 116 تعاونی مرز نشین در سطح استان وجود دارد که در دو زمینه صادرات نفتی و غیرنفتی فعال هستند.
وی در تکمیل مطلب فوق بیان کرد: بر اساس تصمیمات گرفته شده در استان به ویژه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی و شورای ساماندهی مبادلات مرزی قرار است که مبادلات مرزی و تجاری به ویژه با دو کشور افغانستان و پاکستان و با توجه به اینکه ساکنان نقاط مرزی در قالب این تعاونی ها ساماندهی شده اند توسط این تعاونی ها انجام شود که در همین راستا سال گذشته 51 میلیون دلار صادرات نفتی و 32 میلیون دلار صادرات غیر نفتی توسط تعاونی های مرزنشین استان صادرات انجام شده است.
وی خاطر نشان کرد: در همین راستا از ابتدای سال تاکنون نیز 11 میلیون دلار صادرات نفتی و 7 میلیون دلار صاردات غیر نفتی توسط مرز نشینان صادر شده و از 116 تعاونی مرزنشین اکنون بالغ بر 70 تعاونی در سطح استان فعالیت دارند.
جهاندیده در ادامه به موضوع تسهیلات بانکی اشاره کرد و افزود: در حوزه تعاون دو نوع تسهیلات را دنبال می کنیم که یک نمونه آن تسهیلات منابع داخلی خود بانک ها می باشد که در این نمونه افرادی که تمایل به استفاده از تسهیلات دارند قطعا با درصد بهره بانکی از آن برخوردار می شوند و در نوع دوم تسهیلات که مختص خود تعاونی ها است با توجه به اینکه بانک توسعه تعاون را به عنوان بانک تخصصی دانسته و یکی از بانک های زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است در آنجا سعی شده منابع تکلیفی را برای رونق فعالیت تعاونی ها در نظر گرفته که این تسهیلات در بانک توسعه تعاون وجود دارد و افرادی که از آن استفاده کنند مشمول تخفیفات در سود و بهره بانکی هستند.
 
تعاون یک اقتصاد مردم پایه است
وی در تکمیل مطلب فوق خاطر نشان کرد: در کنار بانک توسعه تعاون، صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون هم ایجاد شده تا کمک شایانی به افراد به ویژه در تعاونی ها و غیرتعاونی هایی که تسهیلات را غیر از بانک توسعه تعاون در جهت تامین وسائل می گیرند، کند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یکی از کارکردهای مطلوب اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است را تعاونی ها دانست و گفت: تعاون یک اقتصاد مردم پایه است و کمتر مصونیت از خطاهایی که شاید در سایر بخش های اقتصادی به لحاظ جایگاه مردمی بودن در آنها وجود دارد را داشته باشد لذا تشکیل تعاونی ها در هر گرایشی قطعا عایدات خیلی خوبی به دنبال دارد به ویژه در فعالیت های اقتصادی که در حوزه اقتصاد مقاومتی مدنظر است که ما در سال 96 تشکیل تعاونی ها را با این رویکرد دنبال کرده ایم.
 
انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdch-vnw.23n6mdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما