تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۵۳
در حالی مسئولین از شیوع موج دوم تب کریمه کنگو همزمان با فرارسیدن عیدقربان خبر داده بودن که با وجود این هشدارها خبرها از ابتلای 5 نفر به این بیماری در جنوب سیستان و بلوچستان حکایت دارد.
سیستان و بلوچستان در تب‌وتاب کریمه کنگو/ شناسایی پنج مورد مشکوک
به گزارش عصرهامون، تب کریمه کنگو که یک بیماری حاد تب‌دار و همراه با خونریزی است، از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود.
این بیماری اولین بار در سال ۱۹۴۴ در کریمه اوکراین مشاهده شد و از آنجا که مشابه بیماری بود که در سال ۱۹۶۹ در کنگو مشاهده شده بود، نام آن کریمه کنگو گذاشته شد.
 یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مشترک میان دام و انسان که تب آن با شروع فصل گرما بالاتر می‌رود تب کریمه کنگو است و در صورت سرایت به جمعیت انسانی شیوع بالایی دارد و در ۳۰  درصد موارد سبب مرگ و میر می‌شود.
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در کشور ما نیز سال‌هاست که در فصول گرم از سال شیوع می‌یابد و تاکنون عده قابل توجهی نیز قربانی این بیماری شده‌اند آخرین آمارها از ابتلا و تلفات این بیماری در سال گذشته ۶۲ مورد ابتلا و مرگ ۶ نفر بوده است. از ابتدای سال ۹۶ تا کنون نیز ابتلای بیش از ۳۰ نفر در کل کشور و فوت ۳ فرد بوده است.
چندی پیش و در خرداد ماه بود که موج گسترده تب کریمه کنگو به کشور رسید و شمار بسیاری را مبتلا کرد در سیستان و بلوچستان نیز این بیماری به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان 21 نفر را مبتلا کرد  که در پی درمان به موقع هیچ موردی منجر به مرگ مبتلایان نشد.
اما و همزمان با فرارسیدن عید قربان هشدارها در خصوص ابتلای به تب کریمه کنگو در کشور گسترش یافت با این وجود اما خبرها از ابتلا 5 نفر به این بیماری در سیستان و بلوچستان حکایت دارد.
در همین خصوص رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با توجه به بستری شدن عده کمی از شهروندان به علت علائم مشکوک به بیماری تب کریمه کنگو در چابهار گفت: جای هیچ نگرانی وجود ندارد و مهمترین راه اقدام از این بیماری ها پیشگیری است.
محمود رضا میری در گفت وگو با خبرنگار عصر هامون ضمن تایید این مطلب که عده ای از شهروندان چابهاری به علت علائم مشکوک به بیماری تب کریمه کنگو در بستر بیماری به سر می برند، اظهار کرد: در رابطه با بیماری ها مرکز مدیریت بیماری های واگیردار وزارت خانه آمار و ارقام ارائه می دهد منتهی از نظر اهمیت موضوع شخصا به همراه معاونت بهداشتی در چابهار حضور داشته تا مسائل را بررسی و پیگیری کنیم.
وی با تاکید بر این مطلب که جای هیچ نگرانی برای شهروندان وجود ندارد، گفت: مهمترین راه اقدام از این بیماری ها پیشگیری است به این نحو که افرادی که با دام سروکار داشته باید مراقبت کنند و در حین کار از دستکش استفاده کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مهمترین علل انتقال این بیماری به مردم را خرید از مراکز غیرمعتبر عنوان کرد و افزود: شهروندان باید گوشت مورد نیاز خود را از مراکز معتبر خریداری کنند زیرا در کشتارگاه های رسمی گوشت 24 ساعت در یخچال های چهار درجه زیر صفر نگهداری و بعد مورد استفاده قرار می گیرد که در این مدت با توجه به اینکه پی اچ گوشت اسیدی می شود ویروس از بین می رود؛ لذا در مواردی هم که ما شیوع بیماری داشته ایم اشکال در همین مسئله بوده است.
میری خاطر نشان کرد: نظام مراقبت بیماری ها در استان این قبیل بیماری ها را خیلی قوی و دقیق پیگیری می کند به گونه ای که آموزش های لازم به کادر درمانی و بهداشتی ارائه کرده ایم که این مهم سبب شده تا مرگ و میر کمتری را شاهد باشیم.
 
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcdsx0n.yt0jx6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما