تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۹ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۵۴
اعتیاد یا بلای قرن این روزها به شدت در جامعه ریشه دوانده به طوری که هر شخصی در اطراف خود حداقل یک نفر معتاد یا کسی که مصرف مواد مخدر را تجربه کرده باشد را می شناسد.
ترک اعتیاد با چاشنی وام و حمایت شغلی/۴۰۰ نفر از معتادان کارتن خواب زابل بهبود یافتند
به گزارش عصرهامون به نقل از  اوشیدا؛ اعتیاد همانند یک اسب چموش در جامعه می تازد و خانواده های بسیاری را متلاشی کرده است.

جولان اعتیاد به مواد مخدر آنچنان در جامعه بالا رفته که به راحتی در هر ساعت شبانه روز می توان در کوچه و خیابان معتادی را که در حال تکدی گری و یا زباله گردی است را دید.

کمپ های ترک اعتیاد همیشه مملو از معتادانی است که برای ترک آمده اند اما گویا علیرغم این همه کمپ و مرکز ترک اعتیاد هر روزه بر تعداد معتادان افزوده می شود.

مسئله اعتیاد در سیستان و بلوچستان به دلیل نزدیکی و مجاورت با افغانستان حائز اهمیت است چرا که این منطقه دروازه ورودی مواد مخدر به کشور به شمار می آیند بنابراین احساس خطر در اینجا بیش از سایر نقاط کشور است.

متاسفانه آمار معتادان به مواد مخدر صنعتی از معتادان مواد مخدر سنتی در حال پیشی گرفتن است در حالی که مضرات مواد صنعتی بسیار بیشتر از مواد سنتی است.

مهمترین راه مقابله با اعتیاد تعاون و همکاری است

مسول کمپ ترک اعتیاد نیاتک عنوان کرد: اعتیاد ابتدا تخریب و نابودی شخص مصرف کننده و بعد خانواده، نزدیکان، اطرافیان و بعد همسایگان و جامعه را در بر می گیرد.

ذبیح الله پیری به خبرنگار اوشیدا گفت: وقتی در جامعه اعتیاد گسترش یابد طلاق و کودکان بی سرپرست در آن جامعه زیاد می شود، اعتیاد کانون خانواده را هدف قرار می دهد و ابتدا باعث از هم گسیختگی خانواده می شود.

وی در پاسخ به چگونه می توان در مقابل اعتیاد ایستاد اظهار کرد: مهمترین راه مقابله با اعتیاد تعاون و همکاری همه مردم، ادارات و سازمانهاست همچنین درمان از طریق مراکز درمانی مجاز با بالا بردن اطلاعات عموم جامعه از مضرات و مشکلات و پی آمدهای اعتیاد توسط افراد کارشناس (درد کشیده ) و با تجربه که با خطرات و معضلات اعتیاد خود دست و پنجه نرم کردند و نه کسانی که خارج از گود در حد تئوری مطلع هستند.

پیری تصریح کرد: امروزه اعتیاد در جامعه فرا گیر شده و همه افراد جامعه باید جهت پیشگیری و درمان کمک کنند وافراد باید به جلسات دوازده قدمی معرفی شوند تا زندگی کردن بدون مواد مخدر را از همدیگر یاد بگیرند.

برگزاری کلاسهای مهارت فرزندپروری در دستور کار قرار گیرد

مدیر مرکز ترک اعتیاد نیاتک خاطرنشان کرد: از مسئولین خواهشمندیم کلاسهای مهارت فرزند پروری از طریق رسانه ها و سازمانها در محلات برگزار شود و والدین هم حتما در این کلاس ها شرکت و آموزش ببینند چون اعتیاد در هر خانواده ای ممکن است وارد شود.

پیری در ادامه گفت: جوانان هم باید ضمن کسب آگاهی در زمینه اعتیاد باید در انتخاب دوست دقت کنند و نه گفتن را یاد بگیرند، اکثر جوانان در اولین بار مصرف چون با طرف مقابل رودروایسی گیر میکنند و نمی توانند نه بگویند مصرف مواد مخدر را شروع می کنند.

وی بیان کرد: نکته دیگر در شروع مصرف مواد مخدر غرور و احساس بزرگی است افراد چون میخواهند به دیگران ثابت کنند که بزرگ شده اند اعتیاد را شروع می کنند.

پیری ابراز کرد: این مرکز طی پذیرش هشت مرحله ای جمع آوری معتادان کارتن خواب از سطح شهرستان زابل تعداد ۵۰۰ نفر را پذیرش کرده که از این تعداد بیش از ۴۰۰ نفر درمان شده و به آغوش خانواده بازگشته اند.

وی اضافه کرد: مرکز ترک اعتیاد نیاتک در بهمن ماه سال ۱۳۹۴ با حمایت های فرماندار شهرستان زابل و همکاری شورای مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان به طور رسمی شروع به کار کرده است.

پیری خاطرنشان کرد: متاسفانه حمایت از بهبود یافتگان اندک است به طوری که مبلغ ناچیزی در طی دوره درمان توسط کمیته امداد به خانواده های آنها پرداخت می شود و پس از درمان هم جهت دریافت وام خود اشتغالی به سازمان بهزیستی معرفی می شوند.

وی ادامه داد: بهبود یافتگانی که خانواده ندارند و یا جایی برای زندگی ندارند به خانه بهبودی که برای این منظور تهیه شده است منتقل می شوند تا در آنجا تا زمانی که که خود از عهده مخارج زندگی خود برآیند زندگی کنند.

مرکز ترک اعتیاد نیاتک با مشکلات بسیاری روبرو است

پیری با بیان اینکه تمامی مخارج خانه بهبودی را فرماندار زابل پرداخت می کند، تصریح کرد: این مرکز با مشکلات بسیاری روبرو است به طوری که بودجه اختصاص یافته به مرکز بسیار اندک است به طوری که به ازای نگهداری هر نفر در روز هفت هزار تومان پرداخت می شود که این مبلغ شامل کلیه خدمات از قبیل خورد و خوراک، هزینه های پزشکی و درمانی، هزینه های بهداشتی، هزینه های پرسنل و کارکنان، آب و برق، تلفن و غیره می باشد.

وی گفت: این مرکز از ظرفیت پایینی برخوردار است به طوری که مرکز با توجه به اعلام شورای مبارزه با مواد مخدر تنها تعداد ۱۰۰ نفر را در سه ماه پذیرش می کند.

پیری ابراز کرد: عدم همکاری در زمینه اشتغال بهبود یافتگان و ایجاد کارگاههای اشتغال زا از دیگر مشکلات و موانع پیش رو به شمار می روند هر چند دو تعاونی در این زمینه توسط فرماندار شهرستان زابل در حال شکل گیری است ولی جوابگوی ایجاد اشتغال برای کلیه بهبود یافتگان نمی باشد.

انتهای پیام https://www.asrehamoon.ir/vdce7w8o.jh8vpi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما