تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۱ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۱۶
به تازگی خبرهایی درباره خروج داروی خارجی دسفرال آهن‌زدا از فهرست بیمه‌ها به گوش می‌رسد که این موضوع با توجه به وجود تعداد زیاد بیماران تالاسمی در سیستان و بلوچستان زنگ خطر بزرگی برای این بیماران است.
دردسرهای مصوبه ای‌ که جان بیماران را تهدید می کند/ هزینه 25 میلیونی دارو در سال برای هر بیمار تالاسمی
به گزارش عصرهامون، اواخر اسفند سال گذشته و در قالب برنامه ششم توسعه مصوبه‌ای در مجلس شورای اسلامی به تصویب نماینده‌های مجلس رسید که بر اساس آن مقرر شد فرانشیز داروهای خارجی بیماران خاص و صعب العلاج که مشابه تولید داخل‌شان در کشور وجود دارد، حذف و در عوض بر پوشش بیمه‌ای داروهای تولید داخل اضافه شود.
بر مبنای مصوبه اعلام شده اگر قرار باشد فردی داروی خارجی مصرف کند باید آن را بدون فرانشیز و حمایت بیمه‌ای تهیه کند که این موضوع برای طیف گسترده ای از بیماران تالاسمی که در استان سیتسان و بلوچستان قرار دارند و از قضا اکثر آنها هم در روستاها زندگی می کنند مشکلات فراوانی ایجاد خواهد کرد، البته بیماران دارای استطاعت مالی می‌توانند داروهای خارجی مصرف کنند و بیماران کم بضاعت به ناچار به مصرف داروهای داخلی رو می‌آورند که برای آنها مشکلات و عوارض زیادی را به همراه داشته و خواهد داشت.
بسیاری از بیماران تالاسمی بر این باورند که داروی ایرانی کیفیت داروی خارجی را ندارد و از طرفی آنها مجبورند دارویی را مصرف کنند که پزشک برایشان تجویز کرده است. با این حال از 18 نوع داروی مصرفی این بیماران 6 قلم از آنها خارجی است و از این 6 قلم 5 قلم مشابه داخلی دارند که همه 5 قلم این داروهای تولید داخل به صورت رایگان در اختیار بیمار قرار می‌گیرند. علاوه بر این بیماران تالاسمی نیز از مشکل تهیه دارو ناراضی‌اند. این نارضایتی آنها هم بابت کیفیت داروهاى تولید داخل و پرداخت فرانشیز برای داروهای تولید خارجی است.
در همین خصوص سعید شهنوازی مدیرعامل انجمن تالاسمی سیستان و بلوچستان در گفتگو با عصرهامون اظهار کرد: با خبر شدیم قرار است داروی خوراکی آهن‌زدای این بیماران به نام اکس جید که خارجی است از لیست داروهای زیر پوشش بیمه خارج شود که این موضوع می تواند عوارض زیادی برای بیماران داشته باشد.
وی ادامه داد: این داروها تا پیش از این یارانه‌ای بودند و الان این یارانه به بیمه‌ها منتقل  شده‌ است، هر بیمار تالاسمی بزرگسال روزانه چهار ویال داروی تزریقی یا چهار تا پنج عدد داروی خوراکی استفاده می‌کند که اگر بخواهد به صورت آزاد تهیه کند باید به طور میانگین ماهانه مبلغی در حدود 2 میلیون  تومان هزینه بپردازد، در حال حاضر سهم  پرداختی بیماران برای داروی ایرانی صفر است ولی باید برای داروی خارجی ماهانه 300 تا 400 هزار تومان بپردازند.
شهنوازی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان بالاترین آمار مبتلایان به تالاسمی را دارد گفت: 80 درصد بیماران در روستا زندگی می کنند و از وضوع مالی مناسبی برخوردار نیستد و با حذف فرانشیز این داروها خطرات زیادی سلامت این افراد را تهدید می کند.
وی در ادامه افزود:  به نظر می‌رسد در جهت حمایت از تولید داخل تصمیماتی در این خصوص گرفته شده‌ است . این در حالیست که هنوز باید روی کیفیت داروهای ایرانی کار شود؛ چون به حد مطلوبی نرسیده‌ است .چرا حمایت از تولید داخل را از دارو و درمان شروع می‌کنند؟ چرا از صنعت خودرو شروع نمی‌کنند؟ هنوز صنعت دارو در کشور ما رشد لازم را ندارد.
مدیرعامل انجمن تالاسمی استان بیان کرد: در این خصوص مکاتباتی با نمایندگان استان در کمیسیون بهداشت و همچنین ریاست این کمیسیون داشته ایم که امیدواریم مثمر ثمر واقع شود.
 
انتهای پیام//
 
  https://www.asrehamoon.ir/vdchzinw.23n66dftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما