تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۲ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۴۱
برخی کارشناسان فضای مجازی و بازی های رایانه ای سیستان وبلوچستان با بیان اینکه راه اندازی شبکه ملی اطلاعات بهترین راه جلوگیری از خروج اطلاعات از کشور است، گفتند: افزایش امنیت و کاهش هزینه ها مهمترین مزیت شبکه ملی اطلاعات است.
استقلال مجازی تنها راه نجات فرهنگ ایرانی/ افزایش امنیت و کاهش هزینه ها مهمترین مزیت شبکه ملی اطلاعات است
به گزارش عصرهامون، چندی پیش اپ‌استور و گوگل‌استور اقدام به فیلترینگ معکوس برخي اپليكيشن‌هاي پر‌كاربرد ایرانی زدند و با كليد خوردن فيلترينگ معكوس اپليكيشن‌هاي ايراني از سوي اپ‌استور و سپس گوگل‌استور وزارت ارتباطات هم به تكاپو افتاده تا با الگو‌برداري از كشورهایي همچون كره‌جنوبي به سمت‌و‌سوي قطع وابستگي مطلق مجازي پيش برويم و با حفظ استقلال مجازی فرهنگ ایرانی و اسلامی کشور را از انحطاط نجات دهیم.
محمد‌جواد آذري جهرمي، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات درباره اقدام اخير شركت اپل در حذف برخي اپليكيشن‌هاي ايراني از اپ‌استور و ايجاد اختلال در فعاليت كسب‌وكارهاي نوپاي ايراني مي‌گويد: از دشمن جز دشمني نبايد چيزي انتظار داشته باشيم.
در همین رابطه برخی کارشناسان فضای مجازی و بازی های رایانه ای و مدیران و روسای مخابرات در سیستان و بلوچستان گفتند: راه اندازی شبکه ملی اطلاعات بهترین راه جلوگیری از خروج اطلاعات از کشور است.
 
با توجه به توان علمی، تخصصی و اجرایی به این مهم دست می یابیم 
محمودرضا رضایی مدیر منطقه مخابرات سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون در خصوص بحث استقلال فضای مجازی که توسط وزیر ارتباطات مطرح شده بود، اظهار کرد: در هشت سال دفاع مقدس ثابت کرده ایم که به هر کاری بخواهیم می توانیم دست یابیم لذا در این مورد هم با توجه به توان علمی، تخصصی و اجرایی می توانیم به این مهم دست یابیم.
وی در تکمیل مطلب فوق بیان کرد: این توان فنی و اقتدار در ملت ایران وجود دارد زیرا وقتی توان تخصصی افراد درکاری تجمیع شود یک مجموعه کارآمد فکری ایجاد شده که موثر خواهد بود.
رضایی با بیان اینکه در فضای مجازی موجود دنیا به شکل دهکده کوچک تبدیل شده است، گفت: در کشور ایران جوان هایی داریم که اپلیکیشن هایی در بحث اندروید وios می نویسند.
مدیر عامل شرکت مخابرات استان با بیان اینکه تمام مطالب موجود در گوگل درست نیست، خاطر نشان کرد: حذف چند برنامه توسط آمریکا ما را توانمند تر می کند لذا قطعا این توان در مردم دیده شده است که به آنچه بخواهند دست پیدا می کنند.
 
استقلال مجازی تنها راه نجات فرهنگ ایرانی
کارشناس فضای مجازی و بازی های رایانه ای در گفت و گو با خبرنگار لادیز اظهار کرد: حضور اطلاعات رد و بدل شده در داخل مرزهای جغرافیایی کشور، موضوعی است که در حوزه فنی استفاده از فضای مجازی بسیار با اهمیت و مورد توجه همه کشورهای جهان است اما متاسفانه بخش عمده ای از ترافیک اینترنت و اطلاعاتی رد و بدل شده در فضای مجازی از کشور خارج و دوباره وارد کشور می شود و این آسیب های جدی را متوجه کشور ما می کند که کاهش سرعت اینترنت و ایجاد معضلات امنینتی به دلیل خروج اطلاعات از کشور از جمله این آسیب هاست.
مهدی حق وردی طاقانکی با اشاره به لزوم راه اندازی شبکه ملی اطلاعات، خاطرنشان کرد: راه اندازی شبکه ملی اطلاعات بهترین راه جلوگیری از خروج اطلاعات از کشور است ، امروزه اکثر کشورهای جهان نیز برای پوشش حفره های امنیتی تبادل اطلاعات در فضای مجازی از شبکه ملی ارتباطات استفاده می کنند.
وی تاکید کرد: شبکه ملی اطلاعات ترکیبی از اینترنت ملی و اینترنت جهانی است که برای جلوگیری از خروج اطلاعات از کشور دیتابیس ها و سرورهایی در داخل کشورفراهم می شود اما متاسفانه کار جدی برای راه اندازی شبکه ملی ارتباطات در کشور صورت نگرفته است و راه اندازی این شبکه مغفول مانده است که باید در شورای عالی فضای مجازی بررسی ، پیگیری و اجرایی شود.
کارشناس فضای مجازی و بازی های رایانه ای با اشاره به نقش دانشگاه در ایجاد فرهنگ فضای مجازی ، تصریح کرد: دانشگاه ها درایجاد زیرساخت های فنی، محتوایی و فرهنگی می توانند نقش بسیار موثری ایفا کنند، در واقع تولید محصولات و رسانه های بومی مبتنی برشبکه ملی اطلاعات برای تامین زیرساخت فنی و با استفاده از دانشجویان تحصیلات تکمیلی می تواند تبعات محصولات خارجی را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.
وی با اشاره به نقش رسانه ها در مطالبه گری راه اندازی شبکه ملی ارتباطات ، عنوان کرد: تقویت مطالبه گری توسط رسانه ها می تواند فضا را برای تسریع راه اندازی شبکه ملی ارتباطات فراهم کند، در حوزه شبکه ملی اطلاعات و بازی های کامپیوتری که یکی از تاکیدات رهبرانقلاب است مطالبه گری کمتری اتفاق افتاده است، مردم و رسانه ها باید در این زمینه مطالبه گری از مسئولین ونهادها داشته باشند.
 
تقویت شبکه ملی اطلاعات نوعی خودکفایی و تولید داخلی دیتا محسوب می شود
کارشناس نرم افزار کامپیوتر شهرستان چابهار گفت: در چند روز گذشته برخی از شبکه های گوگل در ایران مسدود و به نوعی تحریم شد که علت آنرا تحریم های آمریکایی علیه ایران معرفی کردند.
محمد نکوئی در گفت و گو با خبرنگار چهاربهاران اظهار کرد: اگر بتوانیم به بنیه اطلاعاتی و رسانه ای داخل کشور مجهز تر شویم و به گونه ای به استقلال اطلاعاتی و عدم وابستگی به خارج از کشور برسیم علاوه بر اینکه دامنه اطلاعاتی افزایش می یابد بلکه امنیت اطلاعات درون مرزی بیشتر حفظ می شود.
وی افزود: ما امروزه نیازمند تکنولوژی و وابستگی پیشرفت های گسترده تر با کمک جوانان و نخبگان کشور هستیم اگر دولت به جوانان داخلی تکیه کند مسلمأ طبق فرمایش حضرت رسول(ص) مرزهای علم را شکافته و توسعه ترین کشور دنیا خواهیم شد.
نکوئی اذعان کرد: دولت می تواند با گرفتن وزای جوان و با علم و انرژی بیشتر چه در اطلاعات و ارتباطات و چه در بخش های حساس تر دیگر به هدایت بهتر کارها کمک کند.
کارشناس نرم افزار کامپیوتر خاطرنشان کرد: منابع اطلاعاتی موجود در سایت های کشور علاوه بر امنیت کم فاقد بسیاری از دسترسی های ملی ادارت و نهادها می باشند بطوریکه ترس از هک شدن مانع درج بسیاری از اطلاعات ارگانهای متفاوت داخلی می شود و این نوعی گسل در پیشرفت الکترونیکی و ارتباطی کشور محسوب می شود.
 
افزایش امنیت و کاهش هزینه ها مهمترین مزیت شبکه ملی اطلاعات است
کارشناس فناوری اطلاعات شهرستان میرجاوه گفت: استفاده از اینترنت ملی هزینه های استفاده از اینترنت را برای کاربران کاهش می دهد و ملی از خروج اطلاعات به خارج از کشور جلوگیری می کند.
سلیمان غمشادزهی در گفت و گو با خبرنگار لادیز اظهار کرد: همه سایت ها یک دیتا سنتر دارند و قبل از وجود اینترنت ملی سرورهای سایت های مختلف از جمله سایت های دولتی در خارج از کشور قرار داشت و این احتمال سرقت اطلاعات مهم و سری کشور را از طریق این سرورها  بالا می برد ام اینترنت ملی از خروج اطلاعات به خارج از کشور جلوگیری می کند.
وی با اشاره به افزایش امنیت کاربران در استفاده از ایتنرنت ملی، افزود: شبکه های اجتماعی مانند واتس آپ و تلگرام دارای نرم افزار هایی هستند که اطلاعاتی که در این شبکه های اجتماعی رد و بدل می شود را تجزیه و تحلیل کرده و اطلاعات زیادی از کاربران و حتی کشور به دست می آورند، شبکه ملی اطلاعات می تواند نیاز ما را به شبکه های اجتماعی خارجی برطرف کند و در صورت حمله ویروس های سایبری در جهان، ارتباط ما را از شبکه بین المللی اینترنت قطع می کند و تا زمان  از بین رفتن و کنترل ویروس در دنیا از اینترنت ملی استفاده می کنیم و امنیت سایت های داخلی حفظ می شود.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از اینترنت ملی هزینه های استفاده از اینترنت را برای کاربران کاهش می دهد چرا که برای باز کردن یک سایت نیازی به وصل شدن به سرورهای خارجی و پرداخت هزینه اضافی نیست، با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات هزینه های استفاده از اینترنت کاهش می یابد چرا که اینترنت حجمی تبدیل به اینترنت مبتنی بر پهنای باند خواهد شد و هزینه ها تمام شده برای دولت نیز کاهش می یابد.
غمشادزهی تاکید کرد: بومی‌سازی دسترسی به اطلاعات، جلوگیری از خروج سرمایه‌ها و گردش منابع در داخل، کاهش هزینه سرویس‌های اینترنتی، ایجاد بستر مناسب و امن برای شبکه توزیع محتوا، امکان ارائه محتوای داخلی و مدیریت هرچه بهتر توزیع محتوا از جمله مزایای شبکه ملی اطلاعات  است ، با راه اندازی این شبکه ملی نیاز به تولید محتوای مناسب کاربران ایرانی بیشتر احساس می شود و نهادهای مرتبط باید به تولید محتوای فاخر داخلی بپردازند تا نیاز کاربران ایرانی تامین شود.
 
هدف شبکه ملی اطلاعات استقلال فرهنگی و سایبری است
سرپرست مخابرات شهرستان سرباز گفت: شبکه ملی اطلاعات موجب گسترش امنیت در فضای مجازی کشور و کاهش چشمگیر خروج ارز از کشور می شود.
اصغر بایگان در گفت و گو با خبرنگار پاپایا با اشاره به اینکه شبکه ملی اطلاعات کشور بهترین راه دفاع از فضای سایبری ایران است، اظهار داشت: در واقع شبکه ملی اطلاعات مجموعه ای بزرگ از زیرساخت های امن اینترنتی در کشور است که علاوه بر ایجاد امنیت سایبری در کشور سرعت دسترسی به اینترنت را افزایش میدهد.
وی افزود: در واقع شبکه ملی اطلاعات کشور یک فیلتر برای بستن سایت ها نیست بلکه تنها موجب ارتباط سریع کاربر با سایت های داخلی و امنیت در استفاده از سایت های خارجی می شود.
سرپرست مخابرات شهرستان سرباز با اشاره به اینکه راه اندازی شبکه ملی اطلاعات کشور موجب استقلال سایبری ایران می شود، بیان کرد: امروزه ما برای استفاده از اینترنت و حتی چک کردن سایت های داخلی به شبکه جهانی اینترنت وابسته هستیم که این موضوع علاوه بر اینکه میتواند به عنوان اهرمی سیاسی  برای فشار به ایران استفاده شود میتواند زمینه ساز تهاجم سایبری به کشور نیز باشد.
وی ادامه داد: مقدار ارزی که با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در کشور باقی می ماند و در واقع صرفه جویی ارزی می شود غیر قابل اندازه گیری است که این موضوع هم به اقتصاد کشور کمک کرده و هم موجب کاهش قیمت تمام شده اینترنت برای مصرف کنندگان می شود.
بایگان با تاکید بر این که شبکه ی ملی اطلاعات کشور بر اساس فلسفه استقلال کلی ایران طرح ریزی شده است، تصریح کرد: امروزه در کشورهایی چون چین و انگلیس نمونه های از به کارگیری شبکه ملی اطلاعات را می توان دید که این مهم لزوم توجه ویژه به شبکه ملی اطلاعات کشور را دوچندان میکند چراکه با راه اندازی و بهره برداری از آن استقلال فرهنگی و اقتصادی حفظ شده و دسترسی بیگانگان به زیرساخت های حیاتی کشور بسته می شود.
 
شبکه اطلاعات ملی تضمینی برای امنیت نوجوانان در آینده است
استاد دانشگاه زابل گفت: آنچه که امروز می تواند امنیت جوانان و نوجوانان را در آینده تضمین کند قرار دادن فضای مجازی مطابق با فرهنگ اسلامی و ایرانی است.
احمد ملاشاهی  استاد دانشگاه زابل در گفت و گو با ندای هیرمند بیان داشت: امروزه اینترنت پل ارتباطی بین کاربران فضای مجازی را شکل می دهد که باعث شده است تا در سراسر جهان افراد با اتصال به این تکنولوژی با یکدیگر در ارتباط باشند.
وی افزود: بی شک در همه فضاها اعم از جامعه حقیقی و مجازی ناهنجاری هایی وجود دارند که به دور از فرهنگ اسلامی و ایرانی کشور ماست، در این بین  می توان با راه اندازی شبکه های داخلی فضایی امن و به دور از ناهنجاری های اجتماعی برای کاربران رقم زد.
وی خاطرنشان کرد: اینترنت ملی یکی از دغدغه هایی است که امروزه بسیاری از کارشناسان آسیب های اجتماعی اجرای آن را در کشور مهم می دانند، با راه اندازی اینترنت ملی در نهایت می توان کاهش بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی را شاهد بود.
ملاشاهی تصریح بیان داشت: امروزه با سهولت دسترسی به اینترنت همراه بسیاری از جوانان و نوجوانان با در دست داشتن تلفن های همراه انواع و اقسام سایت های غیر مجاز را بازدید می کنند، که این می تواند در آینده موجب بروز خطرات در جامعه شود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: آنچه که امروز می تواند امنیت جوانان و نوجوانان را در آینده تضمین کند قرار دادن فضای مجازی مطابق با فرهنگ اسلامی و ایرانی است.
 
كشور ايران، نيازمند تكنولوژي و پيشرفت هاي گسترده در زمينه اينترنت است
كارشناسي ارشد نرم افزار و استاد دانشگاه شهرستان خاش گفت: افزايش امنيت و سرعت اينترنت و نيز كاهش هزينه ها از مهمترين ويژگي ها و مزيت هاي شبكه ملي اطلاعات است و با راه اندازي اين شبكه از خروج اطلاعات از كشور جلوگيري مي شود.
محمدرضا يارمحمدي در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما با بيان اينكه در عرصه فناوري اطلاعات و ارتباطات نيازمند يك نگاه جديد و تحول هستيم، اظهار كرد: طرح شبكه ملي اطلاعات طرحي عظيم و نيازمند سرمايه گذاري كلان است و با اجراي اين پروژه درآمدزایی بسيار زيادي براي كشور انجام مي شود.
 وي بيان كرد: اگر چنانچه فضا را جهت انجام کارهای جدید و بروز خلاقیت‌ها باز بگذاریم، مسلما در حوزه‌های اقتصادی و غیراقتصادی فضای مجازی موفق خواهیم بود.
 يارمحمدي گفت: اينترنت سريع، امن، ارزان و سالم چهار ويژگي شبكه ملي اطلاعات است و سرعت بالاي اينترنت قطعاً بايد در خدمت محتواي سالم باشد ضمن آنكه امنيت از اساسي ترين محورهاي توسعه و پيشرفت است كه بايد مورد توجه باشد.
 وي ادامه داد: اگر مسئله شبكه ملي اطلاعات به خوبي مديريت شود مي تواند با اعتبارات بخش خصوصي اين شبكه را راه اندازي و در نهايت بتوانيم درآمد بسيار خوبي را كسب كنيم.
 اين كارشناس ارشد نرم افزار، با بيان اينكه امروز جامعه ايران اسلامي نيازمند تكنولوژي و وابستگي پيشرفت هاي گسترده تر به همت نخبگان است، خاطرنشان كرد: خوشبختانه دولت با معرفي وزير جوان توانست در وزارت اطلاعات و ارتباطات تحولي عظيم را ايجاد كند و اين قسمت به خوبي مديريت مي شود.
 وي با بيان اينكه بايد به نيروهاي جوان داخلي و كارآزموده در حوزه اطلاعات و ارتباطات توجه شود، افزود: دانشگاه ها ظرفيت بسيار عظيم جهت ايجاد زيرساخت هاي محتوايي، فرهنگي و فني دارند كه دولت با بهره گيري از اين ظرفيت و پتانسيل مي تواند در حقيقت با توليد محصولات و رسانه هاي ملي از نيازمندي ايران به كشورها و محصولات خارجي جلوگيري كند و اقتصاد كشور نيز رونق داشته باشد.
 يارمحمدي با بيان اينكه قطعاً استفاده از اينترنت و شبكه ملي اطلاعات هزينه ها را براي كاربران تا حدود زيادي كاهش مي دهد، تصريح كرد: هم اكنون بايد براي متصل شدن يك سايت به سرورهاي خارجي هزينه هاي بسيار گزاف و سنگيني را پرداخت كنيم و در حال حاضر تعدادی دیتاسنتر مجهز و قوی در کشور وجود دارد، اما این مجموعه ها از پهنای باند اینترنت بین الملل استفاده می کنند و با راه اندازي شبكه ملي اطلاعات اين هزينه ها كاهش پيدا مي كند و اينترنت حجمي تبديل به اينترنت مبتني بر پهناي باند خواهد شد.
 وي با بيان اينكه کیفیت بالای ارتباطات، تعرفه ارزان و اینترنت پیشرفته، از مزایای شبکه ملی اطلاعات است، ادامه داد: در شبکه ملی اطلاعات انواع ترافیک و محتوای قابل بهره برداري توسط بخش هاي مختلف توليد مي شود و شبکه ملی اطلاعات با 50 درصد تعرفه اینترنت بین المللی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
 يارمحمدي با اشاره به سخنان و تاكيدات رهبر انقلاب در خصوص استفاده از شبكه ملي اطلاعات، اذعان كرد: شبكه ملي اطلاعات يك كليد واژه است كه مفهوم آن واژه حاكميت ايران اسلامي در فضاي سايبري و مجازي است و لذا بايد ايران اسلامي بر اين فضا ناظر باشد و سهم واقعي اين كشور در فضاي مجازي را به دست بياوريم.
 وي اظهار كرد: رهبر انقلاب از فضاي مجازي به عنوان يك فرصت بي نظير ياد مي كنند و بايد دسترسي ها در داخل كشور ايجاد شود و شرايط زيرساخت هاي فني و محتواي شبكه ملي اطلاعات برنامه ريزي و راه اندازي شود.

فضای مجازی ملی راهی به سوی کاهش وابستگی ها
کارشناسان فن آوری اطلاعات و ارتباطات از ارزشمندی شبکه ملی اطلاعات از طریق افزایش امنیت و کاهش هزینه ها خبر دادند.
مدرس فن آوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اوشیدا عنوان کرد: رویکرد گسترده جهان به سوی استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات گواه بر این است که این شاخصه ها فواید و مزایای منحصر بفردی را برای آموزش و یادگیری به همراه دارد.
میثم کیخواه آریا افزود: در واقع اصل فناوری اطلاعات عبارت است از حذف محدودیت زمان و مکان، یعنی دسترسی اطلاعات در ۲۴ ساعت شبانه روز و هفت روز هفته که این خود دارای مزایای بسیار برای آحاد جامعه می باشد.
وی ادامه داد: اینترنت ملی باعث کمتر شدن و کاهش نگرانی کاربران خواهد شد و همچنین افراد اطلاعات داخل را با سرعت بیشتر و کیفیت بهتری دریافت کنند.
کیخواه آریا تصریح کرد: مهمترین دلیل پیاده سازی شبکه ملی اینترنت کاهش وابستگی به شبکه جهانی اینترنت می باشد بنابراین باعث خواهد شد شبکه اینترنت و سرویس های متنوع اینترنتی ارزان قیمت در اختیار مردم قرار بگیرد و حفظ اطلاعات در درون کشور نیز بیشتر محقق شود.

اینترنت ملی محدودیتی برای کاربران ایجاد نمی کند
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فن آوری اطلاعات و ارتباطات به خبرنگار اوشیدا گفت: اگر کل شبکه جهانی اینترنت را به عنوان یک سیستم عصبی در نظر گرفته شود این سیستم عصبی نیاز به مغز برای پردازش اطلاعات دارد اما در حال حاضر این مغز در دست آمریکا (دشمن جهان اسلام) است بنابراین هر پیامی که در شبکه اینترنت جابه جا می شود ابتدا توسط آمریکا پردازش شده و سپس به فرد مورد نظر می رسد.
علی شهرکی افزود: در شبکه ملی اطلاعات مطالب نه تنها در آمریکا پردازش نمی شود بلکه مستقیم به فرد مورد نظر رسیده و هیچ گونه افشای اطلاعاتی رخ نمی دهد و این موضوع امنیت اطلاعات را در بردارد.
وی ادامه داد: اینترنت ملی هیچ گونه محدودیتی برای افراد ایجاد نمی کند و همچنان افراد به راحتی با جهان ارتباط خواهند داشت.
شهرکی با بیان اینکه سرعت اطلاعات و پردازش با اینترنت ملی افزایش می یابد، خاطرنشان کرد: با ایجاد شبکه مجازی ملی هزینه ها کاهش می یابد چرا که به طور مستقیم از سرورهای داخلی استفاده می شود.
وی تاکید کرد: با راه اندازی اینترنت ملی شبکه های اینترنتی و شبکه های تلویزیونی کابلی ایجاد و اطلاعات در زمان کمتر و با هزینه کمتر در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.
شهرکی بیان کرد: با ایجاد اینترنت ملی، اطلاعات ملی به خارج از کشور نفوذ نمی کند و امنیت کامل در این خصوص ایجاد می شود.
 

ترویج فرهنگ ایرانی در شبکه ملی اطلاعات
عضو هیئت علمی دانشگاه ولایت ایرانشهرگفت: بحث استقلال شبکه ملی اطلاعات تلنگر برای دولت مردان جهت خروجاز وابستگی به غول های اینترنت است تا فرهنگ ایرانی در این شبکه ترویج داده شود.
سلمان آسوده عضو هیئت علمی دانشگاه ولایت ایرانشهر در گفت و گو با شستون اظهار داشت: استقلال فضای مجازی در کشور یکی از موضوعاتی جدیدی است که باتوجه به  اقدامات اخیر شرکت های آمریکایی که تمامی آپ های ایرانی را از دسترس خارج کرده است، مطرح شده است.
وی با اشاره به اینکه شرکت گوگل هم بسیاری از سرویس های مهم را برای کابران ایرانی از دسترس خارج کرده است، گفت: شرکت های روبه رشد تولید و طراحی اپلیکشین های ایرانی به تازگی نرم افزاری را طراحی کرده اند که با توجه به محدود هایی که شرکت اپل ایجاد کرده است، نسخه iOS آن در آپ استوری بارگزاری نمی شود که این موضوع ضربه بزرگی به کسب و کارهای اینترنتی وارد کرده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه ولایت ایرانشهر گفت: بحث استقلال شبکه ملی اطلاعات درواقع تلنگری برای دولت مردان به حساب می آید تا به غول هایی مانند اپل و گوگل که تمامی شبکه های اجتماعی را در اختیار دارند، وابسته باشیم.
آسوده با اشاره به صحبت های وزیر ارتباطات، اظهار داشت:  باید به دنبال سیستم جامع برای تولید و عرضه نرم افزار در سرتاسر دنیا باشیم چرا که در حال حاضر هیچ گونه مشکل از لحاظ نرم افزار اندرودی در ایران نداریم.
وی با بیان اینکه در زمینه سخت افزار بسیار عقب هستیم، افزود: کره با همکاری شرکت سامسونگ قصد کم کردن وابستگی خود را با اندروید و گوگل دارد لذا می طلبد کشور ما هم برای خروج از وابستگی، با چین و کره تعامل داشته باشد تا بتوانیم سیستم عامل های متنوعی را برای تلفن های هوشمند طراحی کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه ولایت ایرانشهراضافه کرد: با توجه به فرهنگ و سنت های  خاص جامعه، و با توجه به ارتباط تمامی ملل ها در شبکه جهانی اینترنت، بحث بومی کردن شبکه ملی اطلاعات بسیار مفید است تا فرهنگ و سنن ایرانی هم در اینترنت  بومی سازی شود.
آسوده  باتوجه به معضلات موجود در شبکه های اجتماعی و همچنین ترویج فرهنگ نامناسب غربی، اذعان داشت: سرور های شبکه های اجتماعی که در خارج از کشور هستند،  می توانند از اطلاعات کاربران سواستفاده هایی کنند پس بهتر است سرورهای اطلاعاتی بومی و ایرانی را طراحی کنیم تا به نوعی از بروز اطلاعات سری کاربران جلوگیری شود. 

استقلال فضای مجازی کشور عامل گسترش فرهنگ سازی ناب ایرانی اسلامی می شود
مصطفی فروزان فر رییس اداره مخابرات ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار پهره گفت: استقلال فضای مجازی کشور علاوه بر رشد و توسعه این حوزه و فناوری باعث جلوگیری از ورود فرهنگ غربی به خانواده ها و عامل گسترش فرهنگ ناب ایرانی اسلامی می شود.
وی افزود: در حال حاضر ما بطور صد درصد نمی توانیم بر مطالب و محتواهای موجود در این فضا نظارت کامل داشته باشیم چون سرورها در خارج از کشورهستند اما با بومی سازی این فناوری می توان علاوه بر نظارت از تولید انبوه مطالب ضد اخلاقی و مضر خانواده ها جلوگیری کرد.
وی با اشاره به بیانات رهبرمعظم انقلاب گفت: اهمیت فضای مجازی به گونه ای است که می توان یک کشور را با کمترین نیروی انسانی مورد نیاز به سمت فرهنگ درست خودش هدایت کرد.
فروزان فر با اشاره به بحث های اقتصادی گفت: یکی دیگر از مزیت های بومی سازی این موضوع کاهش هزینه های پرداختی برای اجاره سرور است و می توان از طریق نیروی بومی یک رونق اقتصادی را ایجاد کنیم.
رییس اداره مخابرات ایرانشهر افزود: در حال حاضر استفاده از شبکه های اجتماعی برای کشورهای غربی یک منبع اقتصادی هستند که اگر این مسئله به بومی سازی منجر شود هزینه که باید در خارج سرمایه گذاری و به اقتصاد یک دولت بیگانه کمک کند به یک منبع اقتصادی در داخل کشور تبدیل می شود.
وی گفت: در حال حاضر از نظر امنیت سایبری و فضای مجازی به دلیل خارجی بودن سرورها ما همواره با یک تهدید روبرو هستیم اما در صورت راه اندازی شبکه ملی اطلاعات و ایجاد فضای امن داخلی از هرگونه تهدید خارجی در امان هستیم.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcefw8o.jh8voi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما