تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۲ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۵۱
​استاد دانشگاه سیستان و بلوچستان در گفتگو با عصرهامون مطرح کرد؛

عزمی برای نجات هامون وجود ندارد/تالاب هامون با شرایط فعلی هم احیاء شدنی است

عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان با تاکید براینکه عزمی برای احیای تالاب هامون وجود ندارد گفت: با این شرایط بازهم هم احیای هامون امکان پذیر است.
عزمی برای نجات هامون وجود ندارد/تالاب هامون با شرایط فعلی هم احیاء شدنی است
غلامرضا نوری استاد دانشگاه و مجری طرح گل نرگس در گفتگو با عصرهامون اظهار کرد: تالاب هامون، حیات سیستان را می توان احیا کرد، به شرطی که همچون مهندس حجتی در سال ۱۳۷۱ با حمایت های همه جانبه خود، استاندار محترم بعنوان قائم مقام با اختیارات تام  به تیم دانشگاهی گل نرگس در سال ۱۳۹۶ اعتماد و حکم   دهد. 
این استاد دانشگاه افزود: مجریان و‌حامیان طرح گل نرگس مدعی هستند که این طرح در راستای احیا تالاب هامون که بر اساس سند های بالادستی و آخرین مطالعات و دستاوردهای علمی تهیه و به محیط زیست استان ارائه شده است، بر گرفته از تجربه گذشته و دانش روز است.
وی با تاکید بر اینکه با اجرای این طرح علاوه بر اثرات زیست محیطی فراوان و ‌کاهش و کنترل ریزگردها، در راستای اهداف دولت دوازدهم و ‌ایجاد اشتغال و بازگشت مردم به منطقه و ایجاد درآمد های سالم و حفظ عزت و سربلندی مردم منطقه می تواند بسبار مؤثر باشد، بیان کرد: این طرح که در مرحله اول هامون هیرمند و اراضی کوه خواجه را هدف قرارداده است.
کارآفرین برتر استان ادامه داد: به دلیل توانمندیهای بالقوه و اعتقادات تاریخی و باستانی از سویی، و از سوی دیگر تنها عارضه دشت بزرگ سیستان جهت انجام فعالیت های مختلف ورزشی و‌گردشگری، می تواند هزاران میلیارد تومان را به منطقه سیستان سرایز کرد
وی گفت: طرح احیای تالاب هامون تیم گل نرگس که با همکاری انجمن ناجیان تالاب هامون سبز به دستگاه اجرایی ذیربط، اداره کل محیط زیست استان تحویل شده است و بازتعریف طرح کمربند سبز اطراف کوه خواجه است که حدود یکسال پیش انجمن ناجیان تحویل همین اداره کل شده است در پیچ‌و‌خم بروکراسی و کاغذ بازی و جلسات شهرستانی و استانی و کشو میز مدیران گرفتار شده است و تصمیم جدی برای انجام این طرح که مردم منطقه و دانشگاهیان، ائمه جمعه شهرهای حاشیه تالاب و ... خواستار اجرا آن هستند، نه تنها وجود ندارد بلکه مقاومت هم می شود.
نوری بیان کرد: این طرح که با لایروبی اولیه شمال و شمال غرب اراضی بستر تالاب هامون ذر کوه خواجه به ابعاد ۲ کیلومتر در ۳ متر و عرض ۳۰۰ متر انجام خواهد شد( نقشه های موجود در طرح ارائه شده) ، علاوه بر تأمین آب مورد نیاز فعالیت شیلات، عشایر، حیات وحش و ...، می تواند برای فعالیت های گردشگری همچون قایق سواری و ... که در منطقه قبلا هم در فصل آبگیری بخصوص بهار سابقه داشته مورد استفاده قرار گیرد.
عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان از استقبال ائمه جمعه و‌جماعت و معتمدین و ریش سفیدان از این طرح خبر داد و گفت: ضرورت دارد در روزهای آغازین دولت دوازدهم، به دستور مستقیم استاندار جناب آقای مهندس هاشمی بعنوان رئیس کارگروه احیا تالاب هامون جهت همکاری بلاشرط دستگاههای سیاسی ‌و اجرایی با همکاری مردم هرچه سریعتر بر طبق نقشه ها و‌مستندات موجود در طرح که در اختیار مجری طرح می باشد و کلیات آن در جلسه یکشنبه ۱۹ شهریور بطور مستند با دو نقشه موقعیت مکانی و برش سطح مقطع و ... در کارگروه تالاب هامون  شهرستان هامون توسط اولین مجری طرح احیای نیزارهای تالاب هامون در ۲۵ سال قبل ( ۱۳۷۱ ) و متخصص تالاب هامون آقای دکتر نوری عضو هیأ علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان ارائه شد،  می تواند تحولی بزرگ در منطقه سیستان ایجاد کند.
وی در پایان گفت: انتظار می رود همه در کنار هم با هر منصب و موقعیتی که دارند با دانشگاهیان و‌مجریان طرح گل نرگس جهت کاهش زمان احیا تالاب همکاری تمام و‌کمالی داشته باشند تا امید و‌نشاط در مردم و سرسبزی و‌حیاط از دست رفته به منطقه و تالاب برگردد.

انتهای پیام//
  https://www.asrehamoon.ir/vdcfc0d1.w6dc1agiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما