تاریخ انتشار :يکشنبه ۲ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۵۶
در آتش سوزی شب گذشته دهستان کله گان بخش جالق ۲۲۰ نخل بارور و ۵۰۰ نخل پاجوش در آتش سوختند.
۶۲۰ اصل درخت خرما در بخش جالق در آتش سوختند/کمبود ایستگاه آتش نشانی و عدم جمع آوری ضایعات نخیلات بلای‌ جان باغات این منطقه
به گزارش عصرهامون، عبدالحکیم شهمیری بخشدار بخش جالق شهرستان سراوان در گفت و گو با شستون با بیان اینکه در بیست روز گذشته چهارمین آتش سوزی است که در نخلستان های این بخش رخ می دهد، اظهار داشت: نخلستان دهستان کله گان این بخش از ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه نیمه شب گذشته دچار حریق شد و تا پنج صبح ادامه داشت که در این حادثه ۲۲۰ نخل بارور ‌ و  حدود ۵۰۰ نخل پاجوش طعمه حریق شدند..
وی با بیان اینکه دهستان کله گان بالغ بر ۸ هزار نفر جمعیت دارد، ادامه داد:  با توجه به گستردگی مزارع و نخلستان های کله گان، این دهستان فاقد ماشین آتش نشانی است که می طلبد متولیان امر به این موضوع توجه ویژه داشته باشند.
 
بخش جالق نیازمند تجهیز به خودروی آتش نشانی
بخشدار بخش جالق عدم اصلاح و هرس نخیلات را از جمله عوامل آتش سوزی های گسترده در این منطقه برشمرد و خواستار برگزاری کلاس های آموزشی هرس نخیلات، در اختیار قرار دادن دستگاه های لازم مانند اره برقی و مشاوره های لازم به کشاورزان از جهاد کشاورزی و دیگر ارگان های مربوطه شد.
شهمیری با اشاره به اینکه بخش جالق فقط سه خودرو آتش نشانی دارد که آن هم در خود شهر جالق مستقر است و پاسخگوی نیاز خود شهر نیست، گفت: آتش سوزی های رخ داده در بیست روز گذشته به بیش از ۲۰ هکتار از نخلستان های این بخش خسارت وارد کرده است.
وی افزود: به طور میانگین در هر آتش سوزی ۲۰۰ نخل بارور در آتش از بین رفته است و اگر قیمت هر نخل را ۲ میلیون تومان در نظر بگیریم در چهار آتش سوزی رخ داده قریب به یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان خسارت به بخش کشاورزی وارد شده است.
بخشدار جالق در پایان از مدیریت بحران استان خواست تا توجه ویژه به نقاط حادثه خیز این بخش داشته باشد و با تجهیز کردن این نقاط به خودروهای آتش سوزی شاهد خسارات کمتر به این نقطه از کشور باشیم.
 
 
عدم هرس نخیلات بلای جان نخلستان های جالق
به گزارش شستون؛ بخش جالق شهرستان سراوان یکی از مناطق بکر و دیدنی این شهرستان در جنوب شرق ایران به شمار می رود که دارای مناطق گردشگری و جاذبه های طبیعی فراوانی است و وجود نخلستان های سر به فلک کشیده زیبایی این منطقه را دو چندان کرده است.
 خرما از عمده ترین محصولات کشاورزی این منطقه به شمار می رود به طوریکه می توان خرما را یکی از محصولات کشاورزی انحصاری این منطقه به دلیل مساعد بودن شرایط آب و هوایی برشمرد که بیشتر طبیعت کشاورزی این منطقه را درختان خرما تشکیل داده است.
اما این روزها به دلیل عدم توجه کافی کشاورزان و باغداران هنگام هرس نخلیات چهره ای دیگر بر باغات نقش بندی شده است چهره ای خاکستری که آه از نهاد کشاورزان و دیگر مردم این منطقه بلند کرده است.
این روزها نخلستان های جالق یکی پس از دیگری در آتش بی توجهی به تلی از خاکستر تبدیل شده و خسارات زیادی را به بخش کشاورزی این منطقه وارد کرده است.
وقوع بیش از پنجاه آتش سوزی در ۶ ماهه اول سال در سطح بخش جالق به نوعی رکوردی را در آتش سوزی های رخ داده در استان تبدیل شده است و عدم خودرو آتش نشانی کافی، عدم دسترسی به راه های میان مزراعی، هرس نخیلات و جمع آوری نکردن ضایعات درختان به گسترش آتش دامن زاده و موجب افزایش خسارت به باغات این منطقه شده است.
عبدالحکیم شاهمیری بخشدار بخش جالق شهرستان سراوان همواره از طریق رسانه ها به مردم توصیه کرده است تا هنگامی که نخیلات را هرس می کنند، ضایعات را جمع آوری و به بیرون را باغات منتقل کنند تا هم مسیر برای ورود ماشین آلات آتش‌نشانی هنگام آتش سوزی هموار باشد و هم به گسترش آتش دامن نزند.
 
 
 
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcfxtd1.w6dcjagiiw.html
منبع : شستون
نام شما
آدرس ايميل شما