ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> اثرات مخرب ریزگردها بر زندگی مردم منطقه سیستان غلظت ذرات معلق در هوا چهار برابرحد مجاز | عصر هامون
تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۹
طوفان، ریزگرد و روزهای خاکستری دیگر نه تنها میهمان ناخوانده مردم سیستان به شمار می رود بلکه به میزبانی دردناک برای مردم منطقه مبدل شده است.
اثرات مخرب ریزگردها بر زندگی مردم منطقه سیستان/ غلظت ذرات معلق در هوا چهار برابرحد مجاز
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از پایگاه خبری اوشیدا؛ با خشکی هامون نه تنها درب رزق و روزی به روی مردم سیستان بسته شد و امرار معاش مردم با سختی مواجه شد بلکه انواع بیماری ها به واسطه ریزگردهایی که از تالاب به هوا بر می خیزد میهمان مردم دیار آفتاب شد.

دیگر کمتر خانواده ای را می توان در زابل یافت که از نعمت سلامتی برخوردار باشد بیماری های قلبی، چشمی و ریوی مهم ترین بیماری هایی است که مردم سیستان به واسطه طوفان های شن به آن مبتلا شده اند.

کسب مقام آلوده ترین شهر جهان در سایه ریزگردهایی که در هوا برخواسته از آن شهرستان زابل شده اما مسولان محیط زیست و وزارت خارجه چشم خود را بر روی این موضوع بسته و نه تنها دنبال احقاق حق آبه تالاب هامون نیستند بلکه تنها برای تبلیغات چندبار به منطقه سفر کرده و دستاوردی از این سفر مشاهده نشده است.

رکورداری سیستانیان در ابتلا به سل سبب ساخت بیمارستان مختص به سل در زابل شده که این موضوع خود نشان از وضعیت بغرنج مردم سیستان دارد.

غم مردم سیستان گفتن ندارد چرا که شنیدن کی بود مانند دیدن بنابراین تا شخص یک روز یا ساعتی در منطقه قرار نگیرد و از نزدیک شدت رنج مردم این دیار را نبیند نمی تواند درک کند چه بر سر مردم مظلوم سیستان آمده است.

بسیاری از روستاهای انبار غله ایران و تنگه احد به واسطه ریزگردها و نبود وار خالی از سکنه شده تا مرزداران غیور سیستان بار سفر بسته و به شهرهای دیگر مهاجرت کنند‌.

سیستان دیگر به دیار فراموش شدگان تبدیل شده و مردم این خطه دیگر هیچ امیدی به بازگشت روزهای خوش گذشته ندارند و در ناامیدی کامل دست و پنجه نرم می کنند.

برونشیت و سرطان بیماری هایی که ریزگردها با خود به همراه دارد

یک متخصص داخلی به خبرنگار اوشیدا گفت: ریزگردها اثرات و عوارض مخربی بر روی بدن انسان دارند.

ژیلا رحمانی افزود: ریزگردها تنها گردوغباری که تنها از زمین بلند می شوند نیستند و شاید احساس کنیم با تحمل کردن چند ساعته و چند روزه این ریزگردها سلامت بدن خود را حفظ و از خطرات حفظ کنیداما این ریزگردها تبعات خطرناکی را برای مردم منطقه دارند‌.

رحمانی تصریح کرد: متاسفانه اطلاع رسانی در این زمینه در حد کافی و مطلوب نیست به طوری که برخی از افراد هنوز نمی دانند که این ریزگردهای کوچک چه بلایی برسر ریه های انها می آورد.

متخصص داخلی خاطرنشان کرد: الودگی هوا بیشترین تاثیر زا روی ریه های انسان دارد به طوری که باعث بیماری ها برونشیت و سرطان ریه و در درجه بعد سیستم قلبی عروقی می شود.

وی با بیان اینکه ریزگردها می توانند باعث افزایش فشار خون واختلالات ریتم قلبی شوند، تصریح کرد: اولین سد دفاعی بدن در مقابل ریزگردها محلق موهای حفره بینی است اما باز هم امکان عبور ذرات به دلیل قطر کم آن ها وجود دارد به طوری که این ذرات می توانند به جاهای عمیق تری از ریه برسند و وارد ریه شوند و به طرق مختلف اثرات سمی خود را اعمال کنند.

رحمانی تاکید کرد: مطالعات نشان داده افزایش غلظت ذرات معلق در هوا می تواند در دراز مدت بیماری هایی مثل عفونت دستگاه تنفس، اختلالات قلبی، برونشیت وسرطان ریه را به وجود اورد و با پخش و انتقال باکتری ها و ویروس ها باعث بیماری تنفسی شوند.

ریزگردها اثرات مخرب بر اقتصاد دارند

متخصص داخلی همچنین گفت: ریزگردها بر مشکلات اقتصادی منطقه تاثیر به سزایی دارد به طوری که راندمان کاری افراد را به شدت پائین می آورد و این امر روی اقتصاد منطقه بسیار تاثیر گذار است و از طرف دیگر مصرف اب و برق در منطقه افزایش پیدا می کند چرا که لزوم شستشوی بیشتر و استحمام به شدت در این مناطقاحساس می شود‌

رحمانی تاکید کرد: بهترین کار در زمان وقوع ریزگردها در منطقه سیستان به خصوص افراد حساس جامعه، سالمندان، افراد باردار و مبتلایان تنفسی دوری از هوای محیط است چرا که راه حل موثر دیگری وجود ندارد.

وی بیان کرد: تحقیقات نشان می دهد که استفاده از ماسکهای تنفسی که در داروخانه ها به فروش می رسد تاثیری در جلوگیری از نفوذ بر الایندها بر بدن ندارد علاوه بران دستگاههای تصفیه خانگی نیز قادر نیستند بسیاری از این ریزگردها را از محیط حذف کنند.

رحمانی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد این ریزگردها که مشکل موقتی می باشد به معضل دائمی تبدیل شده است که برای عبور از گذر این بحران باید چاره اندیشی جدیدی انجام شود بنابراین متولیان امر در این راستا علاوه بر پیگیری مستمر راهبردها، اطلاع رسانی و اگاه سازی از تبعات این پدیده را حتما در دستور کار قرار دهند.

غلظت ذرات معلق در هوای زابل به چهاربرابر حد مجاز رسید

کارشناس هواشناسی سیستان و بلوچستان عنوان کرد: طوفان آغاز شده در سیستان تا روز جمعه در زابل ادامه دارد به طوری که حداکثر سرعت وزش باد در این مدت به حدود ۷۰ کیلومتر بر ساعت می رسد.

علی ملاشاهی به خبرنگار اوشیدا گفت: سرعت باد ایستگاه زابل در حال حاضر ۶۰ کیلومتر برساعت است به طوری که شعاع دید تا سه هزار و ۵۰۰ متر کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه امروز از شدت گرمای هوا کاسته می شود، خاطرنشان کرد: حد مجاز و استاندارد ذرات معلق در هوا ۱۵۰ میکروگرم بر مترمکعباست اما با این حال غلظت ذرات معلق در هوای منطقه سیستان در این مدت ۶۷۶ میکروگرم بر مترمکعب گزارش شده است.

ملاشاهی ادامه داد: با افزایش شیب فشاری حاکم بر منطقه شرق کشور شاهد افزایش شدت وزش باد و گرد و خاک تا روز جمعه در شهرهای شمالی سیستان و بلوچستان خواهیم بود.

انتهای پیام https://www.asrehamoon.ir/vdcipva3.t1avz2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما