کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

افزایش 18 درصدی مراجعين نزاع در سیستان وبلوچستان

15 مهر 1396 ساعت 11:01

اداره کل پزشكی قانونی سیستان وبلوچستان از افزایش 18 درصدی مراجعین نزاع در پنج ماهه نخست سال به مراكز پزشكی قانونی استان خبر داد.


به گزارش عصرهامون، گاهی اوقات یک عصبانیت یا شوخی نابه جا ‌باعث از كوره در رفتن فرد می‌شود که در این راستا باید گفت بی توجهی به كاهش آستانه تحمل افراد سبب بروز جرائم به ويژه نزاع و درگيری ميان آنها می شود که این امر خود یکی از مهمترین دلایل مراجعه به پزشکی قانونی و مراجع قضایی به شمار می رود.
شركت در درگیری بسته به میزان خسارت وارده، مجازات‌هایی چون قصاص، دیه و حبس را به دنبال داردکه در این خصوص نیز باید به این نکته توجه کرد که برخی از مردم در حالی برای هر موضوع کوچک و بزرگی با یکدیگر گلاویز می‌شوند که بر اساس ماده 615 قانون مجازات اسلامی(مصوب 1375)، «هرگاه عده‌ای با یكدیگر منازعه کنند، هریك از شركت‌كنندگان در نزاع، حسب مورد به مجازات مقرر محكوم می‌شوند.» منازعه، درگيري جسمي است و نزاع لفظي را شامل نمي‌شود، البته براي تحقق اين جرم حضور بيش از 3 نفر در دعوا ضروري است.
بر اساس ماده 614 قانون مجازات اسلامی، «هرکس عمدا به دیگری جرح یا ضربی وارد آورد که‌موجب نقصان یا شکستن یا از کار افتادن عضوی از اعضا یا منتهی به‌مرض دایمی یا فقدان یا نقص یکی از حواس یا منافع یا زوال عقل ‌مجنی‌علیه گردد در مواردی که قصاص امکان نداشته باشد چنانچه ‌اقدام وی موجب اخلال در نظم و صیانت و امنیت جامعه یا بیم‌تجری مرتکب یا دیگران گردد به دو تا پنج سال حبس محکوم‌ خواهد شد و در صورت درخواست مجنی‌علیه مرتکب به پرداخت ‌دیه نیز محکوم می‌شود.»
 
افزایش 18 درصدی مراجعين نزاع در سیستان وبلوچستان
در همین راستا به گزارش روابط عمومی اداره کل پزشكی قانونی سیستان وبلوچستان در پنج ماهه نخست امسال آمار مراجعين نزاع به مراكز پزشكی قانونی استان 18 درصد افزایش يافته است که از كل مراجعين نزاع پنج ماهه نخست امسال، سه هزار و 202 نفر مرد و 899 نفر ديگر زن بودند.
لازم به ذکر است که اين آمار از سه هزار و 476 نفر در مقایسه با مدت مشابه سال 1395 به چهار هزار و 101 نفر در سال 1396 رسيده است که در پنج ماهه نخست سال جاری بيشترين آمار مراجعین نزاع با 899 نفر در مرداد ماه و كمترين آن با 740 نفر در اردیبهشت ماه گزارش شده است.
 
 
مراجعين نزاع به خاطر داشته باشند:
1- ظاهر خون آلود تأثيري در صدور نظريه كارشناسي توسط پزشكي قانوني ندارد، آنچه مبناي صدور نظريه كارشناسي در خصوص جراحات است، نوع جراحت و عمق آن است. لذا معاينه دقيق ‌تر ضايعات نيازمند تميز بودن موضع و بررسي دقيق آن توسط كارشناسان پزشكي قانوني است.
2- همچنين بايد افزود که ديگر چيزي به نام طول درمان در پزشكي قانوني تعيين نمي‌شود و اين هم يکي ديگر از باورهاي نادرست به يادگار مانده از گذشته است.
3- براي صدور نظريه كارشناسي در خصوص صدمات ناشي از نزاع توسط سازمان پزشكي قانوني ارائه معرفي نامه از مراجع قضايي و يا كلانتري الزامي است.
4- در مواردي براي بررسي دقيق تر جراحات و يا عوارض صدمات نيازمند اخذ مشاوره و يا تصويربرداري و يا ساير اقدامات پاراكلينيك هستيم. اين امر براي حفظ حقوق مراجعين و اظهار نظر دقيق در خصوص صدمات است، لذا صبر و شكيبايي بيشتر مراجعين را مي طلبد.
 

 
5- در صورت وجود جراحات و صدمات عمده و تهديد كننده، فرد مي تواند پس از انجام اقدامات درماني به پزشكي قانوني مراجعه كنند. سوابق اقدامات انجام شده از سوي پزشكي قانوني از مرجع درمان كننده اخذ خواهد شد تا حقي از فردي ضايع نشود.
6- صدمات ايجاد شده در نزاع (شامل آثار ضرب و جرح) يا مشمول ديه است يا ارش. در ديه "كه مقدار مالِ معيني است و در شرع مقدس به سبب جنايات غيرعمدي بر نَفس، عضو يا منفعت يا جنايات عمدي در مواردي كه به هر جهت قصاص ندارد، مقرر شده‌ است. اَرش نيز "ديه غير مقدر است و ميزان آن در شرع تعيين نشده است و دادگاه با لحاظ نوع و كيفيت جنايت و تآثير آن بر سلامت مجني عليه و ميزان خسارت وارده با در نظر گرفتن ديه مقدر و با جلب نظر كارشناس ميزان آن را تعيين مي كند." لذا در مواردي كه براي صدمه وارده ديه مقدر وجود نداشته باشد كارشناس پزشكي قانوني بر اساس نوع جراحت و كيفيت آن و تأثير بر سلامت مُجني عليه و ايجاد يا عدم ايجاد نقص عضوي و تأثير در كارايي عضو يا اندام اقدام به تعيين ارش مي كنند كه ميزان ارش نسبت به ديه كامل انسان تعيين مي شود.
 
انتهای پیام/
 
 
 


کد مطلب: 98865

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/98865/افزایش-18-درصدی-مراجعين-نزاع-سیستان-وبلوچستان

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir