تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۴۶
فقر واژه کاملا آشنا به گوش تمامی آحاد جامعه است چرا که هر کس در اطراف خود به خوبی زندگی افراد فقیر را دیده و لمس کرده اند.
قانون گریزی، انحصار و امتیاز مهم ترین عوامل فساد اقتصادی/ برهم خوردن توازن اقتصادی بر اثر پولشویی
به گزارش عصرهامون به نقل از پایگاه خبری اوشیدا؛ رشد تورم و رکود موجود به شدت بر تعداد فقرا افزوده چرا که کارخانه های بسیاری تعطیل و کارگران آن ها خانه نشین شده و با سیلی روی خود را سرخ نگه می دارند.

حتی شمار زیادی از افرادی هم که از درآمد برخوردار هستند هم جز فقرا محسوب می شوند که در این راستا به کودکان کار و کسانی که علیرغم کار های سنگین از مزد بسیار ناچیزی بهره مند هستند اما با این حال برای زندگی آبرومندانه به هر نحوی شده با پول بخور نمیری که کسب می کنند روزگار می گذرانند.

هر روزه به وضوح شمار بسیاری را در خیابان ها که در حال تفکیک زباله ها به منظور گذران زندگی هستند را می توان مشاهده کرد که این مسائل به شدت هر بیننده ای را آزار می دهد.

با توجه به اهمیت پدیده فقر بر جامعه خبرنگار اوشیدا به گفت و گو با دکترای ریاضیلت با گرایش اقتصاد و نماینده اسبق مردم زابل ، هیرمند، هامون و نیمروز پرداخته که در ادامه می خوانید.

بهم خوردن تعادل اقتصادی علت ایجاد فقر در جامعه است

دکترای ریاضیات با گرایش اقتصاد و نماینده اسبق مردم زابل، زهک و هامون در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بهم خوردن تعادل اقتصادی مهم ترین عامل ایجاد فقر در یک کشور به شمار می رود.

عباسعلی نورا در گفت و گو با خبرنگار اوشیدا؛ ابراز کرد: بهم خوردن تعادل اقتصادی، نابرابری ها، تبعیض و کسب مال حرام و باطل و احتکار اموال سبب ایجاد فقر در جامعه می شود.

وی با بیان اینکه طبق فرموده پیامبر مکرم اسلام "کاد الفقر أن یکون کفراً"، تصریح کرد: فقر بلای آسمانی و عذاب الهی نیست بلکه ریشه در خود انسان ها دارد.

نورا ادامه داد: تفکر فقر " بلای آسمانی" زاییده استعمار می باشد تا اموال کشور ها را به یغما ببرند و از نادانی و تحجر مردم سو استفاده کنند.

نماینده اسبق مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: فقر نه تنها عذاب الهی نیست بلکه معلول اوضاع اقتصادی، اجتماعی ، سیاسی و فردی است بنابراین مفاسد سیاسی و اجتماعی و نابسامانی های اقتصادی و رانتی و نابخردی فردی و تنبلی فردی از عوامل فقر هستند.

انحصار ثروت دردست خواص عامل ایجاد فقر

دکترای ریاضیات با گرایش اقتصاد گفت: به طور اختصار عوامل فقر شامل ثروت اندوزی و رانت خواری حاکمان و والیان، توزیع ناعادلانه ثروت و منابع، انحصار ثروت و منابع در دست خواص، احتکار و انبار کردن کالا، حبس مال (حسد ورزیدن به مال)، اسراف در ثروت و منابع که در قرآن به شدت مذمت شده است و ربا یعنی پول یا کالایی به کسی دادن و مبلغ بیشتر یا کالایی بیشتر گرفتن که در اسلام حرام است و مثل خون برادر خوردن است می باشد.

نورا اضافه کرد: حرام خوری و رانت خواری، قاچاق، کم فروشی (مطففین سوره کم فروشان)، گزات فروشی و غصب اموال و حقوق و کلیه تصرفات غیر مالکانه از دیگر دلایل ایجاد فقر به شمار می آیند.

وی تصریح کرد: علت فقر بهم خوردن تعادل اقتصادی، نابرابری ها، تبعیض و کسب مال حرام و باطل و احتکار اموال می باشد که تمام این عوامل ناشی از قانون گریزی و سه عامل انحصار، امتیاز و اختیار در ساختار های حکومتی است که بیشتر آن ها در کشورهای جهان سوم قابل مشاهده است.

دکترای ریاضیات با گرایش اقتصاد همچنین گفت: در علم اقتصاد کسب ثروت از راه باطل یا همان پولشویی توازن اقتصادی را بهم می ریزد و موجب شکاف طبقاتی و افزایش ضریب جینی می شود که معلول آن گسترش فقر در جامعه خواهد بود

از طرفی دیگر هرگاه در اقتصاد، پول و مالی از چرخه فعالیت های اقتصادی خارج شود به عبارتی منابع سرمایه ای به هر شکلی احتکار و ذخیره شود موجب رکود اقتصادی، بیکاری، کاهش تولید، کاهش تولید سرانه ملی، کاهش رشد اقتصادی و گسترش ناهنجاریها اجتماعی می شود که از عوامل جانکاه فقر در جامعه میباشد.

نورا تاکید کرد: با کمال تاسف تمام عوامل فقر در کشور ما رواج دارد و هیچ عزم ملی هم برای جلوداری آن مشاهده نمی شود و اگر هم بعضا وجود دارد اثر عملکردی ندارد.

انتهای پیام https://www.asrehamoon.ir/vdcexv8o.jh8vfi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما